Ευρωπαϊκοί Προκριματικοί Αγώνες 2011 Ζ’

Αυτή την εβδομάδα το Βέλγιο γύρισε ξανά ρίχνοντας μας στην 10η θέση υποδεικνύοντας την ρευστότητα της κατάστασης. Η στασιμότητα της προηγούμενης εβδομάδας θα προκαλούσε μια μελαγχολία αν η κατάσταση στο Βέλγιο δεν συνοδευόταν από σχετικά καλά αποτελέσματα σε τέσσερεις από τις έξι χώρες που είναι στην ζυγαριά. Μας έχουν μείνει έξι χώρες από τις εφτά που είχαμε ξεκινήσει αφού χάσαμε την Κροατία, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει άλλη χώρα στην εξάδα όπου τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν από νωρίς αρνητικά όπως στην Κροατία. Υπήρχαν ερωτήσεις σχετικά με την Ελβετία, κυρίως γιατί δεν βρίσκετε και αυτή στην λίστα των συμμετεχόντων στον τρίτο προκριματικό. Οι απαντήσεις βρίσκονται στις επόμενες παραγράφους, πριν και μετά τον πρώτο πίνακα, αλλά η ουσία είναι πως ενώ ως σήμερα η Ελβετία επίσημα θα είναι στους προκριματικούς, αυτό μάλλον θα αλλάξει, και την αφαιρέσαμε προκαταβολικά για να δείξουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα του πως θα είναι η τελική κατάσταση πραγμάτων.

Όπως πάντα το κείμενο που ακολουθεί είναι ένα μείγμα τελευταίων ενημερώσεων και πάγιων αναφορών που σκοπό έχουν να βοηθούν αναγνώστες που δεν είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν τα προηγούμενα άρθρα να έχουν πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία.

Ας δούμε πρώτα την κατάταξη όπως έχει διαμορφωθεί την τελευταία εβδομάδα. Ανακεφαλαιώνοντας, έχουμε τις επίδοξες πρωταθλήτριες των χωρών των οποίων η κατάταξη τους στην UEFA είναι από την 14η μέχρι την 28η θέση. Αρχίζουμε από την 14η γιατί είναι η πιο δυνατή χώρα που λαμβάνει μέρος στον τρίτο προκριματικό, και τελειώνουμε με την 28η γιατί μετά από αυτή οι ομάδες είναι πολύ αδύνατες και δεν μας επηρεάζουν. Το αναμενόμενο είναι ότι η 13η χώρα (Ελβετία) θα πάρει αυτόματη συμμετοχή στους ομίλους και για αυτό την εξαιρούμε. Θυμίζουμε ότι με πορτοκαλί χρώμα είναι οι χώρες των οποίων τα πρωταθλήματα έχουν τελειώσει ή οι πρωταθλήτριες ομάδες είναι σχεδόν σίγουρες. Αν τελείωναν σήμερα τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, η κατάταξη για τον τρίτο προκριματικό θα ήταν ως εξής.

Για να περάσει η Ελβετία απευθείας στους ομίλους πρέπει να κερδίσει το φετινό Champions League μια ομάδα που θα προκριθεί απευθείας στους ομίλους του επόμενου Champions League μέσω του πρωταθλήματος της χώρας της. Προς το παρών χρειαζόμαστε να πάρει το Champions League μια εκ των Real Madrid, Barcelona, Shakhtar Donetsk ή Manchester United.

Τα τρία πρωταθλήματα που έχουν τελειώσει είναι αυτά της Λευκορωσίας, Σουηδίας και Νορβηγίας. Τα πρωταθλήματα που δεν τελείωσαν ακόμη αλλά είναι τόσο σίγουρα που δεν θα συμπεριλάβουμε στην ανάλυση μας είναι πέντε δηλαδή της Δανίας, Σκωτίας, Κροατίας και Ισραήλ όπου είναι σίγουρο ότι οι πρωταθλητές τους θα είναι ποιο δυνατοί από εμάς, και της Πολωνίας οπού θα είναι σίγουρα ποιο αδύνατοι από εμάς.

Τα έξι πρωταθλήματα που μας ενδιαφέρουν και στα οποία τα πράγματα είναι ακόμη ρευστά έχουν την ακόλουθη κατάσταση την τρέχουσα εβδομάδα.

Αυστρία

Μορφή ΠρωταθλήματοςΣτην Bundesliga της Αυστρίας υπάρχουν 10 ομάδες οι οποίες παίζουν 4 γύρους μεταξύ τους για 36 αγωνιστικές χωρίς άλλες φάσεις.

Τελευταίες ΕξελίξειςΌταν κάποιος δεν εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που παίρνει το πληρώνει. Εδώ μπορεί να μην το πληρώσαμε ακόμη αλλά η Sturm Graz δεν εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Austria Wien αφού ηττήθηκε και αυτή, δίνοντας την ευκαιρία στην Salzburg πλησιάσει ξανά  την κορυφή.

Βέλγιο

Μορφή ΠρωταθλήματοςΣτο Βέλγιο υπάρχουν 16 ομάδες σε 30 αγωνιστικές και μετά ακολουθούν τα Championship Playoffs. Πρόκειται για ακόμη μια φάση με όμιλο των 6 ομάδων και 10 αγωνιστικών. Στην αρχή της φάσης αυτής οι βαθμοί που θα έχουν οι πρώτες 6 ομάδες από τους προηγούμενους γύρους μοιράζονται, και αν έχουν μισούς βαθμούς στρογγυλεύονται προς τα πάνω.

