Και ο Πάουλο στην καρακοσμάρα του

Την ημέρα που έγινε κατά 100 περίπου χιλιάδες ευρώ πλουσιότερος εις βάρος του ΑΠΟΕΛ επέλεξε ο πρώην προπονητής μας να πουλήσει λίγη ακόμα τρέλα. Σε συνέντευξη του στο kerkida ο Πάουλο Σέρτζι επιβεβαιώνει τους καλούς λόγους που με καθυστέρηση η διοίκηση Ερωτοκρίτου αποφάσισε να τον απολύσει.

Διαβάστε τα σχετικά και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

Κύριε Σέρτζιο μετά από πέντε περίπου μήνες παραμονής στην τεχνική ηγεσία του ΑΠΟΕΛ προέκυψε και το συναινετικό σας διαζύγιο. Τι θεωρείτε ότι πήγε… λάθος στη σύντομη θητεία σας στους γαλαζοκίτρινους; Πληρώσατε… το μάρμαρο των άσχημων αποτελεσμάτων;

Δεν συμφωνώ μαζί σας ότι είχαμε άσχημα αποτελέσματα. Δεν έφυγα από το ΑΠΟΕΛ εξαιτίας των αποτελεσμάτων. Όλοι είδαν τι συνέβη στην Ευρώπη. Ήμασταν πολύ καλύτεροι και με τη Μάριμπορ και με τη Ζούλτε Βάρεγκεμ, αλλά στις διπλές αναμετρήσεις με τους Σλοβένους οι διαιτητικές αποφάσεις μας άφησαν εκτός, ενώ με τους Βέλγους ήμασταν άτυχοι. Πήραμε την ισοπαλία στο Τελ Αβίβ κόντρα στη Μακάμπι, το οποίο ήταν πολύ καλό αποτέλεσμα κόντρα σε μία δυνατή ομάδα, όπως απέδειξε με το διπλό στη Γαλλία επί της Μπορντό. Είχαμε επίσης πολύ δύσκολη αποστολή κόντρα στην Άιντραχτ, μία δυνατή Γερμανική ομάδα, αλλά το πρώτο γκολ της, με την μπάλα να… χτυπάει στο Νεκτάριο, να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στα δίχτυα μας, μας αποσυντόνισε και για ακόμα μία φορά… πληρώσαμε την ατυχία μας.

Όσον αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις, ο μόνος τίτλος που ήταν στο… τραπέζι ήταν το Σούπερ Καπ και τον κερδίσαμε, ενώ στο πρωτάθλημα το ΑΠΟΕΛ ήταν μόλις δύο βαθμούς μακριά από την κορυφή. Ο κύριός μας στόχος ήταν να κερδίσουμε τους εγχώριους τίτλους κι ακολούθως να πάμε όσο καλύτερα γίνεται στην Ευρώπη. Θεωρώ ότι από τη στιγμή που υπήρχε ένας νέος προπονητής, με αρκετούς νέους παίκτες, πάντοτε χρειάζεται χρόνος για να δημιουργηθεί μία ποιοτική ομάδα και δεν μπορείς να το κάνεις στο βαθμό που θέλεις μέσα σε τρεις μήνες.

Γι’  αυτό το λόγο σας λέω ότι πιστεύω πως άλλα ήταν τα κίνητρα που οδήγησαν στην απομάκρυνσή μου, χωρίς να θέλω να επεκταθώ περισσότερο. Σέβομαι, ωστόσο, την απόφαση και όλους ανεξαιρέτως στο σύλλογο. Σίγουρα, ήταν μία απόφαση που μου προκάλεσε απογοήτευση, αλλά ότι είναι να γίνει θα γίνει. Έτσι είναι η ζωή. Είμαι πολύ στεναχωρημένος, γιατί δεν μπόρεσα να ολοκληρώσω τη θητεία μου, αφού ήθελα να κατακτήσω τίτλους με το ΑΠΟΕΛ και γι’ αυτό το λόγο και παρότι είχα καλύτερες στον οικονομικό τομέα προτάσεις, επέλεξα τους γαλαζοκίτρινους μιας και η προοπτική της διάκρισης και των τίτλων σε μία ομάδα όπως είναι το ΑΠΟΕΛ με είχε δελεάσει. Προτίμησα την ευκαιρία να κατακτήσω τίτλους από το να πάρω περισσότερα χρήματα. Σαφώς και είναι δύσκολο και σκληρό να πληροφορείσαι την απόλυσή σου, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό.

