Μια δύσκολη και παράξενη μεταγραφική περίοδος

Το χαρακτηρισμό δύσκολη τον έδωσε ο Γιοβάνοβιτς και το παράξενη αποφασίσαμε να τον δώσουμε εμείς. Διαβάζοντας το συλλογισμό μας θα καταλάβετε γιατί θεωρούμε μη αναμενόμενη τη χρονική σειρά των περισσότερων μεταγραφών και κάποιων παραμέτρων που τις καθόρισαν. Ο Γιοβάνοβιτς είναι αυτός που ξέρει καλύτερα τις ανάγκες της ομάδας και τα δεδομένα του παζαριού αλλά και οι προπονητές της κερκίδας έχουν ψυχή! Θα αρχίσουμε την ανάλυση μας βασιζόμενοι στη χρονολογική σειρά με την οποία έγιναν οι έξι μέχρι στιγμής μεταγραφές:

ΣέρχιοΊσως η πιο αναμενόμενη κίνηση ακόμα και στο χρονικό σημείο που έγινε αφού σε αντίθεση με την άποψη του κόσμου που θεωρούσε ότι ο Πουρσαϊτίδης έπρεπε να ανανεώσει ο Γιοβάνοβιτς τάχθηκε υπέρ της ανανέωσης. Η ανάγκη για απόκτηση ενός άξιου αντικαταστάτη του βιονικού Πούρσα «ανάγκασε» επίσης τη διοίκηση να δώσει στον Πορτογάλο ποσό διπλάσιο από αυτό που αμειβόταν ο προκάτοχος του. ΖουέλαΑναμενόμενη και αυτή η κίνηση αφού η ανάγκη για απόκτηση τριών κεντρικών αμυντικών ήταν κάτι περισσότερα από επείγουσα έτσι η έλευση του Αγκολέζου διεθνή έγινε δεκτή με ικανοποίηση, έστω και αν οι απαιτητικοί οπαδοί μας περίμεναν ένα πιο «δυνατό» όνομα για να νιώσουν πιο σίγουροι.ΑλωνεύτηςΗ απρόσμενη μεταγραφή αφού κανείς δεν περίμενε ότι οι φήμες θα εξελίσσονταν στην έλευση του μικρόσωμου μέσου στον ΑΠΟΕΛ. Αν και οι ιεραρχικά οι ανάγκες για ενίσχυση ήταν άλλες ο Γιοβάνοβιτς έκρινε ότι δεν έπρεπε να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Σημαντική παράμετρος που στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε ήταν και οι ενδείξεις ότι ο Τρισκόφσκι θα αποχωρούσε.ΜπόρδαΗ πιο απρόσμενη μεταγραφή όχι μόνος φέτος αλλά των τελευταίων χρόνων. Από το πουθενά ο Γιοβάνοβιτς έφερε έναν παίκτη για τον οποίο μάλιστα πληρώσαμε και την ομάδα του το ποσό των 70 χιλιάδων ευρώ. Η επιλογή μπορεί να θεωρηθεί μη αναμενόμενη αφού αν και υπήρχε η ανάγκη για απόκτηση κεντρικών αμυντικών όλοι ανέμεναν ότι θα αυτή θα αφορούσε αυτό που προοριζόταν για βασικός.ΜπεναχούρΗ απόκτηση του μακρυλαίμη έκανε ακόμα μεγαλύτερη την αγωνία για τους παίκτες που θα έρχονταν για να θωρακίσουν την αμυντική γραμμή ενώ ο χρόνος πλέον άρχισε να μετρά αντίστροφα. Η επόμενη κίνηση όμως ήταν ο αντι Μαρσίνιο και επειδή όλα τα στοιχεία του Μπένα έδειχναν ότι πρόκειται για πολύ καλό ποδοσφαιριστή, οι αντιδράσεις κόπασαν.ΜπούντιμιρΗ επόμενη κίνηση ήταν και πάλι αιφνιδιαστική. Αν και το μεταγραφικό πλάνο προέβλεπε απόκτηση και επιθετικού η εντύπωση όλων ήταν πως θα ερχόταν sms για κεντρικό ή αριστερό μπακ. Αντί αυτού ήρθε sms για επιθετικό, ο οποίος σκοράρει με το σταγονόμετρο. Τα χαρακτηριστικά του δεν στέλλουν το μήνυμα ότι βρήκαμε στο πρόσωπο ενός παίκτη τη λύση στο εύκολο γκολ αλλά έχει άλλα στοιχεία που εκτιμήθηκαν δεόντως από τον προπονητή. Και το κόστος απόκτησης του δικαιολογεί κάποια πράγματα αφού θα οι ετήσιες του απολαβές είναι στις 170 χιλιάδες.

Με αυτά τα δεδομένα κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι πάμε να αποκλείσουμε την Σένιτσα με λύσεις που δεν θεωρούνται βασικοί στο χώρο της άμυνας αφού δεν έχουν αποκτηθεί οι δυο που ψάχνουμε. Θυμίζουμε ότι και η 7η μεταγραφή θα αφορά τον Ομπότο αφού στην πορεία κρίθηκε επιβεβλημένη η απόκτηση ενός μέσου που να τα κάνει όλα και μάλιστα πολύ καλά.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!