Απόλλων Vs ΑΠΟΕΛ 1-2

Είμαστε ακόμα ζωντανοί. Στο 12 λεπτό των καθυστερήσεων απονεμήθηκε δικαιοσύνη και ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε τον αγώνα της χρονιάς. Η ομάδα μας αν και πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα βρέθηκε φάτσα με την καταδικαστική απώλεια βαθμών αλλά στην τελευταία κυριολεκτικά φάση ο Πίντο με απευθείας εκτέλεση φαουλ μας κράτησε ζωντανούς. Η ομαδα μας έχασε μοναδικές ευκαιρίες για να βρεθεί πίσω στο σκορ στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου. Ισοφαρίσαμε νωρίς στην επανάληψη με τον Μπεναχούρ αλλά ο αισχρός Τράττος έκανε ότι μπορούσε για να μας στερήσει τη νίκη. Αρχικά έδωσε πέναλτι φάντασμα υπέρ του Απόλλωνα ενώ ση συνέχεια έκλεισε τα μάτια σε ανατροπή του Αλωνεύτη. Παρά τις αντιξοότητες και τις γελοίες καθυστερήσεις των παικτών του Απόλλωνα η ομάδα μας βρήκε τον τρόπο να πάρει την τεράστια νίκη την υστάτη. Νίκη που διατηρεί τη σημαντική διαφορά από την Ανόρθωση αλλά αισιοδοξούμε…

Το αγωνιστικό πλάνο

Ο Γιοβάνοβιτς παρέταξε την ομάδα με μία σημαντική αλλαγή σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τα σοβαρά μεσοαμυντικά προβλήματα που είδαμε στον αγώνα με την Αελ. Έτσι ο Αντωνιάδης έμεινε στον πάγκο με τον Μοράις να παίρνει τη θέση του στο κέντρο της άμυνας. Αυτό επανέφερε τον Πίντο στο χώρο του κέντρου δίπλα από τον Τζιόλη ενώ ο Μαντούκα παρεμεινε στην κορυφή της επίθεσης αφού ο Ατόρνο έμεινε στον πάγκο. Κατά τα άλλα δεν υπήρξαν εκπλήξεις αφού ο Μπενασούρ και οι Αλωνεύτης με τον Χαραλαμπίδη ήταν οι επιλογές του προπονητή για να λειτουργήσουν ως στηρίγματα στον Μαντούκα.

Ο αγώνας

Ο ΑΠΟΕΛ του πρώτου εικοσαλέπτου ήταν καταιγιστικός αφού κέρδισε με ευκολία την μάχη του κέντρου και κατάφερε να κλείσει τον Απόλλωνα στα καρέ του με αποτέλεσμα η μια ευκαιρία να διαδέχεται την άλλη. Η ομάδα μας στο διάστημα αυτό δημιούργησε και έχασε μοναδικές ευκαιρίες. Ο χορός των ευκαιριών ξεκίνησε με τον Μπεναχούρ έχασε μοναδική ευκαιρία όταν κατάφερε να στείλει την μπάλα έξω. Ο Τυνησίος ήταν ο παίκτης που έχασε και δεύτερη ξεκάθαρη ευκαιρία στο 14 όταν και πάλι δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά.

Ο Απόλλωνας αν και είχε παθητικό ρόλο κατάφερε σε 12 περιπτώσεις να περάσει το κέντρο του γηπέδου και να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Πάρντο. Το κακό έγινε στο 24 όταν σε μια αντεπίθεση ο Σέρχιο δεν μπόρεσε να αποκρούσει και στην εξέλιξη της φάσης η σέντρα που έγινε βρήκε τον Μερκή ανενόχλητος μέσα στην περιοχή να στέλλει με κεφάλια την μπάλα στα δίκτυα.

Παρά το γκολ η ομάδα μας εξακολούθησε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και ήταν αυτή που έφτανε με ευκολία σε θέση βολής αλλά οι μεσοεπιθετικοί μας δεν μπορούσαν να στείλουν την μπάλα στα δίκτυα.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε την ίδια εικόνα και στο 52 αποδόθηκε δικαιοσύνη όταν μετά από πάσα του Μαντούκα ο Μπενασούρ ήταν εύστοχος και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Βάλε. Το 1-1 έστειλε το μήνυμα ότι ο ΑΠΟΕΛ θα γύριζε τον αγώνα αλλά τα δεδομένα δεν εξελίχθηκαν όπως θέλαμε. Η είσοδος του Ατόρνο στο 66 στη θέση του Χαραλαμπίδη επισκιάστηκε όταν στην επόμενη φάση ο Τράττος είδε πέναλτι όταν ο Κωνσταντίνου με φόρα σταμάτησε πάνω στον Αλεξάνδρου.

Ο Παπουλής που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες μας. Στην επόμενη φάση ο Μαρκόφσκι ανέτρεχε αντικανονικά τον Ατόρνο ενώ αυτός ετοιμαζόταν να βρεθεί σε θέση για γκολ και ο Απόλλων έμεινε με 10.

Στα τελευταία λεπτά δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο αφού οι παίκτες του Παπαβασιλείου έκαναν τα πάντα για να τελειώσει ο αγώνας στο 1-1. Ο Τράττος αναγκάστηκε να βάλει 9 λεπτά καθυστερήσεις αλλά και να προσθέσει άλλα τρία αφού ακόμα και τότε έκανε καθυστερήσεις.

Στο 102 ο Σατσιάς που πέρασε στον αγώνα στο 99 κέρδισε φαουλ σε πολύ καλή θέση. Τα υπόλοιπα δεν περιγράφονται…

ΑΠΟΕΛΠάρντο, Σέρτζιο (87′ Σολωμού), Μπόρδα, Μοράις, Αλεξάνδρου, Τζιόλης, Πίντο, Μπενασούρ (99′ Σατσιάς) Χαραλαμπίδης (66′ Ατόρνο), Αλωνεύτης, Μαντούκα

Κίτρινες: Μοράις, Αλεξάνδρου, Μαντούκα

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!