Ευρωπαϊκοί Προκριματικοί Αγώνες 2011 Λ’

Μια εβδομάδα ήταν αρκετή για να τελειώσουν, τουλάχιστον μαθηματικός, αρκετά πρωταθλήματα επισημοποιώντας έτσι την κατάταξη. Από τα πρωταθλήματα που παρακολουθούσαμε, μόνο στην Αυστρία υπάρχουν ακόμη πιθανότητες για να γίνει η ανατροπή, αλλά ακόμη και τότε δεν θα αλλάξουν σημαντικά τα πράγματα. Είναι και η Σερβία, αλλά εκεί η προπορευόμενη Partizan είναι ήδη πιο δυνατή από εμάς και τυχών αλλαγή είναι προς το συμφέρον μας. Είμαστε πλέον και επίσημα στους δυνατούς του τρίτου προκριματικού γύρου. Έχουν περάσει ήδη 12 εβδομάδες από τότε που αρχίσαμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις σχετικά με τον τρίτο προκριματικό, και στην πορεία τους εξηγηθήκαμε με τα μισά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Μέχρι τώρα όλα καλά, αλλά τα δύσκολα τώρα αρχίσουν που πρέπει να αποδείξουμε ότι πραγματικά μας εξέχει να είμαστε εκεί.

Το ζητούμενο ήταν να δούμε αν ο ΑΠΟΕΛ θα είναι στους δυνατούς του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League και κοιτούσαμε τις επίδοξες πρωταθλήτριες των χωρών των οποίων η κατάταξη τους στην UEFA είναι από την 14η μέχρι την 28η θέση. Αρχίσαμε από την 14η γιατί είναι η πιο δυνατή χώρα που λαμβάνει μέρος στον τρίτο προκριματικό, και τελειώνουμε με την 28η γιατί μετά από αυτή οι ομάδες είναι πολύ αδύνατες και δεν μας επηρεάζουν.

Θυμίζουμε ότι με πορτοκαλί χρώμα είναι οι χώρες των οποίων τα πρωταθλήματα έχουν τελειώσει ή οι πρωταθλήτριες ομάδες είναι σχεδόν σίγουρες. Η κατάταξη για τον τρίτο προκριματικό είναι ως εξής.

Αν γίνει η ανατροπή στην Αυστρία, μάλλον θα είναι με την Austria Wien καθώς η Salzburg έχει μεγάλο μειονέκτημα στην διαφορά τερμάτων αν ισοβαθμήσει με την οποιανδήποτε από τις άλλες δύο. Σε αυτή την περίπτωση θα μπει η Austria Wien στην 7η θέση σπρώχνοντας εμάς στην 9η και την Wisla στην 10η. Αυτό δεν θα κάνει καμία αλλαγή για εμάς στον τρίτο προκριματικό, αλλά θα φέρει την Austria Wien σαν πιθανή μας αντίπαλο στον 4ο προκριματικό αφαιρώντας την Dinamo Zagreb από τις πιθανές αντιπάλους.

Από την άλλη αν γίνουν τα πάντα στην Σερβία και το χάσει η Partizan, τότε η Crvena zvezda θα πάρει αυτή την 9η θέση με εμάς και την Wisla να πηγαίνουμε μια θέση πιο πάνω. Αφού τόσο η Partizan, όσο και η Crvena zvezda θα είναι στην ίδια πεντάδα με εμάς (6η με 10η θέση) τότε δεν μπορούν να είναι αντίπαλοι μας ούτε στον Τρίτο ούτε στον Τέταρτο προκριματικό γύρο, εκτός φυσικά αν επαρκούν εκπλήξεις και ανακατατάξεις στα προηγούμενα παιχνίδια.

Θα σας αφήσουμε με τους πιθανούς αντιπάλους μας στον δεύτερο και τρίτο προκριματικό γύρο όπως έχουν τα πράγματα μέχρι τώρα και καλά ταξίδια.

Δεύτερος Προκριματικός ΓύροςΗ κατάταξη υπολογίζει ότι στον Πρώτο Προκριματικό Γύρο θα προκριθούν όλες οι δυνατές ομάδες.

Τρίτος Προκριματικός ΓύροςΗ κατάταξη υπολογίζει ότι στον Δεύτερο Προκριματικό Γύρο θα προκριθούν όλες οι δυνατές ομάδες.

Αυτή  θα είναι η τελευταία ενημέρωση για τα Ευρωπαϊκά προκριματικά, τουλάχιστον μέχρι να αρχίσουν οι αγώνες, όπου αν παρουσιαστεί κάτι σημαντικό θα επανέλθουμε. Μας δόθηκε η ευκαιρία να πάμε καλά στην Ευρώπη φέτος αλλά όπως κάθε φορά το πιο σημαντικό είναι πως…

…αν δεν πάμε με σοβαρότητα στον Τρίτο Προκριματικό Γύρο, το αν είμαστε στους δυνατούς ή αδύνατους δεν θα έχει καμία σημασία.

lesxiarxis 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!