Η πρώτη μεγάλη πρόκληση

Ο στόχος για επιστροφή και κυρίως παραμονή στην κορυφή ξεκινά σήμερα και το ιδανικό σενάριο είναι να κερδίσουμε τον Απόλλωνα για να βρεθούμε μαζί του στην κορυφή. Η ομάδα μας μετά από ένα προβληματικό σερί πέντε αγώνων χωρίς νίκη, επανάκαμψε και με τρεις σερί νίκες άρχισε να δείχνει σημάδια βελτίωσης. Η βελτίωση αυτή θα πρέπει να συνεχιστεί έτσι ώστε η ομάδα μας να καλύψει το χαμένο έδαφος. Οι απώλειες βαθμών με ομάδες δεύτερης και τρίτης διαλογής αναγκάζουν τον ΑΠΟΕΛ να καλύψει το χαμένο έδαφος μέσα από νίκες απέναντι στις ομάδες του πρώτου γκρουπ και κυρίως επί του Απόλλωνα. Η διαχείριση αυτής της πίεσης είναι μεγάλη υπόθεση και σήμερα θα δούμε για πρώτη φορά αν και πως μπορεί να ανταποκριθεί η ομάδα μας.

Ο Φινκ και οι συνεργάτες του έβαλαν πλέον το δικό τους στίγμα στον ΑΠΟΕΛ και μέσα από τον σημερινό αγώνα και αυτούς που ακολουθούν θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε πως λειτουργούν και στους αγώνες που θα κρίνουν τον φετινό πρωταθλητή.

Ο σημερινός αγώνας δεν θα θυμίζει ντέρμπι κορυφής όσον αφορά την προσέλευση και την ατμόσφαιρα έστω και αν υπολογίζεται ότι 2-3 χιλιάδες γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι οπαδοί μας θα είναι στο ΓΣΠ.

Εκεί που θα κριθεί ο αγώνας είναι μέσα στον αγωνιστικό χώρο όπου οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ πρέπει να δείξουν ότι έχουμε περισσότερο πάθος και θέληση για τη νίκη και παράλληλα να βρουν τον τρόπο να φτάσουν σε αυτήν. Η επικράτηση στη μάχη του κέντρου, η καλή μεσοαμυντική λειτουργία και η αποτελεσματικότητα στη γραμμή κρούσης είναι χοντρά χοντρά οι παράμετροι που θα κρίνουν το αποτέλεσμα.

Το πλάνο του Φινκ

Ο Φινκ εκτός απροόπτου θα προτιμήσει τους ίδιους 11 που αγωνίστηκαν και στον αγώνα με τη Δόξα. Το αμυντικό δίδυμο των Αμορίν και Κακά θα έχει πρέπει να περιορίσει πλήρως τους επιθετικούς του Απόλλωνα ενώ καθοριστική θα είναι η γενική αμυντική συμπεριφορά της ομάδας.

Ο Απόλλων είναι εξαιρετικός στις αντεπιθέσεις και στην κάθετη ανάπτυξη κάτι που σημαίνει ότι οι Σέρτζιο και Ρίισε στα άκρα όπως και ο Μοράις στον κεντρικό άξονα θα έχουν καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια να διατηρηθεί το μηδέν παθητικό.

Στο 4-2-3-1 του Φινκ ο Λάνιγκ θα έχει έναν πιο επιθετικογενή ρόλο σε σχέση με τον Νούνο ενώ οι Εφραίμ και Χαραλαμπίδης θα είναι οι δύο παίκτες που θα αναπτύσσονται από τα άκρα και θα αποτελούν τα στηρίγματα των Τζιμπούρ και Ντε Βινσέτι.

Ο Αργεντινός θα έχει έναν πιο ελεύθερο ρόλο στην προσπάθεια που θα γίνει να εκμεταλλευτούμε τα κενά που έχουν εντοπιστεί στην αμυντική συμπεριφορά του Απόλλωνα.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!