Καιρός για νίκη

Μπορεί να ακούεται παράξενο για ορισμένους αλλά ο βαθμός δυσκολίας του σημερινού αγώνα είναι μεγάλος. Ο ΑΠΟΕΛ μετρά μόνο ήττες τα τελευταία χρόνια από την Αλκή γεγονός που από μόνο του προετοιμάζει για τις ιδιαιτερότητες που θα αντιμετωπίσουμε και αυτή τη φορά. Ο δορυφόρος του ακελ στην επαρχία Λάρνακας βρίσκει τους τρόπους να παίρνει το ζητούμενο αλλά και εμείς με τη σειρά μας φέτος καλούμαστε να τους κόψουμε τη φόρα. Για να γίνει αυτό θα πρέπει οι παίκτες να παρουσιαστούν έτοιμοι και αποφασισμένοι. Η απόδοση με τη Δόξα κρίθηκε από τον Γιοβάνοβιτς ως προβληματική οπότε θα πρέπει να υπάρξει βελτίωση για να επιστρέψουμε με τους τρεις βαθμούς. Όλη την εβδομάδα παίκτες και προπονητής δήλωναν ότι δεν τους ξεγελά το άσχημο ξεκίνημα της Αλκής και σήμερα πρέπει να δείξουν με πράξεις ότι προετοιμάστηκαν κατάλληλα για τον αγώνα με την ομάδα των Λίλλη και Καϊαφα.

Στο αγωνιστικό τομέα η πιο σημαντική εξέλιξη αφορά την συμπερίληψη του Καρυπίδη στην αποστολή κάτι που σημαίνει ότι ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Από τη στιγμή που κρίθηκε έτοιμος συμπεραίνουμε ότι θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα εκτός και αν προκύψει κάτι απρόοπτο την τελευταία στιγμή που σίγουρα θα αναγκάσει τον Γιοβάνοβιτς να αλλάξει τις ισορροπίες στην αμυντική γραμμή.

Πάντως αναμένονται αλλαγές στο αρχικό σχήμα για τις οποίες θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα λίγες ώρες για να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν. Αρχίζοντας από τη θέση του τερματοφύλακα ίσως να δούμε τον Χιώτη για πρώτη φορά κάτω από τα δοκάρια. Η αλλαγή τερματοφύλακα εμπερικλείει κινδύνους αλλά από τη στιγμή που έχουμε δυο ισάξιους υπάρχει η πολυτέλεια να γίνονται τέτοιου είδους αλλαγές.

Η άλλη θέση που μυρίζει αλλαγή σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα είναι το δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής. Ο Μαντούκα που έχασε ούτως ή άλλως κάποιες προπονήσεις δεν βρίσκεται στην καλύτερη του κατάσταση και το ενδεχόμενο να δούμε τον Χαραλαμπίδη βασικό είναι το πιθανότερο. Πέραν του Βραζιλιάνου, ίσως δούμε και τον Κλουκοφσκι αν ο Γιοβάνοβιτς κρίνει ότι είναι έτοιμος.

Το 4-4-2 με τους Ατόρνο και Μπουντιμίρ στην επίθεση θα είναι λογικό ο τρόπος με τον οποίο θα επιχειρήσουμε να φέρουμε τον αγώνα στα μέτρα μας. Οι βοήθειες από τα άκρα ακολουθώντας αυτή τη διάταξη είναι απαραίτητες για να διασπαστεί η αντίπαλη άμυνα. Τζιόλης και Πίντο αναμένεται να είναι οι δυο στο κεντρικό άξονα που θα πρέπει να κλείσουν και τους διαδρόμους προς την άμυνα μας, η οποία ακόμα προσπαθεί να δέσει.  

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!