Θα είναι χρήσιμη ήττα αν..

Η πρώτη ήττα του ΑΠΟΕΛ είναι γεγονός και το ότι ήρθε μέσα στην έδρα μας από μια ομάδα με την οποία θα βρεθούμε αντίπαλοι και στα play offs δεν μπορεί παρά να προκαλεί προβληματισμό. Και αυτό γιατί σε ακόμα ένα ντέρμπι επιβεβαιώθηκαν κάποιες αδυναμίες της ομάδας μας. Εννοείται ότι αρνούμαστε να σταθούμε στις απουσίες με την ίδια λογική που πράττει το ίδιο και ο προπονητής μας. Λένε πως κάποιες ήττες είναι ωφέλιμες αν μέσα από αυτές  η ομάδα βγει πιο δυνατή. Θα είναι λοιπόν χρήσιμη η ήττα μας αν:

Δεν πετάμε ένα ημίχρονο στον κάλαθο των αχρήστων

Ακούεται υπεραπλουστευμένο αλλά είναι μια πραγματικότητα. Δεν ήταν η πρώτη φορά που η ομάδα μας μπήκε χαλαρά στον αγώνα και σε συνδυασμό με τα αγωνιστικά προβλήματα έχασε πολύτιμο χρόνο. Ο ΑΠΟΕΛ από την αρχή της χρονιάς έχει μεγάλα κενά διαστήματα στην απόδοση του γεγονός που επηρεάζει την ομάδα. Αυτό φάνηκε πιο έντονα στα ντέρμπι αφού με Απόλλωνα, Ομόνοια και Αεκ τα κενά αυτά διαστήματα έφεραν βαθμολογικές απώλειες και μέτρια απόδοση. Στους υπόλοιπους αγώνες υπήρξαν και πάλι μεγάλα «νεκρά» διαστήματα αλλά ο Ατόρνο μας έδινε τις λύσεις.

Αναγνωριστούν οι αδυναμίες του 4-5-1 με «βαρετά» φορ

Γράφαμε και πριν τον αγώνα με την Αεκ όσο πιο κομψά μπορούσαμε ότι ήταν καταδικασμένο το 4-5-1 με τον Πίντο μπροστά από το δίδυμο Τζιόλη-Μοράις και τον Μπουντιμίρ προωθημένο. Τα όσα είδαμε στον αγώνα με την Άχνα ήταν άκρως αντιπροσωπευτικά αφού η αδυναμία της ομάδας να οργανωθεί σωστά έβγαζε μάτια. Παρόλα αυτά ο Γιοβάνοβιτς κατέβασε την ομάδα με το ίδιο πλάνο απέναντι στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Με αυτά τα δεδομένα η ανυπαρξία του ΑΠΟΕΛ στο πρώτο ημίχρονο ήταν φυσιολογική.

Στην περίπτωση Μπουντιμίρ (όπως και σε αυτήν του Μπόρδα) ο Γιοβάνοβιτς έφερε στον ΑΠΟΕΛ παίκτες που θα φτάσουν στα επίπεδα που απαιτεί η ομάδα μας στην πορεία. Ο Κροάτης είναι ένας φιλότιμος παίκτης που αποδεδειγμένα δεν έχει στενή επαφή με τα δίκτυα. Δείχνει λοιπόν να είναι χρήσιμος και δημιουργικός όταν έχει δίπλα του ένα παίκτη στυλ Ατόρνο ο οποίος θα εκμεταλλευτεί τον τρόπο με τον οποίο κινείται και τραβά πάνω του αντιπάλους.

Με ή χωρίς πολλές απουσίες ο προπονητής μας καλείται να κάνει αυτά που πρέπει έτσι ώστε να μην χάνονται άδικα βαθμοί. Ναι, μεν χτίζει μια νέα ομάδα αλλά τα περιθώρια λάθους είναι ελάχιστα και σίγουρα δεν μπορούν να είναι επαναλαμβανόμενα.

Αν οι παίκτες-ηγέτες σταθεροποιήσουν την απόδοση τους

Εκεί που όλοι έσταζαν μέλι για τον Πάρντο ήρθε η χτεσινή εμφάνιση να μας ταρακουνήσει. Ο καλύτερος τερματοφύλακας του πρωταθλήματος δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και αυτό φάνηκε. Ο ΑΠΟΕΛ έχει ανάγκη από συγκεκριμένους παίκτες να σταθεροποιήσουν την απόδοση τους. Ο Μοράις ήταν αγνώριστος στο πρώτο ημίχρονο και συγκλονιστικός στην επανάληψη. Αυτά είναι δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα αλλά τα ίδια ισχύουν για τον Πίντο, Χαραλαμπίδη και Μαντούκα.

Ο ΑΠΟΕΛ λοιπόν έχει ανάγκη από τους 4-5 παίκτες των οποίων η απόδοση είναι βαρόμετρο να σταθεροποιήσουν την απόδοση τους σε ψηλά επίπεδα.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!