 

Πολλές φορές είχατε πει ότι πιστεύετε στην ομάδα και στο έμψυχο υλικό που διαθέτει. Εξακολουθείτε να το πιστεύετε και τώρα που αποτελείτε παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του ΑΠΟΕΛ;

Φυσικά και εξακολουθώ να πιστεύω στην ομάδα. Είναι μέρος τη δουλειάς μου, έστω κι αν δεν ήμουν ικανοποιημένος από την προσπάθεια όλων των ποδοσφαιριστών, κυρίως από πλευράς νοοτροπίας και εμφανίσεων, σε τομείς δηλαδή που έπρεπε να αλλάξουν. Σίγουρα, η εικόνα που παρουσίαζαμε δεν ήταν τέλεια, αλλά όπως σας είπα και νωρίτερα… χρειάζεται χρόνος για να επιτύχεις αυτά που θέλεις. Θέλω, όμως, και πιστεύω ότι το ΑΠΟΕΛ μπορεί να εκπληρώσει τους στόχους του και να κατακτήσει τον τίτλο. Το λέω, γιατί θεωρώ ότι παραμένει μία πολύ καλή ομάδα και η οποία στα τέσσερα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια έδειξε μέρος των δυνατοτήτων της. Συνέβησαν, όμως, κάποια πράγματα, όπως για παράδειγμα η διαιτησία με τη Μάριμπορ και κάποιες άτυχες στιγμές με τη Ζούλτε Βάρεγκεμ, που μας επηρέασαν ψυχολογικά και μας έβαλαν πίεση και παράλληλα δεν μας επέτρεψαν ως ομάδα να κινηθούμε ελεύθερα προς την κατεύθυνση που θέλαμε. Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Εθνικών Ομάδων θα βοηθήσει το ΑΠΟΕΛ να ανασυνταχθεί, να είναι πιο δυνατό στη συνέχεια και να φανερώσει τις πραγματικές του δυνατότητες ως ομάδα. Ως άνθρωπος που υπηρέτησε αυτή την ομάδα, πιστεύω ότι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούν να φτάσουν ως το τέρμα του δρόμου και να εκπληρώσουν το στόχο τους.

Παιχνίδι με παιχνίδι αλλάζατε την ενδεκάδα. Αυτό το κάνατε για λόγους τακτικής ή λόγω τραυματισμών;

Πάντα έπραττα αυτό που θεωρούσα πιο σωστό για το καλό του ΑΠΟΕΛ και κανένας δεν ήθελε περισσότερο από εμένα να πετύχουμε τους στόχους μας και να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Ποτέ στην καριέρα μου δεν στάθηκα σε προβλήματα κι όποια κι αν είναι αυτά αφορούν μόνο εμένα και… μένουν στα αποδυτήρια. Πάντοτε, αυτό συνέβαινε στην περίπτωσή μου κι αυτό συνέβη και τώρα.

Μετανιώνετε για κάτι που κάνατε στη διάρκεια της θητείας σας;

Δεν μπορώ να πω ότι μετανιώνω για κάτι. Από την άλλη, όμως, θα έλεγα, όχι ακριβώς πως μετανιώνω, αλλά πως δεν έπρεπε να δείξω εμπιστοσύνη σε κάποιους που δεν την άξιζαν. Ότι έκανα για το ΑΠΟΕΛ το έκανα με την καρδιά μου και με πάθος. Για να μπορείς να είσαι στο δρόμο που εσύ θέλεις, θα κάνεις και λάθη. Δεν είμαι τέλειος.

