No Entrance!

Μπορεί τα διάφορα δημοσιεύματα στον Κυπριακό καθημερινό τύπο να έγραφαν τις τελευταίες μέρες για ματαίωση του ταξιδιού των Πολωνών οπαδών μέσω των κατεχομένων, οι δικές μας πληροφορίες όμως, λένε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και η εκδρομή μέχρι στιγμής θα πραγματοποιηθεί όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Ο εκπρόσωπος της Πολωνικής αστυνομίας και υπεύθυνος ασφαλείας της αποστολής των οπαδών μας στην Πολωνία, επιβεβαίωσε αυτό που φοβόμασταν κατά την μισάωρη συζήτηση που είχαμε χτες στο γήπεδο: ότι δηλαδή η εκδρομή του Πολωνικού ταξιδιωτικού γραφείου μέσω των κατεχομένων δεν έχει ματαιωθεί. Παράλληλα, μας είπε ότι η Βίσλα έχει ζητήσει 500 εισιτήρια για το παιχνίδι. Το Πολωνικό γραφείο το οποίο έχει οργανώσει την εκδρομή, θα στείλει στο παράνομο αεροδρόμιο των κατεχομένων τους Πολωνούς μέσω Αττάλειας και στη συνέχεια θα περάσουν από τα οδοφράγματα για να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

Παρόλο που η Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Πολωνία έκανε τα σχετικά διαβήματα έτσι ώστε η συγκεκριμένη εκδρομή να ματαιωθεί αυτό δεν μπόρεσε μέχρι στιγμής να καταστεί δυνατό. Δεν ιδρώνει καν το αυτί των ταξιδιωτικών πρακτόρων που οργανώνουν το συγκεκριμένο ταξίδι, αφού ξέρουν πολύ καλά ότι αυτό που έχει κυρίως σημασία είναι να δημιουργήσουν ένα ελκυστικό πακέτο μέσω μιας χαμηλής τιμής. Έχει σημασία αυτό, γιατί μετά και το χτεσινό αποτέλεσμα, είναι πιθανό το ενδιαφέρων των Πολωνών που θα θέλουν τα ταξιδεύσουν στην Κύπρο να αυξηθεί σημαντικά, οπότε η εξασφάλιση μιας χαμηλής χρέωσης είναι ότι καλύτερο για αυτό τον σκοπό.

Ως ΑΠΟΕΛίστες αρνούμαστε να δεχτούμε ότι οι Πολωνοί θα βρεθούν στο γήπεδο μέσω των κατεχομένων και από αεροδρόμιο του ψευδοκράτους που δεν είναι διεθνώς αναγνωρισμένο. Η Διοίκηση μας οφείλει να κάνει τα απαραίτητα διαβήματα, και προς την Κυβέρνηση αυτής της χώρας, αλλά και προς την ΟΥΕΦΑ και την ίδια την Βίσλα και να κάνει ξεκάθαρο σε όλους ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν Πολωνό να μπει στο γήπεδο αν δεν έχει έρθει στην Κύπρο μέσω μιας νόμιμης οδού.

Πως μπορούμε να το εξασφαλίσουμε αυτό;

Η Κυβέρνηση οφείλει να εντατικοποιήσει τις ενέργειες της μέσω της Πρέσβης στην Πολωνία έτσι ώστε να γίνει κατανοητό σε όλους τους Πολωνούς ότι δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος στην χώρα αν δεν ματαιώσουν το συγκεκριμένο ταξίδι.

Η Αστυνομία καλείτε να ελέγξει τα διαβατήρια όλων των Πολωνών που θα επιχειρήσουν να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές μέσω των κατεχομένων και στην περίπτωση που φέρουν σφραγίδα από το παράνομο αεροδρόμιο του ψευδοκράτους να τους αρνηθεί είσοδο. Αυτό οφείλει να το πράξει ένγκαιρα, στέλνοντας επιστολή στην Αστυνομία της Πολωνίας με την οποία να διευκρινίζει την σχετική της απόφαση. Η επιστολή μπορεί να κοινοποιηθεί και στην διοίκηση της Βίσλα καθώς και στην ΟΥΕΦΑ.

Αν τελικά τα δύο πιο πάνω κυβερνητικά σώματα γράψουν στα παλιά τους τα παπούτσια αυτά τα οποία αναφέρουμε, όπως πολλές φορές έχουν πράξει στο πρόσφατο παρελθόν, τότε η Διοίκηση μας θα πρέπει να αναλάβει δράση. Η Διοίκηση του ΑΠΟΕΛ μπορεί να αρνηθεί είσοδο σε όσους Πολωνούς δεν έχουν μαζί τους διαβατήριο ή boarding pass. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούμε να ελέγξουμε από πού έχει έρθει στην Κύπρο ο κάθε οπαδός που θέλει να μπει στο ΓΣΠ. Όπως οι Πολωνοί μας ζήτησαν να γράψουμε πάνω σε κάθε εισιτήριο το όνομα και την ταυτότητα μας και κατά την είσοδό μας στο στάδιο της Βίσλα έπρεπε να επιδείξουμε ταυτότητα, έτσι και μεις θα ζητήσουμε διαβατήρια και boarding passes. Όσοι δεν έχουν νόμιμο έγγραφο εισόδου στην χώρα, απλά δεν θα εισέρχονται στο γήπεδο.

Ένας άλλος τρόπος ελέγχου είναι να μην δοθούν από τώρα τα εισιτήρια του ματς στην Πολωνική ομάδα και όσοι ενδιαφέρονται να εξασφαλίσουν εισιτήριο να πρέπει να επιδεικνύουν τα πιο πάνω έγγραφα εισόδου. Όσοι δεν έχουν μπει νόμιμα στην χώρα δεν θα μπορούν να εξασφαλίσουν εισιτήριο. 

Αν πάλει ακούσουμε την γνωστή φράση δεν μπορούμε λόγο της ΟΥΕΦΑ να κάνουμε αυτές τις ενέργειες, ας ρωτήσουν του Ισραηλίτες αν επέτρεψαν χτες την είσοδο στην χώρα τριών οπαδών της Genk που είχαν σφραγίδα του Λιβάνουν στο διαβατήριο τους. 

Η πολιτικοποίηση του ποδοσφαίρου είναι κάτι που η κυβέρνηση αυτής της χώρας γνωρίσει πολύ καλά, και έμαθε να χρησιμοποιεί το άθλημα με κάθε ευκαιρία που της δίνεται. Ήρθε λοιπόν η ώρα να εκμεταλλευτεί την επιστήμη αυτή που ανέπτυξε τόσα χρόνια στο κυπριακό ποδόσφαιρο για ένα θέμα που πραγματικά αποτελεί πολιτικό ζήτημα.

Οι οποιεσδήποτε ενέργειες και αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας ματαίωσης της Πολωνικής εκδρομής αποτελούν ορόσημο για το μέλλον. Οποιαδήποτε παθητική στάση που θα επιτρέψει σε πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο των κατεχομένων χωρίς κυρώσεις και πολιτικά προβλήματα θα αποτελέσει έμμεση αν όχι και άμεση αναγνώριση από την δική μας πλευρά της νόμιμης λειτουργίας των κατοχικών υπηρεσιών και του ψευδοκράτους.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!