Wisla Vs ΑΠΟΕΛ 1-0

Μια φάση που η αμυντική μας γραμμή πιάστηκε εκτός θέσης ήταν αρκετή για να κρίνει τον πρώτο αγώνα αφού ο Μαλέκσι δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Η καλή παρουσία στο πρώτο κυρίως ημίχρονο δεν ήταν αρκετή για να αποφύγουμε την ήττα αφού αν και μεσοαμυντικά πήγαμε καλά, είχαμε σοβαρό πρόβλημα στην ολοκλήρωση των επιθετικών μας προσπαθειών. Οι όποιες προϋποθέσεις για γκολ δεν ήταν αρκετές ενώ κάποια μακρινά σουτ δεν είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της ομάδας μας. Η ουσία είναι ότι το συγκεκριμένο σκορ δίνει ένα μικρό προβάδισμα στους Πολωνούς, αλλά μπορούμε για την ανατροπή στη Λευκωσία. Ο Σολωμού ήταν τελικά η απάντηση στο ερώτημα που βασάνιζε όλους μας εδώ και μέρες όσον αφορά τον αντικαταστάτη του Πουρσαϊτίδη στο δεξί άκρο της άμυνας. Κατά τα άλλα έγινε το αναμενόμενο αφού δεν υπήρξαν αλλαγές σε σχέση με την 11αδα του τελευταίου αγώνα στην Μπρατισλάβα. Με αυτά τα δεδομένα η διάταξη ήταν το γνωστό 4-5-1 με τον Αλμέιδα στην κορυφή και τους Τρισκόφσκι-Μαντούκα στα δυο άκρα ως στηρίγματα. Ο Μαρσίνιο είχε το γνωστό του οργανωτικό ρόλο ενώ οι υπόλοιπες θέσεις ήταν κατειλημμένες από τους γνωστούς.

Όσοι περίμεναν ότι οι Πολωνοί θα έμπαιναν στον αγωνιστικό χώρο φουριόζοι και θα μας πίεζαν διαψεύστηκαν. Και αυτό γιατί ήταν ο ΑΠΟΕΛ που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και με σωστή αλληλοκάλυψη κατάφερε να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Χιώτη. Με τον Μαρσίνιο μάλιστα να είναι ουσιαστικός και δημιουργικός όποτε έπαιρνε μπάλα, καταφέρναμε σχετικά εύκολα να φτάνουμε μπροστά από τα καρέ του Παρεικο.

Οι Μαρσίνιο και Αλμέιδα ήταν οι κύριοι εκφραστές των επιθετικών μας προσπαθειών ενώ ήταν οι παίκτες που δοκίμασαν το πόδι τους με μακρινά σουτ τα οποία όμως βρήκαν τον τερματοφύλακα τους σε ετοιμότητα. Η ομάδα μας μέχρι το 30 κατάφερε να ελέγξει πλήρως το ρυθμό του αγώνα ενώ στο 21 δημιουργήθηκε η πιο καλή προϋπόθεση αλλά ο Τσάβες απέκρουσε με υπερένταση προ το Αλμέιδα μετά από σέντρα του Τρισκόφσκι.

Στη συνέχεια η Βίσλα ισορρόπησε τον αγώνα και με την πάροδο του χρόνο κατάφερε να εξασκήσει και την πίεση στα καρέ μας. Ήταν όμως μετά από αβίαστα λάθη μας που κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί. Το πιο σοβαρό προήλθε από τον Κόντη στο 44 όταν έχασε την μπάλα και στην εξέλιξη της φάσης ο Χιώτη χρειάστηκε να διώξει σωτήρια και προ του Γκένκοφ.

Το «νεκρό» τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημίχρονου ανάγκασε τον Γιοβάνοβιτς να σηκώσει για προθέρμανση τον Χαραλαμπίδη, αφού ο Μαντούκα δυσκολευόταν να πάρει πρωτοβουλίες και να γίνει απειλητικός από το δεξί άκρο.

Η αναγκαιότητα για διορθωτικές κινήσεις επιβεβαιώθηκε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου όταν έγινε η πράξη η συγκεκριμένη αλλαγή.  Παρά την είσοδο του Χαραλαμπίδη η Βίσλα ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά και για ένα περίπου δεκάλεπτο είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα. Στο διάστημα αυτό είχε και την πιο καλή ευκαιρία όταν στο 52 ο Μέλικσον με απευθείας εκτέλεση φαουλ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Η υπεροχή των Πολωνών δεν είχε διάρκεια και η ομάδα μας κατάφερε να ισορροπήσει με τον Χαραλαμπίδη να παίρνει πρωτοβουλίες. Παρόλα αυτά δεν μπορέσαμε ούτε με αυτά τα δεδομένα να πιάσουμε τη γνωστή μας απόδοση αφού οι προσπάθειες των Αλμέιδα και Τρισκόφσκι ήταν στις πλείστες των περιπτώσεων ημιτελείς.

Η τύχη τα έφερε στην εξέλιξη της φάσης όπου φτάσαμε κοντά στο γκολ με γυριστό του Αλμέιδα να δεχτούμε γκολ. Στο 72 και σε αντεπίθεση της Βίσλα η άμυνα μας βρέθηκε εκτός θέσης και ο Μαλέσκι που ξεγέλασε τον Μποαβεντούρα κεραυνοβόλησε τον Χιώτη. Το 1-0 ήταν γεγονός και έδωσε νέα δεδομένα στον αγώνα αφού οι Πολωνοί πήραν έστω και αργά το προβάδισμα που ήθελαν. Η απάντηση του Γιοβάνοβιτς ήταν η είσοδος του Γιαχιτς στη θέση του Μαρσίνιο και η αλλαγή της διάταξης σε 4-4-2 με τον Τρισκόφσκι να μετακινείται πιο κοντά στον Αλμείδα.

Ούτε αυτό όμως ήταν αρκετό αφού οι μακρινές μπαλιές δεν ήταν ο ορθόδοξος τρόπος για να διασπάσουμε την αντίπαλη άμυνα. Στα τελευταία λεπτά πέρασε στον αγώνα και ο Σολάρι αλλά ο αγώνα είχε ουσιαστικά κριθεί.

Κίτρινες: Μαντούκα, Χαραλαμπίδης

ΑΠΟΕΛ
Χ
ιώτης, Σολωμού, Μποαβεντούρα, Κόντης, Ζορζ, Μοράις, Πίντο, Μαντούκα (46 Χαραλαμπίδης), Τρισκόφσκι (85 Σολάρι), Μαρσίνιο (80 Γιαχιτς), Αλμέιδα


wisla krakow – apoel 1:0 από plutap

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!