ΑΠΟΕΛVs Αέλ 2-0

Η τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος έφερε σημαντικές εξελίξεις αφού πέραν των θα αγωνιστούν σε κάθε γκρουπ αύξησε τη διαφορά μας από την τρίτη Ομόνοια. Η νίκη μας επί της ΑΕΛ σε συνδυασμό με την ισοπαλία του ποδοσφαιρικού παραρτήματος του ΑΚΕΛ μέσα στο Τσίρειο αύξησε τη διαφορά στους πέντε βαθμούς. Η ΑΕΚ θα είναι η τέταρτη ομάδα του γκρουπ, ενώ η Ανόρθωση φαίνεται να περιμένει απλώς την τυπική στέψη της.

Ο αγώνας μας εναντίον της ΑΕΛ ήταν ζόρικος μέχρι την επίτευξη του πρώτου τέρματος αφού μέχρι τότε η άμυνα των φιλοξενούμενων και τα λάθη της διαιτησίας κράτησαν ανέπαφη της εστία της. Σε έναν ακόμα αγώνα τα προβλήματα πριν την έναρξη του αγώνα αυξάνονταν γεγονός που οδήγησε σε μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής όταν ο Κόντης αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην προθέρμανση και αποκλείστηκε. Τη θέση του στο δεξί άκρο της άμυνας πήρε ο Μοραίς που απροσδόκητα βρέθηκε και πάλι στο αρχικό σχήμα. Το αρχικό σχήμα είχε για μια ακόμα φορά αρκετές αλλαγές που έφερε μια νέα μεσαία γραμμή αποτελούμενη από τους Μπρόερς, Πίντο, Μακρίδη, Λουκά και Ζε Κάρλος. Νέα πρόσωπα στη αρχική εντεκάδα μετά από καιρό ήταν οι Σεγκιρί και Φλορέα που πήραν θέση στην άμυνα.

Ο αγώνας ήταν όπως τον περίμεναν όλοι με την ομάδα μας να καταφέρνει από την αρχή να επιβάλλει το ρυθμό της και να επιδιώκει το γκολ που θα της έδινε το πάνω χέρι. Στη αντίπερα όχθη η ομάδα του Μιχαηλίδη παρατάχθηκε με ξεκάθαρους αμυντικούς προσανατολισμούς και πλάνο εξουδετέρωσης του Μακρίδη.

>

Εν μέρει οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να περιορίσουν τον Μακρίδη γεγονός που ανάγκασε την ομάδα μας να επιτίθεται μόνον από την αριστερή πλευρά, με τους Ζε Κάρλος και Χατζί να παίρνουν αρκετές πρωτοβουλίες. Στο 13′ έγιναν δυο φάσεις με πρωταγωνιστή τον Βραζιλιάνο του οποίου τα σουτ αποκρούστηκαν από τον Γιαλλούρη. Με την ΑΕΛ να μην μπορεί να αεπιλήσει καθόλου το ζητούμενο ήταν αν και πότε θα κατάφερνε η ομάδα μας να πετύχει γκολ, κάτι που δεν έγινε στο πρώτο ημίχρονο αφού και όταν ακόμα σκόραρε ο Μαχλάς, το γκολ κακώς δεν μέτρησε.

Στο 30′ πιο συγκεκριμένα έγινε μια διπλή φάση με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον Μαχλά του οποίου η πρώτη κεφαλιά ανάγκασε τον τερματοφύλακα να διώξει σε κόρνερ. Στη εξέλιξη της φάσης νέα κεφαλιά του Έλληνα επιθετικού ανάγκασε τον Γιαλλούρη να αποκρούσει πάνω στη γραμμή αλλά στην προσπάθεια του να προστατέψει την μπάλα από τον επερχόμενο Σεγκιρί τράβηξε την μπάλα στο σώμα του περνώντας την όμως μέσα από το τέρμα. Βοηθός και διαιτητής δεν είδαν τίποτε έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ήταν διαφορετική αφού η ΑΕΛ λειτούργησε καλύτερα μεσοαμυντικά με αποτέλεσμα να καταφέρει να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία της. Αυτό κράτησε μέχρι το 52′ όταν πετύχαμε γκολ. Ο Μακρίδης ήταν ο πρωταγωνιστής όταν κέρδισε πέναλτι από αντικανονική ανατροπή του από τον Πελεντρίτη. Ο ίδιος ανλαβε την εκτέλεση και με εύστοχο σουτ έκανε το 1-0.

Το γκολ ανάγκασε την ΑΕΛ να αλλάξει τακτική αφού και οι τρεις μαζεμένες αλλαγές τους είχαν αυτό το σκοπό. Παρόλο που βγήκαν από τα καρέ τους δεν κατάφεραν κάτι αξιόλογο ενώ ήταν το ΑΠΟΕΛ που βρίσκοντας ανοικτούς διαδρόμους άρχισε να γίνεται και πάλι απειλητικό.

Αφού χάθηκαν δυο καλές ευκαιρίες με τους Μαχλά και Λουκά ο Μακρίδης χτύπησε και πάλι στο 67′ όταν βρέθηκε μέσα στην μικρή περιοχή και με ωραία κίνηση πλάσαρε τον ανήμπορο να αντιδράσει Γιαλλούρη.

Το 2-0 έδωσε στην ομάδα μας το προβάδισμα που ήθελε και την έκανε το απόλυτο φαβορί για τη νίκη. Οι λιγοστοί κομπλεξικοί οπαδοί των φιλοξενούμενων βρήκαν παρηγοριά στη ρίψη κροτίδων οι οποίες άρχισαν από το πρώτο ημίχρονο, γεγονός που ανάγκασε τον Τρύφωνος να διακόψει για κάποια λεπτά τον αγώνα.

Με τη επανέναρξη του η εικόνα παρέμεινε η ίδια με το ΑΠΟΕΛ να ελέγχει τον αγώνα και με τον Μακρίδη σε μεγάλη μέρα να καταφέρνει να διατηρεί την υπεροχή και το έλεγχο, μέχρι και το τελικό σφύριγμα.

Βαθμολογίες Παικτών

ΑΠΟΕΛ
Νικολόσκι, Μοραίς, Φλορέα, Σεγκιρί, Χατζί, Μπρόερς, Πίντο, Μακρίδης, Λουκά, Ζε Κάρλος (85′ Δασκαλάκης), Μαχλάς

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!