Ενπ Vs ΑΠΟΕΛ 1-0

Επιστροφή στην απογοήτευση και στον προβληματισμό για την ομάδα μας και όχι αδικαιολόγητα. Η δεύτερη ήττα σε τέσσερις αγώνες είναι γεγονός και σηματοδοτεί το χειρότερο ξεκίνημα της τελευταίας επταετίας. Η παράδοση που θέλει το ΑΠΟΕΛ να μην μπορεί να κερδίσει το Παραλίμνι στο Τάσος Μάρκου όχι μόνο συνεχίστηκε αλλά η τοπική ομάδα πήρε μια εύκολη σχετικά νίκη, ενώ το σκορ μπορούσε να είναι μεγαλύτερο. Το ΑΠΟΕΛ σε έναν ακόμα αγώνα από τους θεωρητικά δύσκολους και καθοριστικούς παρουσιάστηκε χωρίς πάθος, χωρίς σωστό αγωνιστικό πλάνο και με πολλά ατομικά λάθη. Ήταν όπως το χαρακτήρισε και άμεσα υπεύθυνος άμυαλο οπότε η ΕΝΠ εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που της δώσαμε και μας έριξε ένα δυνατό χαστούκι.

Αν θα μας ξυπνήσει ή όχι είναι κάτι που θα φανεί από την αντίδραση των υπευθύνων άμεσα και μελλοντικά. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι ένας από αυτούς, ο Μαρίνος Ουζουνίδης, αναγνώρισε ότι το πολύ μπλα μπλά πλέον δεν πείθει κανέναν.

Ο κόσμος που είδε την ομάδα να μην προσπαθεί ικανοποιητικά και κάποιους παίκτες να είναι προκλητικοί έφυγε από το Παραλίμνι απογοητευμένος. Οι χιλιάδες που είδαν τον αγώνα από την τηλεόραση χάρηκαν που δεν υπέστησαν αυτή τη ψυχοφθόρα διαδικασία και ο κίνδυνος να γυρίσει μια σημαντική μερίδα του κόσμου την πλάτη στην ομάδα είναι ορατός.

Αν και η όλη παρουσία του ΑΠΟΕΛ δε σηκώνει και πολύ ανάλυση είμαστε αναγκασμένοι να σχολιάσουμε κάποια πράγματα. Αρχίζοντας από τις επιλογές και τη διάταξη της ομάδας πρέπει να πούμε ότι η συμμετοχή του Καψή αποδείχτηκε ένα ρίσκο το οποίο πληρώσαμε. Ο Ελλαδίτης αμυντικός παρά την πελώρια εμπειρία του ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό. Ο Μορφής με τη σειρά του είχε ένα και μοναδικό λάθος το οποίος ήταν αρκετό για να δεχτούμε το μοιραίο τέρμα. Πέραν αυτών όμως αποδείχτηκε λανθασμένη η επιλογή του να αγωνιστούν οι Μοραίς και Κόντης στο δεξιό και αριστερό άκρο αντίστοιχα. Τα αμυντικά κενά που εντόπισε ο προπονητής στον αγώνα με τον ΑΠΟΠ και δήλωσε να τον προβληματίζουν, έγιναν ακόμα πιο εμφανή στο Παραλίμνι. Ο Μοιραίς ήταν επιρρεπής στα λάθη ενώ ο Κόντης όσο φιλότιμος και πολυσύνθετος και αν θεωρείται δεν είναι αριστερό οπισθοφύλακας. Αναπόφευκτα η έκανε ευκαιρίες από το πουθενά και η όλη αμυντική λειτουργία της ομάδας έδειχνε και ήταν προβληματική.

Ούτε και η μεσαία γραμμή μπόρεσε να δικαιολογήσει ότι είναι το δυνατό όπλο της ομάδας μας αφού ο Σατσιάς δεν είναι ακόμα έτοιμος να δώσει και να κερδίσει μάχες. Η αποχή του στοίχισε και αυτό είναι εμφανές. Ούτε και ο Έμερσον που ήταν κινητικός δεν μπόρεσε αυτή τη φορά να πάρει κάποιες ουσιαστικές πρωτοβουλίες έτσι για ακόμα μια φορά αρκεστήκαμε στις όποιες πρωτοβουλίες του Μακρίδη.

