ΑΠΟΕΛ Vs ΕΝΠ 2-1

Τεράστια από κάθε άποψη νίκη πέτυχε στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς η ομάδα μας καταβάλλοντας την αντίσταση της ΕΝΠ που βρέθηκε μάλιστα και μπροστά στο σκορ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Το ΑΠΟΕΛ αν και δεν ήταν καλό βρήκε τα ψυχικά και αγωνιστικά αποθέματα να αντιδράσει σωστά και να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένου με τα γκολ των Τρισκόφσκι και Αλμέιδα. Η νίκη διατηρεί τη σημαντική διαφορά των 5 βαθμών από την Ομόνοια και η πίεση πλέον μεταφέρεται σε αυτούς. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν επιφύλαξε κάποια έκπληξη όσον αφορά το αρχικό σχήμα αφού όπως αναμενόταν προτίμησε τη διάταξη 4-5-1 χωρίς μάλιστα να προβεί σε αλλαγή προσώπων σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα. Έτσι στα άκρα της μεσαίας γραμμής για τα οποία κάναμε κάποιες εικασίες, παρέμειναν οι Τρισκόφσκι και Μαντούκα ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Σολάρι.

Ο αγώνας ήταν όπως ακριβώς τον περίμεναν όλοι όσον αφορά την τακτική που ακολούθησαν οι δύο ομάδες. Έτσι από το πρώτο λεπτό η ομάδα μας ήταν αυτή που κρατούσε την μπάλα και προσπαθούσε να επιτεθεί ενώ η ΕΝΠ αμυνόταν στο μισό γήπεδο. Ο Μαρσίνιο ήταν ο κινητήριος μοχλός της ομάδας αλλά με οι πρώτες προσπάθειες του δεν ήταν σωστές οπότε το βάρος μεταφέρθηκε και στους ακραίους μέσους. Το πρώτο δεκαπεντάλεπτο είχε περισσότερο αναγνωριστικό χαρακτήρα ενώ στο 13’ ο Πουρσαϊτίδης σπρώχθηκε από αμυντικό μέσα στην περιοχή αλλά ο Σταμάτης φοβήθηκε να δώσει το πέναλτι.

 Η κατοχής της μπάλας δεν είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα αφού δεν μπόρεσαν να βγουν οι αυτοματισμοί που θα έφερναν πίεση και το λάθος από τους αντιπάλους. Παρόλα αυτά κάποιες ατομικές ενέργειες έφεραν το ΑΠΟΕΛ κοντά στο γκολ με μεγαλύτερη ευκαιρία την κεφαλιά του Γκριτσάροφ η οποία σταμάτησε στο δοκάρι. Κάποιες ατομικές ενέργειες του Τρισκόφσκι τον έφεραν σε θέση βολής αλλά η αμυντική γραμμή και ο Μιλοζέφσκι ήταν πάντα σε ετοιμότητα.

Η μοναδική φορά που η ΕΝΠ ρίσκαρε και βγήκε από την περιοχή της δημιούργησε τη δική της καλή ευκαιρία αλλά η τελική προσπάθεια του Κάπιτς ήταν ένα σουτ στην κερκίδα. Με αυτά τα δεδομένα οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ που ήθελαν με σχετική ευκολία.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με το χειρότερο τρόπο κα έφερε στο μυαλό όλων των αγώνα του πρώτου γύρου. Και αυτό γιατί στο 50’ οι φιλοξενούμενοι μας έπιασαν στον ύπνο και ο Κάπιτς με ένα άψογο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Το σοκ από το γκολ ήταν ισχυρό αφού έγινε ακόμα πιο δύσκολο στους παίκτες μας αντιδράσουν σωστά, ενώ ήταν πλέον φανερό ότι χρειάζονταν βοήθειες και από τον πάγκο.

 Έτσι στο 63’ ο Αλμέιδα πέρασε στη θέση του Μαντούκα ο οποίος δεν μπόρεσε να βοηθήσει όσο έπρεπε. Η αλλαγή δεν έδειξε να έχει άμεσα αποτελέσματα αλλά όταν στο 68’ ήρθε κάπως ανέλπιστα η ισοφάριση όλοι πίστεψαν στην ανατροπή. Στο λεπτό αυτό ο Τρισκόφσκι έγινε κάτοχος της μπάλας και με ένα ξερό σουτ το οποίο κόντραρε ελάχιστα και σε αντίπαλο έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Είκοσι λεπτά ήταν αρκετά για το ΑΠΟΕΛ εφόσον οι παίκτες μας έβρισκαν τον τρόπο να διασπάσουν την άμυνα της ΕΝΠ. Η αναγκαστική αλλαγή του Αλεξάνδρου ανάγκασε τον Γιοβάνοβιτς να ανακατέψει την τράπουλα του αλλά η είσοδος του Χαραλαμπίδη έδωσε ακόμα περισσότερη ώθηση στην ομάδα μας. Έτσι στο 82’ο Αλμέιδα έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και σουτ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Μιλοζέφσκι.

Το 2-1 πανηγυρίστηκε έξαλλα από όλους αφού έφερε την ομάδα μας μια ανάσα από μια τεράστια νίκη. Στα λεπτά που απέμειναν η ομάδα διαφύλαξε με σχετική άνεση το υπέρ της σκορ έτσι το τελικό σφύριγμα βρήκε το ΑΠΟΕΛ μεγάλο νικητή.

ΑΠΟΕΛΧιώτης, Πουρσαϊτίδης, Αλεξάνδρου (75’ Χαραλαμπίδης), Ζόρζε, Γκριτσάροφ, Μοράις, Πίντο, Μαντούκα (63’ Αλμέιδα), Τρισκόφσκι (85’ Σατσιάς), Μαρσίνιο, Σολάρι

  

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!