Ιδανικό νέο ξεκίνημα σημαίνει νίκη

Έφτασε η μέρα που περιμέναμε και το ζητούμενο είναι το νέο ξεκίνημα του ΑΠΟΕΛ να συνοδευτεί με νίκη επί του Ερμή. Η αλλαγή προπονητή ήταν αναγκαία και υπό την καθοδήγηση του Δώνη η ομάδα μας πρέπει να δείξει άμεσα τη βελτίωση που θα φέρει και το ποθητό αποτέλεσμα. Ο προπονητής μας δεν μπορεί να αλλάξει τα πάντα αλλά η προσδοκία όλων είναι ότι τις μέρες που πέρασαν είχε την ευκαιρία να εντοπίσει τα βασικότερα προβλήματα και να τα διαχειριστεί. Ο βαθμός δυσκολίας του αγώνα είναι δεδομένος αφού η ομάδα του Φανιέρου θα προσπαθήσει με κάθε ορθόδοξο και μη τρόπο να μας στερήσει τη νίκη. Έχει γίνει πολύς λόγος για το ποιες αλλαγές θα επιφέρει ο Δώνης τόσο σε άτομα όσο και σε θέματα τακτικής. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που διέκρινε ήταν η δυσκολία στο γκολ και τα όσα θα δούμε σήμερα θα αφορούν τις πρώτες σκέψεις-αποφάσεις του για το πώς θα χειριστεί το συγκεκριμένο θέμα.

Το πλάνο του Δώνη

Ο Γκονσάλβες βρίσκεται σε κακή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση και το πιθανότερο είναι να μείνει στον πάγκο. Με αυτά τα δεδομένα το ενδεχόμενο να δούμε τον Μπουντιμίρ για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα είναι αρκετά πιθανό. Είναι δεδομένο ότι όποιος και αν επιλεγεί ανάμεσα στον Κροάτη και τον Ιρλανδό θα χρειαστεί παίκτη δίπλα του κάτι που κάνει τη διάταξη 4-4-2 την πρώτη επιλογή.

Ποιος όμως θα είναι ο δεύτερος επιθετικός;

Δεν μπορεί να είναι άλλος παρά ο Μαντούκα που μετά από δίμηνη αποχή είναι έτοιμος και στο πρόσωπο του βλέπουν όλοι τον παίκτη που με τις 1-2 ενέργειες του θα μπορέσει να κάνει τη διαφορά.

Οι επιλογές του Δώνη θα εξαρτηθούν και από το αν ο Αλωνεύτης κριθεί έτοιμος για εντεκάδα αφού σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πάρει τη θέση στο αριστερό άκρο και ο Χαραλαμπίδης θα καλύψει τη δεξιά πλευρά. Ο Μοράις έχει εξασφαλισμένη τη μια θέση στον άξονα και ο Γκόμες είναι ο επικρατέστερος για την άλλη.

Η αμυντική τετράδα αναμένεται να αποτελείται από τους Σέρτζιο και Καπράλ στα δυο άκρα και τους Ολιβέιρα με Μπόρδα στον άξονα.

Εννοείται ότι υπάρχουν πολλές άλλες παραλλαγές ή και επιλογές για τον Δώνη. Ο προπονητής μας έχει καταλήξει στο πως θα παρατάξει την ομάδα στο ντεπούτο του και τα όσα διαβάζετε είναι προβλέψεις όλων όσων επιχειρούν να μπουν στο μυαλό του.

Που θα κριθεί ο αγώνας

Ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να αμυνθεί σωστά απέναντι στη δεύτερη καλύτερη επιθετική γραμμή του πρωταθλήματος. Αυτό σημαίνει κατοχή της μπάλας και σωστή αλληλοκάλυψη έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν ρήγματα. Τα ατομικά λάθη θα πρέπει να περιοριστούν στο ελάχιστο ενώ προσοχή απαιτούν και οι στατικές φάσεις.

Επιθετικά θα πρέπει οι ακραίοι να βρουν τους τρόπους να στείλουν την μπάλα με σωστές προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή ελπίζοντας ότι εκεί θα βρεθεί ο παίκτης που θα την στείλει στα δίκτυα.

Υπάρχουν και οι αστάθμητοι παράγοντες όπως η διαιτησία η οποία ελπίζουμε ότι θα περάσει απαρατήρητη..

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!