ΑΠΟΕΛ Vs Ομόνοια 2-0

Ο ΑΠΟΕΛ στέφθηκε και μαθηματικά πρωταθλητής με μια ακόμα νίκη επί της ομόνοιας. Οι απανταχού οπαδοί μας πανηγυρίζουν από σήμερα το 21ο πρωτάθλημα στην ένδοξη ιστορία μας και η Λευκωσία απόψε θα μείνει ξάγρυπνη. Η νίκη επί του παραρτήματος έστω και αν μας αρκούσε η ισοπαλία ήταν οτι καλύτερο για να κάνει τη βραδιά ακόμα πιο γλυκιά. Τα δυο τέρματα του εντυπωσιακού Χαραλαμπίδη ήταν όλα τα λεφτά και έκαναν το δεύτερο ημίχρονο διαδικαστικού χαρακτήρα. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν για ακόμα μια φορά πραγματική ομάδα καταφέρνοντας να κάνει τις απουσίες των Πουρσαιτιδη και Μποαβεντουρα να περάσουν απαρατήρητες.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναγκάστηκε να προβεί σε αλλαγές τις τελευταίας στιγμής αφού η συμμετοχή του Πουρσαϊτίδη δεν έγινε εφικτή λόγω ίωσης που τον χτύπησε το βράδυ του Σαββάτου. Τη θέση του στο δεξί άκρο πήρε ο Ηλία ενώ ο Αλεξάνδρου κάλυψε το αριστερό άκρο. Με αυτά τα δεδομένα δεν υπήρξαν

Τα πρωτα λεπτα του αγώνα είχαν αναγνωριστικό χαρακτήρα και για τις δυο ομάδες με την μπάλα να γυροφέρνει στο χώρο του κέντρου. Παρόλα αυτά ο ΑΠΟΕΛ ηταν η ομάδα που μπορούσε να φτάσει με πιο ορθόδοξο τρόπο εξω από την περιοχή του Γιωργαλλίδη. Με τον Χαραλαμπίδη να δείχνει από την αρχή οτι θα ήταν η μέρα του αλλά και τον Αλμειδα πολύ κινητικό δημιουργήσαμε 2 καλές προϋποθέσεις για γκολ.

Στο 26 ήρθε η πρώτη μεγάλη φάση όταν ο Βέντζελ ανέτρεψε τον Αλμειδα μέσα στην περιοχή. Ο Τσαγγάρης φοβήθηκε να σφυρίξει το πέναλτι αλλά ο βοηθός του ήταν πιο αποφασιστικός και υπέδειξε την παράβαση. Ο Μαντούκα που ανάλαβε την εκτέλεση ήταν άστοχος για να χαθεί προσωρινά η μεγάλη ευκαιρία.

Η απώλεια του πέναλι δεν επηρέασε την ομάδα μας που συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα. Στο 41 ξεκίνησε ο αργός θάνατος για την ομόνοια με πρωταγωνιστή τον Χαραλαμπίδη. Η απευθείας εκτέλεση φαουλ ήταν άψογη και το 1-0 ήταν το καλύτερο ορεκτικό. Ο Γιωργαλλίδης έμελλε με τα θεατράκια του να γίνει ο πρωταγωνιστής τα επόμενα λεπτά προφασιζόμενος τραυματισμό από ρίψη φωτοβολίδας. Είναι άξιο αναφοράς ότι ακόμα και ο βάτραχος κουράστηκε με τα καμώματα του και απαίτησε να αντικατασταθεί.

Τα λεπτά των καθυστερήσεων ήταν αρκετά για να τους σκοτώσουμε αφού ο Μπίδης εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Μαντούκα και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Γέβριτς.

Το 2-0 ουσιαστικά έκρινε τον αγώνα και έδωσε στο δεύτερο ημίχρονο χαρακτήρα φιέστας.  Στην επανάληψη η ομάδα μας προσαρμόστηκε στα δεδομένα του αγώνα και κατάφερε να κρατήσει όσο έπρεπε την μπάλα για να κρατήσει την μπάλα μακριά από την εστία του Χιώτη.

Κίτρινες: Μαντούκα, Ζόρζ

ΑΠΟΕΛΧιώτης, Ηλία, Αλεξάνδρου, Κόντης, Ζορζ, Μοράις, Πίντο, Χαραλαμπίδης (77 Σολωμού), Μαντούκα, Τρισκόφσκι (69 Μαρσίνιο), Αλμέιδα (87 Μιροσάβλιεβιτς).

Πριν από το παιχνίδι (200)

Παιχνίδι-Αποδυτήρια (166)

Σωματείο (81)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!