Επειδή πάντοτε ακούγονται πολλά μετά από διαζύγια προπονητών με ομάδες, πώς θα χαρακτηρίζατε το δικό σας; Φεύγετε σαν φίλος από το ΑΠΟΕΛ;

Φεύγω σαν φίλος, με όλους όσοι είναι φίλοι μου. Ακόμα κι αν ήταν μία απόφαση που με απογοήτευσε, έχω καλές σχέσεις με τους φιλάθλους, τους υποστηρικτές αυτής της ομάδας, που είναι πάντοτε στο πλευρό της. Μάλιστα, τώρα που βρίσκομαι στη Λευκωσία καθημερινά συναντώ φίλους του ΑΠΟΕΛ που θα ήθελαν να παραμείνω στην τεχνική ηγεσία και χαίρομαι γι’ αυτό. Όπως και να ‘χει, όμως, πρέπει ο κόσμος να παραμείνει στο πλευρό της ομάδας και να είναι ενωμένος. Τον χρειάζεται πολύ η ομάδα στα επόμενά της παιχνίδια. Ευκαιρίας δοθείσης, θέλω να ευχηθώ καλή τύχη και στο νέο προπονητή και στο τεχνικό του επιτελείο. Το ΑΠΟΕΛ διαθέτει ένα φανταστικό πρόεδρο, στον οποίο αξίζουν πάρα πολλά, γιατί έχει φτάσει σε αυτό το σημείο την ομάδα, με τις επιτυχίες στο Τσάμπιονς Λιγκ και τις διακρίσεις γενικότερα στην Ευρώπη. Δυστυχώς, είναι κάτω από αρκετή πίεση και δεν του αξίζει. Τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο, αρχικά ως παίκτης και μετά ως προπονητής, ποτέ δεν δούλεψα με καλύτερο πρόεδρο από τον κύριο Φοίβο. Χρειάζεται και αξίζει στήριξης και σεβασμού.

Όσον αφορά τον κόσμο, εκφραστήκατε με κολακευτικά λόγια… Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να του στείλετε;

Θέλω να ευχηθώ ότι καλύτερο σε όλους τους φίλους και υποστηρικτές του ΑΠΟΕΛ. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Μπορεί να αποχωρώ από την ομάδα, αλλά πιστεύω και ελπίζω ότι στο τέλος θα πανηγυρίσουν αυτό που όλοι θέλαμε, το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα, κάτι που έχει να γίνει για πάρα πολλά χρόνια. Θα προσευχηθώ γι’  αυτό. Να συνεχίσει ο κόσμος να στηρίζει το ΑΠΟΕΛ, γιατί έχει την ποιότητα και την ομάδα για να τα καταφέρει.

Πλέον, τι προτίθεστε να κάνετε; Έχετε κάποιες άλλες προτάσεις για τη συνέχιση της καριέρας σας; Πρόσφατα υπήρξε και το ενδιαφέρον από τη Βιτόρια Σετούμπαλ…

Είχα ήδη 3-4 προτάσεις, αλλά ίσως να μην ήταν κάποια εξ αυτών εκείνη που θα ήθελα. Πλέον, πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός όσον αφορά το επόμενό μου βήμα και να μην πάρω το παραμικρό ρίσκο. Πρέπει να μελετήσω προσεκτικά το πλάνο που θα μου παρουσιάσει η ομάδα που θα ενδιαφερθεί για εμένα. Όπως σας είπα και νωρίτερα, είχα τρεις προτάσεις, μία από την Ελλάδα και δύο από την Πορτογαλία, αλλά δεν βιάζομαι να λάβω κάποια απόφαση.

Πόσο ακόμα θα παραμείνετε στην Κύπρο;

Δεν ξέρω ακόμα, δεν αποφάσισα.

Αν είχατε κάποια πρόταση από την Κύπρο θα θέλατε να δουλέψετε και πάλι στο νησί μας;

Δεν έχω πρόβλημα. Είμαι ένας από αυτούς που πιστεύουν ότι ο κόσμος είναι… μικρός. Μου αρέσει η Κύπρος, ο κόσμος είναι καλός, ενώ έχω και καλούς φίλους εδώ. Δεν μπορώ να πω ότι θα απέκλεια ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Θα δούμε στο μέλλον τι θα γίνει….

Κλείνοντας, θα θέλατε κάτι να προσθέσετε…

Σας ευχαριστώ πολύ που με καλέσατε και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους δημοσιογράφους για τη συνεργασία που είχαμε και για την παρουσία τους στις δημοσιογραφικές διασκέψεις. Επειδή δεν είχα τη δυνατότητα να τους αποχαιρετήσω, δεν θέλω ακριβώς να κάνω κάτι τέτοιο τώρα, αλλά να τους πω εις το επανιδείν.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!