Επιτέλους, τμήμα σκαουτιγκ!

Με καθυστέρηση πολλών χρόνων ένα απωθημένο των οπαδών μας το οποίo αντιμετωπιζόταν με απαξίωση από τους διοικούντες παίρνει σάρκα και οστά. Το διοικητικό συμβούλιο αντιλαμβανόμενο την ανάγκη να βαδίσει προς τη σωστή κατεύθυνση και έχοντας την πίεση της έκθεσης της KPMG αποφάσισε να δημιουργήσει την ομάδα σκαουτιγκ που θα έχει υποστηρικτικό ρόλο στο έργο του προπονητή. Το θέμα απασχόλησε έντονα τον Πολυδώρου από την ημέρα που ανάλαβε ως αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος και είναι το άτομο που μπορεί να πιστωθεί την επιτυχία αυτή αφού μέχρι πρότινος τα υπόλοιπα πρωτοκλασάτα μέλη του συμβούλιο ήταν αρνητικά ή έβαζαν όρους στη δημιουργία του συγκεκριμένου τμήματος.

Ο Πουρσαϊτίδης αρχισκαουτερΤα πάντα έγιναν με τη συγκατάθεση του Γιοβάνοβιτς αφού απαραίτητο συστατικό επιτυχίας είναι να υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ του προπονητή και των ατόμων που θα αποτελούν το τμήμα σκαουτιγκ. Λέμε ατόμων γιατί το πλάνο προνοεί ως υπεύθυνος του τμήματος τον Σάββα Πουρσαϊτίδη αλλά δεν θα περιορίζεται στον πρώην ποδοσφαιριστή. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από τη σειρά..

 Γιατί επιλέγηκε ο Πούρσα;

Αν και ο Σάββας δεν θεωρείτε δικτυωμένος στο ποδοσφαιρικό παζάρι είναι άτομο που τυγχάνει της απόλυτου εμπιστοσύνης του Γιοβάνοβιτς. Έχοντας ζήσει για τέσσερα χρόνια τον Σέρβο προπονητή γνωρίζει πολύ καλά πως σκέφτεται και τι ζητά από κάθε παίκτη. Ο Πουρσαϊτίδης έχει ποδοσφαιρικό μάτι, εξασφάλισε τα απαραίτητα διπλώματα από την UEFA και είναι ένα πόστο από το οποίο θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρει. Σημαντικός παράγοντας είναι ότι γνωρίζει πολύ καλά τι εστί ΑΠΟΕΛ και την κουλτούρα της ομάδας κάτι που δεν θα προκαλέσει χρονοτριβές.

Πως θα λειτουργήσει το τμήμα

Πέραν του Πουρσαϊτίδη θα υπάρχει ένα δίκτυο ατόμων που θα λειτουργεί υποστηρικτικά με στόχο να καταλήγουν σε αυτόν τα ονόματα παικτών που πρέπει να αξιολογηθούν και να προταθούν στον προπονητή. Το δίκτυο αυτό δεν θα περιορίζεται στην Κύπρο αφού υπάρχει πρόθεση να αξιοποιηθούν και άλλοι πρώην ποδοσφαιριστές μας που πλέον ζουν στο εξωτερικό.

Ο Μπρούερς για παράδειγμα είναι μια περίπτωση που αξιολογείται σοβαρά αφού είναι άτομο που γνωρίζει πολύ καλά το Ολλανδικό και Βελγικό πρωτάθλημα. Η ομάδα σκαουτιγκ δεν θα περιορίζεται στη ανεύρεση παικτών από το εξωτερικό αλλά θα έχει ευθύνη να προτείνει παίκτες που αγωνίζονται και σε μικρότερες κατηγορίες στην Κύπρο. Αυτό προβλέπει στενή συνεργασία μεταξύ του Πουρσαϊτίδη και των υπεύθυνων της ακαδημίας ΑΠΟΕΛ αφού είναι τα άτομα που γνωρίζουν τους νεαρούς που αγωνίζονται σε διάφορες ομάδες.

Πέραν των φυσικών προσώπων που θα εκτελούν χρέη σκαουτερ, το τμήμα θα έχει και την υποστήριξη εταιρειών του εξωτερικού που εξειδικεύονται στο συγκεκριμένο τομέα. Ήδη έχουν εντοπιστεί δυο τέτοιες εταιρείας και με το που θα αναλάβει και επίσημα ο Πούρσα τα καθήκοντα του αναμένεται να μεταβεί στο εξωτερικό, έτσι ώστε να πραγματοποιήσει τον πρώτο κύκλο επαφών.

Στόχος της διοίκησης αλλά και του Γιοβάνοβιτς είναι να στηθεί το τμήμα άμεσα έτσι ώστε να ξεκινήσει δουλειά ενόψει της επόμενης μεταγραφικής περιόδου.

Εμείς δεν μπορούμε παρά να πούμε ένα επιτέλους και να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλους και κυρίως στον αγαπημένο μας Πουρσαϊτίδη!

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!