Ευκαιρία για το -1

Η νέα απρόσμενη από κάθε άποψη απώλεια βαθμών της Ανόρθωσης ήταν το highlight των χτεσινών αγώνων. Σήμερα πρέπει να είναι η μεγάλη νίκη του ΑΠΟΕΛ μέσα στο ΓΣΖ που θα μειώσει τη διαφορά στον ένα βαθμό. Ο βαθμός δυσκολίας του αγώνα μας είναι μεγάλος αλλά εξίσου ακόμα μεγαλύτερο είναι και το κίνητρο. Η ευκαιρία που μας δόθηκε δεν πρέπει να περάσει ανεκμετάλλευτη αφού όλα συνηγορούν ότι η πρωτοπόρος δεν θα αντέξει την πίεση και τη δυναμική της ομάδας μας. Οι φαινομενικά εύκολοι αγώνες ανήκουν στο παρελθόν και από σήμερα ξεκινούν οι πραγματικά δύσκολοι μέσα από τους οποίους η ομάδας μας καλείται να κάνει τα λόγια πράξεις. Ο αγώνας με την Αεκ είναι ο πρώτος από μια σειρά ντέρμπι με τα οποία θα κλείσει η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και θα κρίνει πολλά σε σχέση και με τα play offs.

Οι επιστροφές των τραυματιών, η πλήρης ενσωμάτωση των Μπέκμαν και Μπιτόν καθώς και η αποφασιστικότητα όλων στον Αρχάγγελο να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις είναι τα στοιχεία που πρέπει να παίξουν καταλυτικό ρόλο έτσι ώστε να παίξουμε επιτέλους καλά και να πάρουμε τη ρεβάνς από την ήττα του πρώτου γύρου μέσα στο σπίτι μας.

Το αγωνιστικό πλάνο

Είναι δύσκολο να πει κάποιος με βεβαιότητα τι θα αποφασίσει να πράξει ο Γιοβάνοβιτς. Βλέποντας και την εικόνα της ομάδας στον αγώνα με την Άχνα δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα όσον αφορά τη μεσοεπιθετική λειτουργία της ομάδας. Ο Μπενασούρ που είναι ο μόνος που μπορεί να θεωρηθεί «δεκάρι» ήταν τραγικός στον τελευταίο αγώνα και έγινε αλλαγή στο ημίχρονο. Το ότι η ομάδα λειτούργησε καλύτερα με διάταξη 4-4-2 και τους Μπιτόν-Μπουντιμίρ μπροστά είναι κάτι που σίγουρα θα βάζει σε σκέψεις τον προπονητή.

Μαντούκα και Μπέκμαν θα καλύψουν τα δυο άκρα αλλά και πάλι έχει σημασία σε ποια πλευρά θα αγωνιστεί ο καθένας. Ο Γιοβάνοβιτς επιμένει να βάζει τον Μαντούκα δεξιά με τη λογική του ότι θα συγκλίνει κάτι όμως που σπάνια συμβαίνει.

Μοράις και Πίντο έχουν προβάδισμα για τις θέσεις στον άξονα της μεσομαμυντική γραμμής και από την απόδοση τους θα κριθούν πολλά ιδιαίτερα αν δεν προτιμηθεί διάταξη με ενισχυμένο κέντρο.  Στην άμυνα το ερωτηματικό αφορά το κατά πόσο θα κριθεί έτοιμος για επιστροφή στο αρχικό σχήμα ο Σέρτζιο κάτι που θεωρείται και το πιθανότερο σενάριο.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!