Η Επόμενη Μέρα

Όπως και στην ζωή έτσι και στο ποδόσφαιρο υπάρχει πάντα η επόμενη μέρα. Η στενοχώρια και η απογοήτευση είναι μεγάλη. Ποδοσφαιριστές, τεχνική ηγεσία, διοίκηση άλλα και η μεγαλύτερη μερίδα των οπαδών μας πίστεψαν στην ανατροπή-πρόκριση που τελικά δεν ήρθε. Έτσι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο πρώτος και πιο σημαντικός στόχος χάνεται και είμαστε υποχρεωμένοι όλοι μας να διαχειριστούμε τη συνέχεια ψύχραιμα και όσο το δυνατόν καλύτερα. Για τον ΑΠΟΕΛ η επομένη μέρα έχει μια νέα πρόκληση, την συμμετοχή μας στα play-offs του Europa League. Δυστυχώς για εμάς και φανταζόμαστε ευτυχώς για όλους τους αντιπάλους μας, χάσαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε την συμμετοχή μας στους ομίλους του Europa League και ταυτόχρονα την ευκαιρία να διεκδικήσουμε την είσοδο μας για τρίτη φορά στην ιστορία μας στους ομίλους του Champions League. Μοιραία χάσαμε και αρκετά χρήματα αφού η πρόκριση αυτόματα μας έδινε €2,1 εκ. bonus για την συμμετοχή στα play-offs του Champions League. Η μη ετοιμότητα της ομάδας μας (παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις) άλλα και η διαιτησία και στα δυο παιχνίδια έφεραν τον πρόωρο αποκλεισμό.

Όλα αυτά θα συζητηθούν τις επόμενες μέρες από σχετικούς και μη, αλλά αυτό που προέχει είναι να προετοιμαστεί καλύτερα η ομάδα για τα επόμενα παιχνίδια. Τα παιχνίδια με την Μαριμπορ είχαν χαρακτηριστεί αγώνες της χρονιάς και όχι άδικα. Τα δύο επόμενα μπορούν εξίσου να χαρακτηριστούν το ίδιο αφού έχουν τεράστια οικονομική και αγωνιστική σημασία για την ομάδα μας. Σίγουρα τα χρήματα από τυχόν πρόκριση στους Ομίλους του Europa League είναι λιγότερα (εάν λογαριάσουμε εισιτήρια και κάποιους βαθμούς υπολογίζονται γύρω στα €2,5-€3 εκ.)  όμως είναι αρκετά για να κλείσουν κάποιες τρύπες.

Αύριο θα είμαστε στην κλήρωση για τα play-offs του Europa League, με την ομάδα μας να έχει την ευκαιρία μια βατής κλήρωσης αφού θα είμαστε ανάμεσα στους δυνατούς της κληρωτίδας. Η ομάδα μας με τους 35,366 βρίσκεται στην 13η θέση από τις 62 ομάδες που θα λάβουν μέρος στην κλήρωση. Φυσικά ανάμεσα στους υποψήφιους αντιπάλους υπάρχουν και ανεπιθύμητες ομάδες που δεν θα θέλαμε να αντιμετωπίσουμε για ευνόητους λόγους.

Παρόλο που ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί όλοι οι αγώνες της τρίτης φάσης των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων, πιο κάτω θα πάρετε μια άποψη από τους πιθανούς υποψήφιους αντιπάλους λαμβάνοντας υπόψη τα μέχρι στιγμής γνωστά αποτελέσματα αλλά και υποθέτοντας ότι οι ισχυρές ομάδες θα πάρουν την πρόκριση από την τρίτη προκριματική φάση.

Rapid Wien*                 Aut  13.075

FC Nordsj

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!