Ευκαιρία για νίκη και περαιτέρω συμπεράσματα

Μπορεί το ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να μην ήταν νικηφόρο αλλά ο προπονητής μας είχε μια καλή ευκαιρία να διαπιστώσει από πρώτο χέρι τις εστί ΑΠΟΕΛ σήμερα. Παρά τις απουσίες οι οποίες ήταν πολλές και σημαντικές είχε την ευκαιρία να ζήσει ατά που ζούμε και εμείς από την αρχή της φετινής χρονιάς. Στον αγωνιστικό τομέα το 4-4-2 που εφάρμοσε δούλεψε ως ένα βαθμό αφού όπως σε όλους τους φετινούς αγώνες είχαμε την κατοχή της μπάλας αλλά δυσκολευόμασταν αφάνταστα να δημιουργήσουμε ευκαιρίες και να βρούμε τις λύσεις απέναντι στην αμυντική διάταξη του ΑΠΟΠ.

Ο Ζε Κάρλος που δέχεται έντονη κριτική για την αφλογιστία του βρέθηκε σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις σε θέση βολής, αλλά η τελική του προσπάθεια δεν είχε αποτέλεσμα. Το δεδομένο αυτό σε συνδυασμό με το ότι ο Μαχλάς δεν έχει δει δίχτυα από τον αγώνα της 12 ης Νοεμβρίου εναντίον της Αλκής (9η αγωνιστική) δείχνει ως ένα βαθμό το πρόβλημα που υπάρχει σε αυτό τον τομέα, όπως επίσης και τις περιορισμένες επιλογές από πλευράς ποδοσφαιριστών. Αναπόφευκτα οι λύσεις έρχονται είτε από στημένες φάσεις με τους μεσοαμυντικούς να σκοράρουν, ενώ από το πουθενά ο Τσόροβιτς έδωσε τη λύση στον τελευταίο αγώνα.

Η συνέχεια σε κύπελλο και πρωτάθλημα θα είναι εξίσου σημαντική και χρήσιμη για τον προπονητή μας αφού έχοντας ακόμα περισσότερους παίκτες στη διάθεση του θα μπορέσει να βγάλει ακόμα περισσότερα συμπεράσματα. Παράλληλα η ομάδα να βάλει ένας τέλος στο αρνητικό σερί που δημιούργησε και απειλεί ακόμα και αυτή τη δεύτερη θέση.

>

Αρχικά εναντίον του Άρη την Τετάρτη στο κύπελλο θα πρέπει να κερδίσουμε έτσι ώστε να αποφύγουμε οποιεσδήποτε περιπέτειες, αν θέλουμε να διεκδικήσουμε κάτι από το συγκεκριμένο θεσμό. Μπορεί να είμαστε ένα εκ των δυο φαβορί για πρόκριση αλλά αν δεν το αποδείξουμε στην πράξη θα έχουμε άσχημα ξεμπερδέματα. Και πάλι τα προβλήματα θα είναι πολλά αφού ο Δασκαλάκης προστέθηκε στη λίστα των τραυματιών στην οποία βρίσκονται οι Καψής, Σεγκιρί, Κόντης και Σατσιάς.

Δεν υπάρχει ρήτρα στο Φερναντές
Το γυαλί στις σχέσεις ΑΠΟΕΛ και Φερναντές έχει ραγίσει και όπως έχουμε ήδη αναφέρει οι δυο πλευρές σκέφτονται το μέλλον τους χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κοινό. Ο Πορτογάλος επιθυμεί να αλλάξει περιβάλλον ενώ η διοίκηση θα ήθελε πολύ να απαλλαγή από το δυσβάσταχτο πλέον οικονομικά συμβόλαιο που πρότεινε πριν λίγους μήνες στον παίκτη. Με το ταμείο της εταιρείας να είναι άδειο και τις υποχρεώσεις να τρέχουν εκτιμάται πως ο Ζιβανάρης δε θα έλεγε όχι αν έρχονταν από το πουθενά 200 χιλιάδες ευρώ.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!