Η αναμενόμενη ακαδημαϊκή στήριξη

Στη χτεσινή της συνεδρία η διοίκηση Ερωτοκρίτου πήρε την εύκολη και αναμενόμενη απόφαση σε σχέση με τα προβλήματα που ταλανίζουν την ομάδα. Ο πρόεδρος και οι συνεργάτες του αποφάσισαν ότι τη συγκεκριμένη στιγμή η πιο σωστή στάση είναι να διατρανώσουν τη στήριξη τους προς τον προπονητή και τους παίκτες, αναμένοντας ότι και αυτοί θα μπορέσουν να υλοποιήσουν τους στόχους που έχουν τεθεί. Παρόμοια ακαδημαϊκού και επικοινωνιακού χαρακτήρα στήριξη δόθηκε ξανά από τη διοίκηση μετά από την ήττα-αποκλεισμό από την Μπακού αλλά και παλαιότερα. Πρόκειται για μια θεωρητική στήριξη αφού όπως και παλαιότερα έτσι και στην προκειμένη περίπτωση, η διοίκηση αδυνατεί να πάρει ουσιαστικά μέτρα που να επιβεβαιώνει τις προθέσεις της. Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ κρύβεται διαχρονικά πίσω από το γνωστό «για τα πάντα αποφασίζει ο προπονητής και εμείς υλοποιούμε τις αποφάσεις του» χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι ο ρόλος του συμβουλίου πρέπει να είναι πιο στρατηγικός και υποβοηθητικός προς τον Γιοβάνοβιτς.

Πρακτικά πλέον δεν μπορούν να αλλάξουν και πολλά πράγματα αφού όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένως τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκαν κάποια δεδομένα. Ο Γιοβάνοβιτς είναι κάτι παραπάνω από προπονητής στον ΑΠΟΕΛ αφού οι επιτυχίες της ομάδας σε συνδυασμό με την έλλειψη ισχυρής και ηγετικής φυσιογνωμίας σε διοικητικό επίπεδο τον κατέστησε τον απόλυτο άρχοντα. Αυτό δεν είναι κακό, νοουμένου ότι και ο ίδιος ο Γιοβάνοβιτς έχει την ικανότητα να αναγνωρίζει και να διορθώνει τα λάθη του.

Για να κλείσουμε όμως με το θέμα της στήριξης θέτουμε για προβληματισμό όλων τα πιο κάτω ερωτήματα:

– Πότε και πως σκέφτονται να χειριστούν το  αίτημα του προπονητή για να αποχωρήσει από την ομάδα ο Σολάρι; Θυμίζουμε ότι η πρώτη φορά που το ζήτησε ήταν πριν ένα χρόνο.

– Υπάρχει διαθέσιμο μπάτζετ για να αποζημιωθούν και να αποχωρήσουν κάποιοι παίκτες προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη που έγιναν στην προηγούμενη μεταγραφική;

– Πέραν των ανακοινώσεων με υπονοούμενα κατά της ΚΟΠ, τι πρακτικά μέτρα παίρνονται για να προστατευτεί η ομάδα;

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!