Θα είναι βαρόμετρο ο Μπένα

Η πρώτη και ίσως καθοριστικότερη μάχη  με τη Ζούλτε πλησιάζει. Η ομάδα μας ολοκληρώνει με πρωινή προπόνηση την προετοιμασία στην Κύπρο και το απόγευμα ταξιδεύει για τις Βρυξέλλες. Μέσα στην έδρα των Βέλγων ο ΑΠΟΕΛ καλείται να εξασφαλίσει ένα σκορ που θα του αφήνει βάσιμες ελπίδες πρόκρισης στο επαναληπτικό. Είναι άσκοπο να μιλήσουμε για καλά σκορ και θεωρούμε χρησιμότερο να αναδείξουμε την πτυχή της καλής μεσοεπιθετικής λειτουργίας που πρέπει να έχει ο ΑΠΟΕΛ και τον καθοριστικό ρόλο που θα έχει ο Μπενασούρ σε αυτή την προσπάθεια. Αν είναι ένα πράγμα που θεωρείται μειονέκτημα από πλευράς Ζούλτε είναι τα αμυντικά κενά που παρουσιάζει η κατά πολλούς καλύτερη ομάδα του Βελγίου. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα μας θα πρέπει να επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την ευάλωτη άμυνα έχοντας σαν στόχο το γκολ. Υπεραπλουστεύοντας τα πράγματα οι οπαδοί μας φαίνεται να έχουν αποδεχτεί το γεγονός ότι θα δεχτούμε γκολ και το ζητούμενο είναι να σκοράρουμε και εμείς.

Αν θεωρήσουμε δεδομένο το 4-2-3-1 ο Μπενασούρ θα είναι παίκτης που θα κληθεί να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος τστην οργάνωση του παιχνιδιού μας. Από την απόδοση του Τυνήσιου θα εξαρτηθούν πολλά αφού είναι ο παίκτης που μπορεί με τη δημιουργικότητα του να κάνει τον ΑΠΟΕΛ απειλητικό.

Ο Σέρτζιο επιβεβαιώνει και στην πράξη ότι πιστεύει στον Μπένα και το ζητούμενο για τον Τυνήσιο είναι να αρπάξει την ευκαιρία και ο αγώνας με τη Ζούλτε δεν θα μπορούσε να ήταν η ιδανικότερη ευκαιρία. Ο ΑΠΟΕΛ παρά τη σταδιακή βελτίωση του δυσκολεύεται να γίνει δημιουργικός και για αυτό δεν φταίνε οι επιθετικοί στους οποίους δεν φτάνει αρκετά συχνά η μπάλα.

Ο Μπενασούρ τόσο και πέρσι όσο και φέτος έχει σαν κυριότερο χαρακτηριστικό τα μεγάλα «νεκρά» διαστήματα στην απόδοση του. Από την άλλη μια του πάσα είναι αρκετή για να φέρει την ομάδα μια ανάσα από το γκολ. Το είδαμε και στο σουπερ καπ όταν μια μοναδική κάθετη πάσα στον Μαντούκα κατέληξε στο να χάνεται μια εξαιρετική προϋπόθεση για γκολ.

Την Πέμπτη ο Μπενασούρ πρέπει να υπερβάλει εαυτόν. Η ομάδα τον χρειάζεται να έχει καλή αγωνιστική παρουσία σε όλο τον αγώνα έτσι ώστε με τις βοήθειες που θα έχει από τους ακραίους αλλά και τον Γκόμες να είναι ο παίκτης που θα εκθέσει την αντίπαλη άμυνα.

Αν τα καταφέρει θα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για να φύγουμε αλώβητοι από μια δύσκολη έδρα.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!