Νίκη για να αρχίσει να τρέμει η γη

Ο αγώνας με την Αγία Νάπα ήταν σημαντικός και μετά τη χτεσινή ήττα της Ανόρθωσης αποκτά τεράστια σημασία. Εκεί που όλοι θεωρούσαν ότι η ομάδα του Κάκου θα περνούσε εύκολα από την Σαλαμίνα ήρθε η ήττα για να μας στείλει το πιο ηχηρό μήνυμα ότι το πρωτάθλημα δεν έχει κριθεί. Για να επιβεβαιωθούν όμως οι εκτιμήσεις αυτών που πιστεύουν ότι μπορούμε και κυρίως του Γιοβάνοβιτς η ομάδα πρέπει να κερδίσει για να μειώσει τη διαφορά στους 3 βαθμούς. Μόνο τότε θα αρχίσει να τρέμει η γη. Από ψες άρχισε να γίνεται αντιληπτό ότι η Ανόρθωση θα δυσκολευτεί να διαχειριστεί την πίεση του ΑΠΟΕΛ και έχουμε καθήκον να δοκιμάσουμε τις αντοχές τους. Η Αγία Νάπα έστω και αν θεωρείται μια από τις ομάδες που θα πέσουν κατηγορία δείχνει τις τελευταίες εβδομάδες ότι θα πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι της. Η απόδοση της στους αγώνες με την Αεκ και την Αελ ήταν τέτοια που δεν μπορεί κανένας να την υποτιμήσει.

Οι παίκτες μας πρέπει να παρουσιαστούν έτοιμοι τόσο ψυχολογικά όσο και αγωνιστικά. Με την Σαλαμίνα η απόδοση κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα αλλά βρήκαμε τον τρόπο να κερδίσουμε. Το ιδανικό σενάριο είναι να κερδίσουμε έχοντας και καλή απόδοση αλλά ο πρώτιστος στόχος είναι οι βαθμοί.

Το αγωνιστικό πλάνο

Όλα συνηγορούν ότι οι Μπέκμαν και Μπιτόν θα πάρουν θέση στο αρχικό σχήμα για πρώτη φορά αφού δείχνουν ότι είναι έτοιμοι. Για το Δανό αυτό θεωρείται δεδομένο και το ζητούμενο είναι σε ποια θέση θα αγωνιστεί με το πιθανότερο σενάριο να τον θέλει να έχει ρόλο οργανωτή στο χώρο του κέντρου. Η λογική λέει ότι η διάταξη θα είναι και πάλι 4-2-3-1 και το ζητούμενο είναι ποιος από τους Μπουντιμίρ και Μπιτόν θα αγωνιστεί στην κορυφή.

Το δίδυμο Αλεξάνδρου και Μαντούκα συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να καλύψει τα δυο άκρα και αυτή την αγωνιστική  ενώ τις δυο θέσεις μπροστά από την άμυνα διεκδικούν οι Πίντο, Μοράις και Τζιόλης με τους Πορτογάλους να έχουν προβάδισμα.

Δύσκολα θα δούμε αλλαγή στην αμυντική τετράδα αφού ο Καρυπίδης είναι στην αποστολή αλλά εικάζουμε ότι ο προπονητής θα προτιμήσει να τον επαναφέρει σταδιακά στην αγωνιστική δράση. Αυτό σημαίνει ότι οι Ολιβέιρα και Μπόρδα θα παραμείνουν στο κέντρο της άμυνας έχοντας στα δυο άκρα τους Σέρχιο και Κολουκόφσκι.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!