ΑΠΟΕΛ Vs Ενπ 1-0

Τρίτη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα μας και πλέον μπορούμε να μιλούμε για ακόμα καλύτερη συνέχεια. Μετά από μια μέτρια εμφάνιση ήρθε το μοναδικό ζητούμενο που ήταν η νίκη επί της Ένωσης και αυτό έγινε με ένα ακόμα γκολ του Μπέντζαμιν Ονουάτσι. Ο μικρόσωμος Νιγηριανός εξελίσσεται σε αξιόπιστη πηγή σκοραρίσματος και οδηγεί από την ημέρα που έγινε βασικός την ομάδα μας από νίκη σε νίκη. Σε ένα παράξενο αγώνα και με μια παράξενη διαιτησία η ομάδα μας κατάφερε να ξεπεράσει τις πολλές απουσίες και με ένα γκολ στο 11′ να κάμψει την ομάδα του Κωνσταντίνου η οποία κράτησε μπάλα αλλά τίποτα περισσότερο.

O Μαρίνος Σατσίας όπως αναμενόταν βρέθηκε μετά από ένα εξάμηνο στο αρχικό σχήμα δίπλα από τον Μοραίς ενώ Πίντο και Χαραλαμπίδης προωθούνταν από τα δυο άκρα. Ο αγώνας ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να καταφέρνουν να κερδίζουν την μάχη στο χώρο του κέντρου και να κρατούν περισσότερο την μπάλα.

Η απάντηση της ομάδα μας ήταν γκολ στην πρώτη καλή προσπάθεια. Στο 11′ οι Μιροσάβλιεβιτς και Ονουάτσι συνδυάστηκαν ωραία με τον Νιγηριανό να εκμεταλλεύεται μια αδράνεια αμυντικού και να πλασάρει αριστοτεχνικά τον Μιλοζέφσκι.. Το γκολ διαφοροποίησε τα δεδομένα και έδωσε στο ΑΠΟΕΛ το προβάδισμα που ήθελε σε χρόνο ρεκόρ.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αφού το μεν ΑΠΟΕΛ δεν έβρισκε τον τρόπο να διασπάσει την καλή μεσοαμυντική γραμμή των φιλοξενουμένων, η δε ΕΝΠ περιορίστηκε στο να έχει την κατοχή της μπάλας στο χώρο του κέντρου.

Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορούσαν να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για κάτι καλό ενώ και ο Τράττος με τα σφυρίγματα και τα κακώματα του κατάφερε να εκνευρίσει τον κόσμο στην κερκίδα αλλά και τους παίκτες μας.

Στην επανάληψη η εικόνα ήταν περίπου η ίδια με το ΑΠΟΕΛ να μην κινδυνεύει αλλα΄ούτε και να μπορεί να οργανωθεί σωστά και με τρόπο που θα το έκανε επικίνδυνο. Οι Σατσιάς και Μοραίς έκαναν πολύ δουλειά στο χώρο του κέντρου αλλά οι Χαραλαμπίδης και Πίντο ήταν στενά μαρκαρισμένοι με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν αυτά που έπρεπε.

Από τη στιγμή που μια προσπάθεια του Μιροσάβλιεβιτς στις αρχές της επανάληψης δεν έφερε αποτέλεσμα φάνηκε πως το εύθραυστο 1-0 θα παρέμενε μέχρι το τέλος. Με το πέρασμα του χρόνου η σκέψη και ενέργειες όλων ήταν στο να διαφυλαχτεί το σκορ έτσι ούτε και η είσοδος του Αλεξάνδρου στο 75′ δεν μπόρεσε να διαφοροποιήσει τα δεδομένα.

Το ΑΠΟΕΛ δεν πιέστηκε και σχετικά εύκολα διατήρησε στις καθυστερήσεις το υπέρ του σκορ έτσι το τελικό σφύριγμα του Τράττου βρήκε την ομάδα μας να πανηγυρίζει τη νίκη.

Βαθμολογίες Παικτών

ΑΠΟΕΛ
Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Σεγκιρί, Χαραλαμπίδης, Μπρούερς, Σατσιάς(82′ Χρίστου), Ηλία, Πίντο(74′ Αλεξάνδρου), Μοράις, Μιροσάβλιεβιτς, Ονουάτσι(89′ Παπαθανασίου)

Κίτρινες: Πίντο, Μοραίς, Πουρσαιτίδης, Ηλία

– Λίγος σχετικά ο κόσμος μας στις κερκίδες του ΓΣΠ αφού διατέθηκαν συνολικά 5608 εισιτήρια.

– Πρώτη συμμετοχή στο πρωτάθλημα για τον Παπαθανασίου ο οποίος περάσε ως αλλαγή για τυπικούς περισσότερο λόγους.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!