Μπελαϊτ: Σχόλια και εντυπώσεις

Μια μια οι μεταγραφικές προσθήκες της φετινής χρονιάς επιβεβαιώνουν τη λογική απόκτησης αλλά και την ορθότητα τους, έστω και αν είναι νωρίς για τελικά συμπεράσματα. Οι τρεις μεταγραφές της 31ης Αυγούστου ως οι πιο πρόσφατες είναι αυτές που σχολιάζονται περισσότερο τον τελευταίο καιρό για ευνόητους λόγους. Ο Κακά λόγω τους προβλήματος που προέκυψε με τον Κόντη έπρεπε να πάρει άμεσα λεπτά συμμετοχής και τον είδαμε αρκετές φορές μέχρι σήμερα. Χτες όμως ήταν ημέρα που όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον Μπελαϊτ. Ο 23χρονος Τυνήσιος πήρε θέση βασικού για πρώτη φορά επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις που ήθελαν τον Γιοβάνοβιτς να προτιμά τον διεθνή μέσο με αφορμή και την απουσία του Μαρσίνιο. Με την Αελ στο λίγο χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε έδειξε ότι έχει τα στοιχεία τα οποία θέλουμε αλλά ο αγώνα με την Άχνα ήταν ένα το πρώτο σοβαρό τέστ και ο Μπελαϊτ το πέρασε με πολύ καλό βαθμό. Απέναντι σε μια κλειστή άμυνα και με την προσοχή των αντίπαλων μεσοαμυντικών πάνω του ο Μπελαϊτ έδειξε ηγετικά προσόντα. Αναζήτησε και πήρε την μπάλα σε μια προσπάθεια να οργανώσει το παιχνίδι και δεν ήταν λίγες οι φορές που αναγκάστηκε να επιστρέψει αρκετά πίσω προκειμένου να ελευθερωθεί από τα πολλά μαρκαρίσματα.

Παρόλο που στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα δεν μπόρεσε να εξασκήσει την απαιτούμενη πίεση κάποιες ενέργειες του ήταν αρκετές για να κάνουν τη διαφορά. Οι μακρινές μπαλιές ακριβείας του στους δυο ακραίους και ιδιαίτερα στον Χαραλαμπίδη βοήθησαν να ανοίξουμε την αντίπαλη άμυνα ενώ έχει την απαιτούμενη ηρεμία με την μπάλα στα πόδια. Έδειξε ότι ξέρει να την κρατήσει προκειμένου να κερδίσει χρόνο και να κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή ενώ επιβεβαίωσε στη φάση του πρώτου γκολ ότι έχει πολύ καλό σουτ. Ξέροντας ότι το σουτ είναι ένα από τα δυνατά του σημεία δεν φοβάται να δοκιμάσει το πόδι του και το συγκεκριμένο κατέβηκε στο κάθετο δοκάρι. Για καλή μας τύχη η μπάλα επέστρεψε στον Χαραλαμπίδη που την έστειλε στα δίκτυα. Στον αγώνα με την Αελ είδαμε μια άψογη εκτέλεση φαουλ που λίγο έλειψε να καταλήξει στα δίκτυα δείχοντας συνέπεια με τα highlights που είδαμε στο youtube. Τέλος όσοι τον έχουν δει στις προπονήσεις λένε ότι στο οπλοστάσιο του έχει και την κάθετη πάσα που είναι το άλλο ζητούμενο για τον Μπελαϊτ.

Όλα συνηγορούν ότι στην καλοκουρδισμένη μηχανή του Γιοβάνοβιτς προστέθηκε ένας παίκτης που μας έλειπε και θεωρείται αντάξιος και ίσως πιο υποσχόμενος από τον Μαρσίνιο. Το 4-5-1 που προτιμά ο προπονητής ταιριάζει στον Μπελαϊτ ο οποίος πρέπει να συνεχίσει τη σκληρή δουλεία αν θέλει να καθιερωθεί σε μια ομάδα που ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!