ΑΠΟΕΛ Vs Δόξα 2-2

Δεν τα κατάφερε η ομάδα μας να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε έτσι η υπόθεση πρόκρισης γίνεται πλέον περιπετειώδης και αγχώδης. Η πολύ μέτρια παρουσία όλων των παικτών είχε ως αποτέλεσμα το ισόπαλο 2-2 κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί νίκη μέσα στο Μακάριο για να προκριθούμε στην επόμενη φάση.

Έλλειψη σοβαρότητας και η ανετοιμότητα αρκετών που κλήθηκαν να αγωνιστούν οδήγησαν στην ισοπαλία αφού έστω και αν προηγηθήκαμε δυο φορές η Δόξα βρήκε τον τρόπο να απαντήσει και να αφήσει εκτεθημένη την προβληματική μας αμυντική λειτουργία.

Όπως αναμενόταν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προτίμησε να ξεκουράσει τη συντριπτική πλειοψηφία όσων αγωνίστηκαν στον τελευταίο αγώνα, δίνοντας ταυτόχρονα χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν βλέπουμε συχνά στο αρχικό σχήμα. Με αυτά τα δεδομένα επανήλθαν στο αρχικό σχήμα οι Μορφής κάτω από το δοκάρια, ο Φλορέα στο αριστερό άκρο της άμυνας ενώ οι Σεγκιρί και Χρίστου αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Ο Σατσιάς επίσης επέστρεψε μετά από καιρό στο αρχικό σχήμα δίπλα από τον Μοραίς όπως επίσης οι Κοσόφσκι και Ζεβλάκοφ. Ο τελευταίος ήταν ο μοναδικό προωθημένος σε διάταξη 4-5-1 έχοντας στηρίγματα από τα άκρα. Ο αγώνας ξεκίνησε πολύ νωθρά για την ομάδα μας αφού υπήρχε σοβαρό πρόβλημα ανάπτυξης ενώ και μεσοαμυτικά δεν πατούσαμε καλά. Οι λανθασμένες μεταβιβάσεις και τα αβιάστα λάθη δημιούργησαν μια άσχημη εικόνα την οποία εκμεταλλεύτηκε η ομάδα της Δόξας που μπόρεσε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της.

Η ομάδα του Πάμπου Χαραλάμπους εκμεταλλευόμενη λάθη της χτυπητά λάθη της αμυντικής μας γραμμής απείλησε χωρίς όμως να καταφέρει το ζητούμενο. Το ΑΠΟΕΛ στηριζόμενο στις εμπνεύσεις του Χαραλαμπίδη προσπάθησε να αντιδράσει και στο 31′ έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Ζεβλάκοφ.

Η αντίδραση ήταν σπασμωδική αλλά και εκεί που όλα έδειχναν ότι θα πηγαίναμε στα αποδυτήρια με το ισόπαλο αποτέλεσμα ανατράπηκαν τα δεδομένα. Μετά από ένα ωραίο συνδυασμό των Πίντο και Χαραλαμπίδη ο τελευταίος πρόλαβε τον τερματοφύλακα και με πλασέ άνοιξε το σκορ.

Το απρόσμενο 1-0 έστειλε την ομάδα μας με τις καλύτερες προϋποθέσεις στο δεύτερο ημίχρονο αφού χωρίς να πείσουμε βρεθήκαμε μπροστά στο σκορ. Το δεύτερο ημιχρονο είχε καλύτερο ξεκίνημα από το πρώτο αφού η ομάδα μας πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο ενώ στο 51′ χάθηκε καλή ευκαιρία όταν μετά από κεφαλιά του Μοραίς η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Σχετικά νωρίς ο Γιοβάνοβιτς πραγματοποίησε την πρώτη αλλαγή όταν στο 54′ ο Ονουάτσι πέρασε στη θέση του Χαραλαμπίδη. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η ομάδα μας πλήρωσε την επιπολαιότητα της αφού ο Στυλιανού καλύτερα τοποθετημένος από όλους μέσα στην περιοχή με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Το καμπανάκι κινδύνου χτύπησε με τον πιο έντονο τρόπο αφού τα δεδομένα έγιναν εξαιρετικά δύσκολα. Η ομάδα μας επιχείρησε να πιέσει και έχασε στο 59′ πολύ καλή ευκαιρία όταν μετά από κεφαλιά του Σεγκιρί ο Ντουάρτε απέκρουσε σωτήρια πριν αυτή περάσει στα δίκτυα σε κόρνερ. Η πίεση για ένα 15λεπτό ήταν έντονη και έφερε αποτέλεσμα στο 73′ όταν ο Σοάρες μας πρόσφερε και πάλι εύκολο γκολ το οποίο σημείωσε μετά από ασταθή απόκρουση του ο Ονουάτσι.

Μπορεί κάποιοι να νόμισαν ότι το 2-1 θα επανέφερε τις ισορροπίες αλλά οι ποδοσφαιριστές του Γιοβάνοβιτς πήγαν πάλι για ύπνο και η Δόξα μας ξύπνησε για τα καλά στο 84′ όταν ο Ροτρίγκεζ ισοφάρισε εκ νέου σε 2-2 το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Προβλημάτισαν έντονα οι Χρίστου και Ζεβλάκοφ, ανέτοιμος ο Φλορέα και μακριά από τον καλό του εαυτό ο Σατσιάς.

ΑΠΟΕΛ
Μορφής, Ηλία, Φλορέα, Χρίστου, Σεγκιρί, Σατσίας (70′ Κόστα), Μοραις, Πίντο, Χαραλαμπίδης (54′ Ονουάτσι), Κοσόφσκι, Ζεβλάκοφ

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!