Θα τον αντέξει το σχοινί εάν..

Κάποια πράγματα μπορούν να θεωρηθούν πλέον ως δεδομένα. Η πρώτη παραδοχή είναι ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη μιας σημαντικής μερίδας του κόσμου προς τον προπονητή. Η προβληματική εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα εδώ και καιρό σε συνδυασμό με συγκεκριμένες επιλογές του Σέρτζιο που αφορούν παίκτες και θέσεις που αγωνίζονται οδήγησαν το βράδυ της Δευτέρας στις έντονες σε κάποιες περιπτώσεις αποδοκιμασίες. Αποδοκιμασίες που δεν μας τιμούν σαν οπαδούς αλλά που πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτές όπως και με πολλά άλλα που συμβαίνουν στην ομάδα μας. Η δεύτερη παραδοχή είναι το ότι ο Φοίβος Ερωτοκρίτου δεν έχει καμία πρόθεση στο παρών τουλάχιστον στάδιο να αντικαταστήσει στον Σέρτζιο. Σε κάθε αφορμή που του δίνεται και ψες ήταν η πιο χαρακτηριστική επαναλαμβάνει ότι θα στηρίξει τον προπονητή όπως έκανε και για μια πενταετία με τον προκάτοχο του Σέρτζιο.

Υπάρχει και μια τρίτη παραδοχή που πρέπει να κάνουμε. Οι παίκτες σε αντίθεση με την μερίδα των οπαδών μας που έχει καταδικάσει τον προπονητή, πιστεύουν στον Πορτογάλο και τις ικανότητες του. Για να μην είμαστε απόλυτοι θα πούμε ότι αν το πιο πάνω δεν αφορά όλους, ισχύει σίγουρα για την συντριπτική πλειοψηφία.

Πως προχωράμε;

Ο ΑΠΟΕΛ του Σέρτζιο ακόμα χτίζεται και χτες ο Πορτογάλος αναγκάστηκε για πρώτη φορά να μιλήσει για προοδευτική βελτίωση. Ενώ εδώ και μήνες μας έλεγε ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη στην Ευρώπη πλέον επιχειρεί αν κερδίσει χρόνο. Δεν έχει και άλλη επιλογή για να είμαστε ειλικρινής αφού η βελτίωση έρχεται με το σταγονόμετρο.

Στο επόμενο διάστημα θα κριθούν ουσιαστικά πολλά αφού αν η ομάδα  φέρει μια σειρά από θετικά αποτελέσματα ο Σέρτζιο θα μπορέσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να πείσει τους απαιτητικούς οπαδούς μας ότι μπορεί να καθοδηγήσει την ομάδα. Η ακαδημαϊκή στήριξη του προέδρου δεν αρκεί για να διατηρήσει ο προπονητής μας τη θέση του. Αυτό είναι κάτι που ξέρει πολύ καλά ο Ερωτοκρίτου αλλά προς το παρών είναι υποχρεωμένος να φανεί συνεπής με την πολιτική του.

Η διακοπή του πρωταθλήματος θεωρητικά θα μας κάνει καλό αφού θα επέλθει αναγκαστικά μια ηρεμία. Με την επανέναρξη όμως των υποχρεώσεων οι αγώνες με Αελ, Maccabi και Αεκ επιβάλουν τα λόγια να γίνουν πράξεις.

Μόνο έτσι θα αντέξει το σχοινί τον Πάουλο Σέρτζιο.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!