Καλά και τα εκατομμύρια του Europa!

Η Tρόικα δεν ασχολείται με την υγιή οικονομικά UEFA η οποία όπως ανακοίνωσε θα αυξήσει τα έσοδα των ομάδων που θα συμμετάσχουν στους ομίλους του Champions League αλλά και του Europa. Τα δεδομένα εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά για όσους θα συμμετέχουν στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αλλά η προσοχή του ΑΠΟΕΛ στρέφεται στο Europa. Με το έλλειμμα του ΑΠΟΕΛ να έχει διαμορφωθεί σε επίπεδα ρεκόρ (περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ) η είσοδος στους ομίλους θα αποτελέσει το μοναδικό σοβαρό έσοδο για να σμικρυνθεί σε φυσιολογικά επίπεδα η οικονομική «τρύπα». Τα αυξημένα έσοδα σε περίπτωση εισόδου στους ομίλους του Europa έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

1. Το ποσό πρόκρισης στους ομίλους αυξάνεται από 1 εκατομμύριο ευρώ στα 1.3 εκατομμύρια ευρώ

2. Η νίκη στους ομίλους της διοργάνωσης θα επιδοτείται με 200.000 ευρώ και η ισοπαλία 100.000 ευρώ. Πέρσι η ισοπαλία στη φάση των ομίλων απέφερε στις ομάδες 70.000 ευρώ και η νίκη 140.000 ευρώ

3. Οι ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες στον όμιλο τους και θα προκριθούν στη φάση των «32» θα πάρουν επιπλέον ποσό 600.000 ευρώ ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση στον όμιλο τους, θα πάρουν 400.000 ευρώ.

4. Επιπλέον έσοδα προκύπτουν από τα εισιτήρια αλλά και το market pool το οποίο στην περίπτωση της Κύπρου υπολογίζεται κοντά στις 300.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το οικονομικό επιτελείο της εταιρείας ΑΠΟΕΛ υπολογίζει ότι σε περίπτωση που η ομάδα προκριθεί στους ομίλους θα έχει καθαρά έσοδα της τάξης των 2-2.5 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!