Η παράξενη πρεμιέρα μας στο Europa

Ο ΑΠΟΕΛ αρχίζει σήμερα τις υποχρεώσεις του για τη φάση των ομίλων του Europa League μέσα σε ένα παράξενο κλίμα αμφισβήτησης προπονητή, παικτών αλλά και διοίκησης. Είναι παράξενο γιατί ενώ η σημερινή μέρα έπρεπε να μας βρει με χαμόγελα και αρκετές εκατοντάδες μας στο Ισραήλ, επικρατεί ο προβληματισμός για το παρών και το μέλλον της ομάδας μας. Ο Σέρτζιο βρίσκεται στη δυσκολότερη θέση από όλους και το κατηγορητήριο που του προσάπτεται είναι τέτοιο που ότι και αν συμβεί σήμερα δεν πρόκειται να ανατραπεί η γενική εικόνα. Ενδεχομένως να καλμάρει ή να εξοργίσει κάποιους αναλόγως του αποτελέσματος. Ο βαθμός δυσκολίας του σημερινού αγώνα είναι μεγάλος αφού πάμε σε μια δύσκολη έδρα για να αντιμετωπίσουμε την Μακάμπι που θα επιδιώξει τη νίκη. Ο ΑΠΟΕΛ των τελευταίων μηνών έχει δείξει χτυπητές αδυναμίες οι οποίες γίνονται εντονότερες με τις λανθασμένες επιλογές του Σέρτζιο μέσα στο 90λεπτο.

Με αυτά τα δεδομένα το ζητούμενο σήμερα είναι να δούμε μια ομάδα που θα καταφέρει να περιορίσει τα λάθη της σε βαθμό που δεν θα στοιχίσει. Το ότι δεχόμαστε γκολ με τρομερή ευκολία είναι το βασικότερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί απόψε. Είναι όμως θέμα και το ότι δυσκολευόμαστε να δημιουργήσουμε και να εκμεταλλευτούμε τις λίγες ευκαιρίες που δημιουργούμε.

Προειδοποίησε για αλλαγές

Ο Σέρτζιο μέχρι στιγμής εκπλήσσει δυσάρεστα με τις επιλογές του όσον αφορά το αρχικό σχήμα. Χτες προειδοποίησε για το ότι πρέπει να θεωρούμε δεδομένες κάποιες αλλαγές. Αυτό που ξενίζει είναι ότι στην τελευταία και πιο καθοριστική προπόνηση επί κυπριακού εδάφους έδειξε να προσανατολίζεται σε ουσιαστικές αλλαγές όσον αφορά την μεσοαμυντική γραμμή. Το πλάνο που δοκιμάστηκε αρκετά ήταν αυτό με τον Μπόρδα και Αμορίν στο κέντρο της άμυνας αλλά και με τον Ολιβέιρα στο αρχικό σχήμα σε ρόλο αμυντικού χαφ. Μαζί με τον Βραζιλιάνο έπαιξαν οι Μοράις και Βινίσιους.

Ανεξαρτήτως της απόφασης του Σέρτζιο, το ανησυχητικό είναι ότι μάλλον σε έναν ακόμα αγώνα θα δούμε μια νέα εντεκάδα. Ελπίδα όλων είναι να λειτουργήσει καταλυτικά το κίνητρο των παικτών με τρόπο που να καλύψει τις αγωνιστικές μας αδυναμίες.

 

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!