Μετράμε αντίστροφα

Η επιστροφή της ομάδας μας στην Κύπρο σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση για τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα. Σε 9 μέρες ο ΑΠΟΕΛ ρίχνεται στην πρώτη μάχη από την οποία όλοι αναμένουν ότι θα περάσει έτσι ώστε να μπούμε στα ακόμα πιο δύσκολα του τρίτου προκριματικού. Η αναμονή των οπαδών μας είναι μεγάλη και παρά το ότι ο πρώτος αγώνας θα είναι στην Αλβανία, όσοι μετρούν αντίστροφα αφού είναι πολλές οι μέρες πλέον μακριά από την αγαπημένη τους ομάδα. Το live streaming των αγώνων στην Αυστρία ήταν ημίμετρο αφού βοήθησε να δούμε έστω και σε φιλικούς αγώνες την ομάδα. Το αν τα φιλικά αυτά είναι κριτήριο ή όχι για τη δυναμικότητα του φετινού ΑΠΟΕΛ είναι κάτι που συζητείται ανάμεσα στους οπαδούς μας σχεδόν σε καθημερινή βάση…  

Μετά το χτεσινό ρεπό που είχαν παίκτες και τεχνική ηγεσία οι προπονήσεις επαναρχίζουν από σήμερα με στόχο τις επόμενες μέρες να γίνουν όλα όσα πρέπει έτσι ώστε να επιβεβαιωθεί η εκτίμηση του Γιοβάνοβιτς ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη στην Αλβανία. Το μοναδικό πρόβλημα είναι γνωστό και αφορά τον Αλμέιδα ο οποίος δεν μπορεί να προπονηθεί και οι επόμενες μέρες θεωρούνται κρίσιμες.

Για τον πρώτο τουλάχιστον αγώνα δεν μπορεί να θεωρείται ως επιλογή ο Γιάχιτς ο οποίος ναι μεν προπονείται πλέον σε φούλ ρυθμούς αλλά το ότι δεν αγωνίστηκε σε κανένα φιλικό δεν του αφήνει ελπίδες. Ομάδα διαθέσιμη για φιλικό δεν υπάρχει ενώ δεν είναι βέβαιο και αν ο προπονητής επιθυμεί κάτι τέτοιο, οπότε η προετοιμασία θα αναλωθεί σε ασκήσεις τακτικής.

Παράλληλα εντατικοποιούνται και οι προσπάθειες να μάθει ο Γιοβάνοβιτς όσα περισσότερα πράγματα μπορεί για την Σκεντερμπέου έτσι ώστε να προετοιμάσει του παίκτες του κατάλληλα. Πέραν των δημοσίων τοποθετήσεων για ανάγκη σοβαρότητας και μη υποτίμησης, το τεχνικό τιμ προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει τους Αλβανούς και να αξιολογήσει πως έχουν διαφοροποιηθεί σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Εν τω μεταξύ βγήκε και το δρομολόγιο ενόψει του πρώτου αγώνα και το ότι η αποστολή θα αναχωρήσει από τη Δευτέρα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και διανυχτέρευση το ίδιο βράδυ στην Καστοριά δείχνει ότι διοίκηση και τεχνική ηγεσία δεν θέλουν να αφήσουν τίποτα στη τύχη. Την αποστολή θα συνοδεύει και μάγειρας, ενώ την Τρίτη οδικώς η ομάδα θα μεταβεί στην Κορυτσά για προπόνηση και διαμονή ενόψει του αγώνα της Τετάρτης.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!