Θάμπωσε και τους Ουκρανούς ο Μαρσίνιο…

Το γήπεδο είναι ο καλύτερος κριτής όλων αλλά και κάποια γεγονότα μπορούν να στείλουν επιπλέον μηνύματα. Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και προς έκπληξη ακόμα και των διοικούντων του, το ΑΠΟΕΛ δέχτηκε προ ημερών επίσημη βολιδοσκόπηση από την Μέταλουρκ Ντόνεσκ για τον Μαρσίνιο. Οι Ουκρανοί που έμαθαν και δείχνουν να προτιμούν την κυπριακή αγορά έψαχναν απεγνωσμένα για την απόκτηση ενός μέσου με οργανωτικές ικανότητες. Ο Βραζιλιάνος που έβγαλε μάτια στους αγώνες με την Γιάπλονετς αλλά και με την Χετάφε βρέθηκε στο short list του Κοστόφ και οι Ουκρανοί ζήτησαν να μάθουν αν το ΑΠΟΕΛ ήταν διαθετημένο να παραχωρήσει τον παίκτη. Παράλληλα διαμήνυσαν μέσω μάνατζερ ότι ήταν διαθετημένοι να πληρώσουν ένα ποσό κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ προκειμένου να αποκτήσουν τον Μαρσίνιο.

Από πλευράς ΑΠΟΕΛ η πρόταση της Μέταλουρκ κρίθηκε χαμηλή αφού δεν ήταν διαθετημένο να μπει σε διαπραγματεύσεις για οποιοδήποτε ποσό κάτω από 1.2 εκατομμύρια ευρώ. Καταλυτικό ρόλο έπαιξε επίσης και το ότι δεν θα υπήρχε αρκετός χρόνος προκειμένου να βρεθεί ο αντικαταστάτης του Μαρσίνιο ο οποίος έδειξε στους λίγους μεν αγώνες ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Το θέμα έμεινε στάσιμο και στην πορεία ναυάγησε αφού την ίδια στιγμή οι Ουκρανοί μιλούσαν και με τον ΠΑΟ για την περίπτωση απόκτησης του Κλειτον η οποία τελικά καρποφόρησε. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του ΠΑΟ η συμφωνία αφορά δανεισμό του παίκτη για ένα χρόνο με τους Ουκρανούς να καλύπτουν το συμβόλαιο που είχε με την Ελληνική ομάδα.

Το σημαντικό για το ΑΠΟΕΛ είναι ότι ξένες ομάδες έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο ρόστερ μας και το πλάνο για πώληση κάποιων ποδοσφαιριστών ίσως να είναι ρεαλιστικό. Μπορεί να βρισκόμαστε εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης αλλά ομάδες από Ουκρανία ή και Ρωσσιά είναι έτοιμες να προσφέρουν καλά λεφτά για παίκτες που κριθούν ικανοί.

Για τον Μαρσίνιο τα δεδομένα δεν μπορούσαν να είναι καλύτερα αφού μπορεί να χρειάστηκε αρκετό διάστημα προσαρμογής αλλά πλέον δείχνει όλα τα στοιχεία που είδε σε αυτόν ο προπονητής μας. Ο Γιοβάνοβιτς μπορεί να κοιμάται ήσυχος, σε αντίθεση με αυτούς που ίσως και κακοπροαίρετα τον κριτικάρουν για τους χειρισμούς του στον μεταγραφικό τομέα. Παρόλο που η χρονιά θα είναι μεγάλη και απαιτητική όλα συνηγορούν ότι ο Μαρσίνιο θα αποσβέσει την επένδυση που έγινε και αν παραμείνει προσγειωμένος ίσως προκύψει και κερδοφόρος.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!