Η ΕΝΠ καλά διαβασμένη και με τη γνωστή τακτική του Ανδρονίκου κλείστηκε πίσω και χτύπησε λίγο πριν την ανάπαυλα, υπενθυμίζοντας ότι η αποτελεσματικότητα είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα στο ποδόσφαιρο.

Η αλήθεια είναι ότι πριν το γκολ είχαμε και εμείς δυο πολύ καλές ευκαιρίες αλλά ο Μαχλάς ήταν άτυχος.

Στο δεύτερο ημίχρονο αντί να δούμε ένα ΑΠΟΕΛ πιο αποφασισμένο και σαφώς βελτιωμένο η εικόνα έγινε χειρότερη. Η νευρικότητα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό των ενεργειών των ποδοσφαιριστών που δεν μπόρεσαν να ασκήσουν την πίεση που θα έφερνε το γκολ. Αντίθετα ήταν η ΕΝΠ που βρήκε ξεκάθαρες ευκαιρίες για γκολ.

Ο Ουζουνίδης πολύ νωρίς επιχείρησε να αλλάξει την εικόνα με αλλαγές βάζοντας αρχικά τον Πίντο στη θέση του Μοραίς. Ο νεαρός Πορτογάλος ήταν απογοητευτικός, ενώ η επόμενη κίνηση ήταν ο Τόρες που αντικατέστησε τον εξαντλημένο Έμερσον. Ο Βραζιλιάνος έδειξε κάποια καλά στοιχεία πήγε να δημιουργήσει κάποια ρήγματα από δεξιά αλλά χωρίς ουσία και στηρίγματα.

Η απέλπιδα προσπάθεια αφού οι γηπεδούχοι μας κρατούσαν στο παιχνίδι ήταν ο Τσόροβιτς. Αν και ανέτοιμος αγωνίστηκε για 30 περίπου λεπτά έγινε δέκτης μπαλιών, έχασε μια καλή ευκαιρία αλλά δεν μπόρεσε ούτε και αυτός να αποτρέψει το μοιραίο.

Μοιραία το τελικό σφύριγμα του Ανδρονίκου βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μια πανάξια νίκη και το ΑΠΟΕΛ να ψάχνει το λάθος.

Δηλώσεις Ουζούνιδη:
Συγχαρητήρια στην Ένωση και τον N. Aνδρονίκου για τη νίκη τους. Ξέραμε πριν από το παιγνίδι ότι θ’ αντιμετωπίζαμε μια ομάδα που θα αμυνόταν και θα έκανε αντεπιθέσεις. Έτσι έγινε τελικά. Eίχαμε την υπεροχή, χάσαμε 2-3 ευκαιρίες και χωρίς να μας δημιουργήσει καταστάσεις ο αντίπαλος σκόραρε από ένα κόρνερ. Aυτό είναι μια αδυναμία της ομάδας μας και γι’ αυτό βάλαμε ψηλά παιδιά. Aν θέλουμε να διεκδικήσουμε κάτι, θα πρέπει να βελτιώσουμε σύντομα αυτή την αδυναμία. Στο B’ ημίχρονο είχαμε έναν αντίπαλο που έβγαινε στην κόντρα. Eμείς βάλαμε και τον Tσόροβιτς στην περιοχή, εκτεθήκαμε από πλάγια και προσπαθήσαμε. O αντίπαλος βρήκε κενούς χώρους και μας απείλησε. H ουσία είναι ότι από τέσσερα παιγνίδια χάσαμε τα δύο. Δεν είναι αρκετά τα λόγια. Πρέπει να δείξουμε στο γήπεδο. Oι παίκτες έχουν διάθεση, όρεξη, τρέχουν, αλλά το ποδόσφαιρο δεν παίζεται μόνο με τα πόδια. Xρειάζεται καθαρό μυαλό. Eμείς δεν είχαμε μυαλό. Aυτό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο και αυτή τη βδομάδα θα δούμε τι θα γίνει. Πρέπει ν’ αλλάξουν κάποια πράγματα”.

ΑΠΟΕΛ
Μορφής, Καψής, Σεγκιρί, Κόντης, Μοράις (64′ Πίντο), Έμερσον (57′ Τόρες), Σατσιάς (63′ Τσόροβιτς), Μιχαήλ, Φερναντές, Μακρίδης, Μαχλάς

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!