Και το όνομα αυτού Tiago Gomes!

Ο 27χρονός Πορτογάλος Tiago Gomes είναι η δευτερη μεταγραφή του ΑΠΟΕΛ για τη νέα χρονιά αφού ο συμπατριώτης του Σέρτζιο συμφώνησε σε όλα για διετή συνεργασία με την ομάδα μας. Ο προπονητής μας έκρινε σκόπιμο να αρχίσουν οι προσθήκες από την καρδιά της ομάδας αφού ο Gomes είναι μέσος και το προφίλ του δείχνει ότι σε ένα βαθμό πρόκειται για τον παίκτη που έρχεται να καλύψει το κενό που αφήνει ο Τζιόλης. Ο Gomes σκιαγραφείται ως ένα μηχανάκι στο χώρο του κέντρου που μπορεί να παίξει τόσο στον άξονα όσο και ως ακραίος. Διακρίνεται για τις καλές του μεταβιβάσεις και την πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Ο Σέρτζιο ήθελε έναν παίκτη που θα μπορεί να ανακόψει αλλά και να οργανώσει την ομάδα και στο πρόσωπο του συμπατριώτη του θεωρεί ότι βρήκε αυτό τον παίκτη, αφού θεωρεί ότι έχει και τις ηγετικές ικανότητες.

Τα στατιστικά που θα δείτε επιβεβαιώνουν ότι ο Gomes περιορίζει το επιθετικό του παιχνίδι στο οργανωτικό κομμάτι αφού δεν είναι ο μέσος που θα δώσει λύσεις στο σκοράρισμα.

Ποιος είναι ο Tiago

Ο Tiago Filipe Figueiras Gomes όπως είναι το πλήρες όνομα τους είναι 27 χρονών (18/08/1985) και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από τις μικρές ομάδες της Μπενφίκα. Το ντεμπούτο του στην πρώτη κατηγορία της Πορτογάλιας έγινε το 2006 με τα χρώματα της Estrela Amadora με την οποία στα 2 χρόνια παρουσίας του είχε φουλ συμμετοχές.

Το 2008 έκανε το βήμα εκτός Πορτογαλίας όταν πήγε στην Στεάουα Βουκουρεστίου υπό μορφή δανεικού όπου και πάλι είχε από πλευράς συμμετοχών μια γεμάτη χρονιά 924 συμμετοχές). Το πιο μεγάλο βήμα έγινε με το τέλος της χρονιάς όταν η Ισπανική Χέρκουλες αγόρασε τα δικαιώματα του από την Estrela.

Το 2009-10 λοιπόν αγωνίζεται με τη Χέρκουλες στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας και έχει καθοριστική συμβολή στο να ανεβεί κατηγορία η ομάδα του. Την επόμενη χρονιά αποκτά και εμπειρίες Primera Division αφού αγωνίζεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα αποτελώντας βασική επιλογή. Η Χέρκουλες όμως δεν τα καταφέρνει και επιστρέφει στη δεύτερη κατηγορία έτσι το 2011/12 με τον Gomes να έχει 32 συμμετοχές.

Μετά από 3 χρόνια στην Ισπανία το 2012 ο Gomes επιλέγει να συνεχίσει την καριέρα του στην Blackpool η οποία πέρσι αγωνίστηκε στη championship. Στην ομάδα της Αγγλίας που τερμάτισε στη 15η θέση είχε 25 συμμετοχές και με το τέλος της χρονιάς έμεινε ελεύθερος.

Ο Gomes έχει δυο συμμετοχές με την Εθνική Πορτογαλίας U21.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!