Τελευταίες ΕξελίξειςΗ εβδομάδα αυτή ήταν ακόμη χειρότερη από την περασμένη για το Βελγικό πρωτάθλημα. Τόσο η Anderlecht όσο και η Standard προχώρησαν με νίκες ενώ η Genk ηττήθηκε και δείχνει να δυσκολεύετε. Η Anderlecht  τώρα είναι στην πρώτη θέση σπρώχνοντας μας μια θέση πιο κάτω. Ελπίζουμε το πρόγραμμα της Genk να είναι καλύτερο από εδώ και πέρα και να μπορέσει να αντεπεξέλθει στην πίεση που της ασκείτε.

Βουλγαρία

Μορφή ΠρωταθλήματοςΣτο Βουλγάρικο πρωτάθλημα συμμετέχουν 16 ομάδες σε 30 αγωνιστικές χωρίς άλλες ειδικές φάσεις.

Τελευταίες ΕξελίξειςΌσο νικάει η Litex Lovech δεν φοβόμαστε τίποτα. Με οκτώ αγωνιστικές να παραμένουν στο Βουλγάρικο πρωτάθλημα, χρειαζόμαστε ακόμη τρείς νίκες της Litex Lovech  για να αρχίσουμε να το πιστεύουμε.

Τσεχία

Μορφή ΠρωταθλήματοςΗ Τσεχία διαθέτει και αυτή ένα πρωτάθλημα με 16 ομάδες όπου υπάρχουν 30 αγωνιστικές χωρίς άλλες ειδικές φάσεις.

Τελευταίες ΕξελίξειςΗ Viktoria Plzeň νίκησε  αυτή την εβδομάδα και διατήρησε τους έξι βαθμούς από την Sparta Praha. Έξι βαθμοί, έξι αγωνιστικές μέχρι το τέλος.

Σερβία

Μορφή ΠρωταθλήματοςΤο Σέρβικο πρωτάθλημα έχει 16 ομάδες και παίζετε σε 30 αγωνιστικές χωρίς να υπάρχουν άλλες φάσεις.

Τελευταίες ΕξελίξειςΗ αλλαγή που περιμέναμε να γίνει την περασμένη εβδομάδα, έγινε τελικά αυτή. Είπαμε ότι περιμέναμε το στραβοπάτημα της Partizan και μας ήρθε τελικά μια εβδομάδα μετά. Η Crvena zvezda  έχει πιάσει την Partizan στην πρώτη θέση ενώ η Vojvodina ακολουθεί τρείς βαθμούς πιο πίσω. Όλα πλέον είναι πιθανά και με δύο ομάδες να την κυνηγούν η θέση της Partizan δεν είναι πλέον σίγουρη.

Σλοβακία

Μορφή ΠρωταθλήματοςΗ Σλοβακία έχει ένα πρωτάθλημα τριών γύρων. Οι πρώτοι δύο γύροι είναι ένα κανονικό πρωτάθλημα 12 ομάδων με 22 αγωνιστικές. Στον τρίτο γύρο υπάρχουν άλλες 11 αγωνιστικές στον όπου η κάθε ομάδα θα παίξει όλες τις άλλες ακόμη μία φορά. Η έδρα στην οποία θα παιχτεί το τρίτο παιχνίδι εξαρτάτε από την τελική κατάταξη των ομάδων στην περσινή περίοδο.

Τελευταίες ΕξελίξειςΚαι αυτή την εβδομάδα οι τρείς πρωτοπόροι προχώρησαν με πανομοιότυπα αποτελέσματα διατηρώντας τις διαφορές τους για ακόμη μία εβδομάδα. Και εδώ έχουμε μόνο έξι αγωνιστικές αλλά οι διαφορές εδώ είναι μηδαμινές και η αγωνία θα κρατήσει μέχρι τέλους.

 

Αυτήν την εβδομάδα είχαμε την πτώση μας στην 10η θέση στην κατάταξη των ομάδων που αναμένετε να συμμετάσχουν στον τρίτο προκριματικό γύρο. Αυτή η εξέλιξη δεν παύει να είναι αρνητική αλλά από την στιγμή που θα είναι επιτυχία αν έρθουν όλα δεξιά και πάρουμε την δέκατη θέση, το να λυπόμαστε για το χάσιμο της ένατης είναι ανώφελο. Στα θετικά είναι η βελτίωση στην Σερβία και η διατήρηση των διαφορών στην Βουλγαρία και Τσεχία. Στην Αυστρία και Βέλγιο τα πράγματα είναι δύσκολα ενώ στην Σλοβακία είναι καλά αλλά οριακά. Σίγουρα βρισκόμαστε σε πολύ καλύτερη θέση από αυτή που υπολογίζαμε να βρισκόμασταν τώρα όταν ξεκινήσαμε τις εβδομαδιαίες αυτές αναλύσεις.

Αν δεν πάμε με σοβαρότητα στον Τρίτο Προκριματικό Γύρο, το αν είμαστε στους δυνατούς ή αδύνατους δεν θα έχει καμία σημασία.

Υ.Γ Ευχαριστούμε θερμά το μέλος του forum μας lesxiarxis, για την πολύτιμη βοήθεια στη συλλογή των πληροφοριών.  

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!