Δόξα Vs ΑΠΟΕΛ 2-3

Δυστυχώς η νίκη-πρόκριση επί της Δόξας πέρασε σε δεύτερη μοίρα από τη στιγμή που ο Πάουλο Κόστα αποχώρησε με φορείο από το γήπεδο. Ένα κρακ προερχόμενο από το γόνατο του παίκτη σε μια ανύποπτη φάση στο χώρο του κέντρου ήταν αρκετό για να τον σωριάσει στο έδαφος. Ο παίκτης έγινε αμέσως αλλαγή και οι πάντες άρχισαν να κάνουν μαύρες σκέψεις και να είναι απαρηγόρητοι για την απώλεια του πιο δημιουργικού παίκτη της ομάδας μας.

Ο Πάουλο Κόστα λίγη ώρα αργότερα πέρασε από αξονικό τομογράφο ο οποίος προς ανακούφιση όλων δεν έδειξε κάποια σοβαρή ζημία. Η εξέταση έδειξε κάκωση στους πλάγιους συνδέσμους που είναι η μικρότερη δυνατή ζημία που μπορούσε να υποστεί. Αν αυτό το σενάριο το επιβεβαιωθεί υπολογίζεται ότι ο Κόστα θα μείνει εκτός δράσης για 3 περίπου εβδομάδες. Πάντως από την ιατρική ομάδα τονίζεται ότι η σημερινή μέρα θα είναι πιο κατατοπιστική αφού ο παίκτης θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις. Και αυτό γιατί μέχρι και αργά το βράδυ της Τετάρτης ένιωθε έντονους πόνους.

Στο αγωνιστικό μέρος η ομάδα μας ήταν μέτρια αλλά αποτελεσματική, γεγονός που επέτρεψε να βρεθούμε από το όγδοο λεπτό μπροστά στο σκορ με 0-2. Η συνέχεια όμως δεν ήταν το ίδιο εύκολη αφού η Δόξα δεν τα παράτησε ποτέ και εκμεταλλευόμενη τα μεσοαμυντικά κενά μας πέτυχε δυο τέρματα μειώνοντας διαδοχικά το σκορ.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επιφύλαξε κάποιες εκπλήξεις όσον αφορά το αρχικό σχήμα αφού έτσι μπορεί να θεωρηθεί η χρησιμοποίηση των Χρίστου, Φλορέα αλλά και το ότι ο Μιροσάβλιεβιτς έμεινε στον πάγκο. Η ομάδα μας ευτύχησε στο πρώτο λεπτό να πετύχει γκολ όταν μετά από διπλή προσπάθεια του Ονουάτσι η μπάλα κατέληξε στον Κοσόφσκι που με πλασέ έκανε το 0-1. Το γκολ ήταν αυτό που ήθελε η ομάδα μας για να επιβάλει το ρυθμό της και να αναγκάσει τον αντίπαλο να βγει από τα καρέ του.

Η επόμενη καλή φάση έφερε το δεύτερο γκολ όταν στο 8′ και μετά από ωραίο συνδυασμό Ζεβλάκοφ- Ονουάτσι ο τελευταίος με πλασε έκανε το 0-2. Το υπέρ μας σκορ έφερε κάποια χαλάρωση ενώ προς έκπληξη όλων η Δόξα δεν τα παράτησε ενώ σε κάποιες περιπτώσεις με το πολύ δυνατό παιχνίδι των παικτών της έδειχνε πως ήθελε να πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι της. Το πείσμα των γηπεδούχων έφερε αποτέλεσμα στο 42′ στην πρώτη τους ευκαιρία η οποία έμελλε να γίνει γκολ όταν ο Μαρκάσα εκμεταλλεύτηκε λάθος και με πλασέ μείωσε σε 1-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας μπήκε καλύτερα και μετά από ένα δοκάρι του Πίντο στην επόμενη φάση (66΄) ο Ονουάτσι με πλασέ έκανε το 1-3. Η πρόκριση θα χανόταν μόνο με αυτοκτονία κάτι που δεν έγινε έστω και αν η Δόξα προσπάθησε και κατάφερε να μειώσει στο σκορ με τον Σερτζίαο στο 71′.

Η Δόξα συνέχισε να πιέζει γεγονός που ανάγκασε τον προπονητή μας να περάσει στον αγώνα τον Κόντη ως τρίτο αμυντικό αφού ο Χρίστου δεν ενέπνεε την παραμικρή εμπιστοσύνη. Το τελικό σφύριγμα του Ανδρονίκου βρήκε την ομάδα μας νικήτρια και να σκέφτεται τη δύσκολη συνέχεια χωρίς τον Πάουλο Κόστα.

Ξεχώρισαν με την απόδοση τους οι Πίντο, Ονουάτσι και Κοσόφσκι. Πάλεψε ο Ζεβλακοφ ενώ για ακόμα μια φορά προβλημάτισε έντονα ο Χρίστου.

ΑΠΟΕΛ
Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Φλορέα, Μπρούσερ, Χρίστου, Μοράις, Πίντο, Κόστα (64′ Μιροσάβλιεβιτς), Κοσόφσκι, Ζεβλάκοφ (60′ Αλεξάνδρου), Ονουάτσι

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!