Η νέα τεράστια πρόκληση

Περιμέναμε τόσες μέρες οπότε οι λίγες ώρες που έμειναν μέχρι να πάμε γήπεδο θα περάσουν! Ο ΑΠΟΕΛ ανανεώνει σήμερα το ραντεβού του στα αστέρια φιλοξενώντας την Παρί σε έναν αγώνα που θεωρείται καθοριστικός. Αν γίνει η έκπληξη απόψε και αποφύγουμε την ήττα από τη γαλλική ομάδα θα μπούμε για τα καλά στη διεκδίκηση της 3ης θέσης που είναι και ο στόχος που έχει τεθεί. Ο βαθμός δυσκολίας του νέου εγχειρήματος είναι φοβερά δύσκολος αλλά είμαστε ο ΑΠΟΕΛ που παλεύει και πιστεύει. Ο Δώνης έθεσε και στη χτεσινή του διάσκεψη ο θέμα στη σωστή του διάσταση θυμίζοντας ότι η απουσία του Ιμπραήμοβιτς δεν σημαίνει και πολλά πράγματα. Από την άλλη ο Μπλάν έδειξε πολύ μελετημένος όσον αφορά τον τρόπο που θα τους αντιμετωπίσουμε αλλά και πως θα επιχειρήσουμε να τους αιφνιδιάσουμε.

Το πλάνο του Δώνη

Ο προπονητής μας θα ήθελε πολύ να είχε τον Αλωνεύτη στη διάθεση του κάτι που τόνισε μάλιστα και χτες ενώ «φωτογράφισε» πως δεν μπορεί να ρίξει στη φωτιά τον Ντε Βινσέτι αφού έχασε πολλές προπονήσεις το τελευταίο 15νθήμερο.

Με αυτά τα δεδομένα οι τέσσερις της άμυνας μπροστά από τον Πάρντο θα είναι οι Αμορίν, Καρλάο, Σέρτζιο και Αντωνιάδης. Ο Μοράις όπως είναι γνωστό είναι έτοιμος και θα πάρει θέση δίπλα από τον Βινίσιους. Το 4-4-2 θα έχει σαν επιθετικό δίδυμο τους Μαντούκα και Σιέρινταν με τον Γκόμες να καλύπτει το δεξί άκρο και τον Εφραίμ να θεωρείται ο επικρατέστερος για το αριστερό. Εναλλακτική επιλογή είναι ο Χαραλαμπίδης και πιο απομακρυσμένη ο Αλεξάνδρου.

Το ζητούμενο για την ομάδα μας όπως πάντα σε αγώνες όπου ο αντίπαλος είναι ανώτερος σχεδόν σε όλους τους τομείς είναι να μπορέσουμε να αμυνθούμε σωστά. Η αποτελεσματική εφαρμογή της λεγόμενης διπλής ζώνης άμυνας, οι αλληλοκαλύψεις και η αποφυγή λαθών απέναντι σε μια ομάδα που πάντα σκοράρει είναι το ζητούμενο.

Αν θεωρήσουμε ότι δεν θα αποφύγουμε ένα γκολ σημαίνει ότι θα πρέπει να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε και ένα αποτελεσματικό επιθετικό πλάνο. Η Παρί έχει τα ευάλωτα της σημεία και είναι για αυτό που ο Μπλάν θέλει να επαναφέρει μετά από μήνες τον σπουδαίο Τιάγκο Σίλβα στο κέντρο της άμυνας. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επιδιώξουμε με μεθοδικότητα ένα γκολ αφού θα το χρειαστούμε!

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!