Απόφαση που προκαλεί εύλογες απορίες

Πρέπει να αρχίσουμε με την εκτίμηση πως η διοίκηση δεν θα τοποθετηθεί στην ουσία της υπόθεσης που η ίδια φρόντισε να διαρρεύσει και που προκάλεσε  έκπληξη και αναστάτωση ανάμεσα στους οπαδούς μας. Πάμε τώρα στην ουσία που είναι ότι ο Καρυπίδης δεν φαίνεται να περιλαμβάνεται στα πλάνα του Σέρτζιο για τη νέα χρονιά εστω και αν ο Έλληνας αμυντικός έχει συμβόλαιο συνεργασίας για ακόμα ένα χρόνο και δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα σε αυτούς που κλήθηκαν να μειώσουν τις απολαβές τους. Είναι για αυτό που η πρώτη εξήγηση που δίνουν όλοι είναι πως ο παίκτης δεν ταιριάζει στο αγωνιστικό πλάνο του Πορτογάλου προπονητή. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ο Σέρτζιο επιθυμεί την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού που θα έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό την ταχύτητα και τη δυνατότητα να βοηθήσει στο οργανωτικό μέρος.

Οι φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και λίγες μέρες για το ότι κάτι πάει στραβά με τον Καρυπίδη πήραν σάρκα και οστά χτες. Φήμες που άρχισαν να κυκλοφορούν αμέσως μετά που ανανέωσε ο Ολιβέιρα και ίσως αυτό να έχει τη δική του σημασία.

Η ανανέωση του Ολιβέιρα, που σαν παίκτης έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τον Καρυπίδη, σήμαινε ότι ο Σέρτζιο δεν θα έκανε την μεταγραφή που ήθελε ή θα έπρεπε να αποχωρήσει κάποιος από το ρόστερ.

Μετά και από τη χτεσινή συνάντηση προέδρου και προπονητή άρχισε να τροχιοδρομείται η αποχώρηση του Καρυπίδη έστω και αν ήταν ένας από τους πιο σταθερούς παίκτες την περσινή χρονιά και παρά το ότι είναι ένα χρόνο νεαρότερος από τον Ολιβέιρα που πέρσι έχασε το μεγαλύτερο διάστημα.

Είναι εδώ που αναπόφευκτα γίνονται και άλλοι συσχετισμοί και κυρίως μπαίνει στο τραπέζι και η παράμετρος του οικονομικού. Ο Ολιβείρα δέχτηκε μια σημαντική μείωση στις απολαβές του ενώ ο Καρυπίδης θεωρείται πλέον ακριβό συμβόλαιο (200 χιλιάδες).

Και πάλι όμως η όλη προσέγγιση του Ερωτοκρίτου και του Σέρτζιο δεν έχει λογική αφού η όποια εξοικονόμηση έγινε εφικτή στον Ολιβέιρα θα δοθεί ως αποζημίωση στον Καρυπίδη αν αυτός δεχτεί να διακοπεί το συμβόλαιο του.

Μια άλλη παράμετρος που επανέρχεται βασανιστικά στο μυαλό αρκετών είναι ότι ο Ολιβέιρα αντιπροσωπεύεται από τον Κώστα Χριστοδούλου ενώ ο Καρυπίδης από τον Νικόλα Ραφαήλ. Από την μια είναι γνωστή η προτίμηση του ΑΠΟΕΛ στο να συνεργάζεται με τον «Καραβίδα» από την άλλη όμως και ο Ραφαήλ έχει καλές άκρες στην ομάδα μας.

Ο πρόεδρος που εκτελεί και χρέη αρχηγού ποδοσφαιρικού τμήματος καλείται να διαχειριστεί καλά τις λεπτές ισορροπίες και να λειτουργήσει ως θεματοφύλακας του αγωνιστικού προγραμματισμού. Η τυφλή εμπιστοσύνη και το σλόγκαν κάνουμε ότι μας πει ο προπονητής που συχνά επικαλείται δεν φέρνει πάντα τα ποθητά αποτελέσματα. Επιπλέον το ισοζύγιο δυνάμεων με τον νέο προπονητή δεν είναι το ίδιο όπως επί Γιοβάνοβιτς που ίσως και δικαιολογημένα ως ένα βαθμό αφέθηκε να κόβει και να ράβει.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!