Απαγορεύεται η υποτίμηση

Ο ΑΠΟΕΛ καλείται να κεφαλαιοποιήσει σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό τα οφέλη της περασμένης αγωνιστικής και να πετύχει απόψε ακόμα μια νίκη η οποία υπό προϋποθέσεις θα τον φέρει ακόμα πιο κοντά στην κορυφή. Ο Γιοβάνοβιτς επισήμανε χτες ότι τα πάντα εξαρτώνται από τη δική μας ομάδα αλλά από τη στιγμή που βρισκόμαστε στη 3η θέση θα ήταν ψέμα αν λέγαμε ότι δεν ρίχνουμε και κλεφτές ματιές στο τι κάνουν οι άλλοι. Αν λοιπόν ο καλός και σοβαρός ΑΠΟΕΛ κερδίσει την νεοφώτιστη Αναγέννηση τότε η πίεση θα μεταφερθεί σε Ομόνοια και Αελ που αγωνίζονται με Ενπ και Απόλλων αντίστοιχα. Όλα συνηγορούν ότι ο αγώνας δεν θα είναι εύκολος και όσοι δεν το κατάλαβαν ενδέχεται να προσγειωθούν ανώμαλα. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε απέναντι σε κλειστές άμυνες και η απουσία παικτών που θεωρούνται βασικοί είναι δυο παράμετροι που πρέπει αν διαχειριστούμε σωστά. Ο Γιοβάνοβιτς επέλεξε να ξεκουράσει ενόψει Σαχτάρ και Ομόνοιας τους Πουρσαϊτίδη και Ζόρζε ενώ εκτός πλάνων είναι και ο Αλμέιδα. Ο Τρισκόφσκι είναι στην αποστολή αλλά προέρχεται από τραυματισμό κάτι που θα φέρει εκ νέου τον Σολάρι στο αρχικό σχήμα.

Υπάρχει και η επιλογή του Ατόρνο αλλά μετά τη δημόσια στήριξη των Κυριακίδη και Γιοβάνοβιτς στον Αργεντινό και την προτροπή του προπονητή μας να μην είμαστε σκληροί με τον Σολάρι, υποψιαζόμαστε ότι θα τον δούμε και πάλι στην κορυφή της επίθεσης. Το ζητούμενο για την ομάδα μας που πέτυχε μόνο δυο τέρματα φέτος στο πρώτο ημίχρονο είναι να μπορέσει να μετατρέψει την κατοχή της μπάλας σε ευκαιρίες και τέρματα.

Ο αγώνας θα έχει την ίδια εικόνα με όλους του άλλους όπου ο αντίπαλος κλείνεται στο δικό του μισό και περιμένει να επιτεθούμε. Είδαμε και στον αγώνα με την Ενπ ότι η υπομονή και οι πολλές πάσες δεν αρκούν. Επιβάλλονται και ατομικές ενέργειες παικτών που έχουν την ικανότητα να δώσουν την πάσα-γκολ ή να τελειώσουν μια φάση.

Σολωμού, Ολιβέιρα και Κακά είναι οι τρεις σίγουροι της άμυνας και το αριστερό άκρο θα κληθεί να καλύψει ένας εκ των Αλεξάνδρου ή Ηλία. Ο Νεκτάριος αναγκάστηκε να υποστεί τη γνωστή ιστορία με τα δημοσιεύματα αλλά από αγωνιστική άποψη θεωρείται έτοιμος.

Στη μεσαία γραμμή ο Μαρσίνιο θα έχει το γενικό πρόσταγμα και όλοι ελπίζουν να συνεχίσει από εκέι που έμεινε στο Παραλίμνι. Αν ο Γιοβάνοβιτς θέλει να ξεκουράσει τον Μαντούκα ενδέχεται να προτιμήσει τον Ατόρνο ενώ στο άλλο άκρο θα παραμείνει ο Χαραλαμπίδης. Τέλος το ιδανικό σενάριο είναι να παραμείνει το δίδυμο Πίντο-Μοράις αλλά δεν αποκλείεται να το «σπάσει» ο Γιάχιτς.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!