Η μεταβατική χρονιά του Αλωνεύτη

Ο τραυματισμός του Αλωνεύτη και η όλη του παρουσία αποτελέσαν ίσως και δικαιολογημένα την αφορμή για να εκφραστούν απόψεις σχετικά με τη συνεισφορά του παίκτη στον ΑΠΟΕΛ. Είναι δεδομένο ότι ο Αλωνεύτης μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα αφού φέτος είδαμε μόνο εκλάμψεις των όσων μπορεί να κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Όσοι βρίσκονται κοντά στον παίκτη αλλά και όσοι γνωρίζουν τα δεδομένα που βρήκε στην ομάδα μας τονίζουν ότι φέτος είναι μια μεταβατική και δύσκολη χρονιά για τον παίκτη. Το σκεπτικό πίσω από την άποψη αυτή είναι ότι ο Αλωνεύτης διανύει μια πραγματικά ποδοσφαιρική χρονιά μετά από χρόνια απραξίας και στασιμότητας. Στην ομόνοια τα τελευταία χρόνια ο Αλωνεύτης δεν προπονείτο κανονικά. Τόσο για δικούς του λόγους όσο και λόγω των γνωστών τιμωριών που του επιβάλλονταν από διοίκηση και προπονητή η παρουσία του παίκτη ήταν τυπική.

Ερχόμενος στον ΑΠΟΕΛ έπρεπε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και ως ένα βαθμό τα κατάφερε. Η αφοσίωση του παίκτη είναι αξιοθαύμαστη αλλά ο οργανισμός του σε κάποιες περιπτώσεις δεν αντιδρά με τον καλύτερο τρόπο. Κάποιοι τραυματισμοί όπως το γνωστό πλέον σφίξιμο στο πόδι παίρνουν περισσότερο χρόνο από ότι χρειάζεται προκειμένου να επανέλθει πλήρως.

Μέχρι σήμερα ο Αλωνεύτης έχασε 5 αγώνες λόγω τραυματισμού ενώ σε άλλους 3 αγωνίστηκε ως αλλαγή. Όπως είδαμε και μετά τους αγώνες που επανερχόταν η επιστροφή του δεν ήταν και η καλύτερη αφού χάνει το ρυθμό του. Το ζητούμενο όσον αφορά το υπόλοιπο της χρονιάς είναι να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και να μην αντιμετωπίσει ξανά κάποιο πρόβλημα.

Μόνο έτσι θα μπορέσει να έχει ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής και τέτοια παρουσία έτσι ώστε να παίξει καταλυτικό ρόλο στα play offs που θα κρίνουν τον φετινό πρωταθλητή. Ο Αλωνεύτης δεν ήρθε για να γίνει ο ηγέτης του ΑΠΟΕΛ και ούτε αναμένει ο προπονητής να καλύψει αυτό τον ρόλο. Είναι ο παίκτης όμως που με την εκρηκτικότητα και τις προσωπικές του ενέργειες μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στο να έχουμε δημιουργικότητα στον τρόπο ανάπτυξης. Υπό προϋποθέσεις μπορεί να δώσει και κάποιες λύσεις στο σκοράρισμα αλλά αυτό είναι με τα σημερινά δεδομένα πιο απομακρυσμένο ενδεχόμενο.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!