Βαρόμετρο ο Τιάγκο Γκόμες

Ο ΑΠΟΕΛ του Πάουλο Σέρτζιο έχει πάρει την τελική του μορφή έστω και αν υπολείπονται δυο ουσιαστικές προσθήκες παικτών (ενός επιθετικού και ενός ακραίου μέσου). Μέσα από τις έξι μεταγραφές που έγιναν φάνηκαν κάποιες σκέψεις του προπονητή μας σε σχέση με το πώς θα επιχειρήσει να βελτιώσει την ομάδα δίνοντας της περισσότερη ταχύτητα και δημιουργικότητα. Μια πολύ σημαντική παράμετρος μετά την αποχώρηση των Τζιόλη και Πίντο είναι η σωστή μεσοαμυντική λειτουργία της ομάδας και για να γίνει ο ρόλος του Τιάγκο Γκόμες θα είναι καθοριστικός. Όλα συνηγορούν ότι ο Γκόμες θα είναι η πρώτη επιλογή του Σέρτζιο για τον παίκτη που θα παίξει δίπλα στον Μοράις σε ρόλο αμυντικού χαφ, ανεξαρτήτως σχηματισμού και τακτικής που θα ακολουθεί η ομάδα. Αν και η απόκτηση του Γκόμες έγινε όταν ήταν ακόμα στην ομάδα ο Πίντο, ο προπονητής θεωρεί ότι ο πρώτος έχει τη δυνατότητα να θεωρηθεί παίκτης εντεκάδας.

Όπως και ο Πίντο έτσι και ο Γκόμες θεωρείται αμυντικό χαφ που έχει δημιουργικές ικανότητες στοιχείο που θεωρείται πάρα πολύ σημαντικό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ο Γκόμες μπορεί να μοιράσει παιχνίδι και παρόλο που σκοράρει σπάνια είναι παίκτης που επιδιώκει να βρεθεί στο ύψος της αντίπαλης περιοχής.

Ζητούμενο για τον Γκόμες είναι να δέσει με τον Μοράις και για να γίνει αυτό θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα. Το ότι είναι και οι δυο Πορτογάλοι βοηθά ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε ότι οι δυο πρώτοι αγώνες της χρονιάς θεωρούνται και οι πιο σημαντικοί. Σημαντική θεωρείται και η αρμονική συνεργασία με τον Μπενασούρ σε περίπτωση που ο Τυνήσιος καταφέρει να κερδίσει θέση βασικού-οργανωτή.

Δεν ξεχνάμε την εναλλακτική επιλογή του Αρτυματά ο οποίος αγωνίζεται στην ίδια θέση με τον Γκόμες αλλά μόνο αν ανατραπούν με αρνητικό τρόπο κάποια πλάνα του προπονητή θα δούμε τον 20χρονο άμεσα στο βασικό σχήμα.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!