Νίκη για χίλιους δυο λόγους

Επιστροφή στο πρωτάθλημα για την ομάδα μας και όπως συμβαίνει πάντα αμέσως μετά από έναν αγώνα champions league έτσι και αυτή τη φορά καλούμαστε να δείξουμε χαρακτήρα και όχι μόνον. Ο βαθμός δυσκολίας του σημερινού αγώνα είναι μεγάλος όχι γιατί ο Απόλλωνας διαθέτει καλή ομάδα αλλά γιατί εμείς καλούμαστε να νικήσουμε την κούραση που κουβαλά η ομάδα από την ηρωική προσπάθεια στο Ντόνεσκ. Το μυαλό όλων ή τουλάχιστον της πλειοψηφίας των οπαδών μας είναι ακόμα στα επιτεύγματα της ομάδας στην Ευρώπη και η προοπτικής πρόκρισης στην επόμενη φάση! Ελπίζουμε οι ποδοσφαιριστές να μην κουβαλούν τα ίδια μυαλά γιατί ο Απόλλωνας όσα προβλήματα και αν έχει θα το παλέψει. Σχολιάσαμε και προ ημερών ότι φέτος οι ποδοσφαιριστές δείχνουν πολύ πιο προσγειωμένοι και συγκεντρωμένοι στις εγχώριες διοργανώσεις. Ο Χαραλαμπίδης δήλωσε μετά τον 1-1 με τη Σαχτάρ ότι όλοι στον Αρχάγγελο αντιλαμβάνονται την σημασία και τις προεκτάσεις της κατάκτησης του δεύτερου συνεχόμενο πρωταθλήματος και για να γίνει αυτό δεν αρκεί καλή πορεία μετά που θα ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις στην Ευρώπη.

Για πρώτη φορά στη διάθεση του προπονητή θα είναι και ο Μπελαϊτ που κρίθηκε έτοιμος όπως επίσης και ο Τρισκόφσκι αφού όπως γράψαμε από χτες ο τραυματισμός του δεν ήταν τελικά κάτι σοβαρό. Με αυτά τα δεδομένα η μόνη αναγκαστική απουσία είναι του Μαντούκα τη θέση του οποίου θα πάρει ο Χαραλαμπίδης. Η διακοπή του πρωταθλήματος αλλά και προηγούμενες δηλώσεις του Γιοβάνοβιτς φωτογραφίζουν τον μικρότερο δυνατό αριθμό αλλαγών.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ίσως μείνει στον πάγκο ένας εκ των Πουρσαϊτίδη ή Μποαβεντούρα ενώ και ο Γιάχιτς λογικά θα δώσει τη θέση του στον Μαρσίνιο. Όλα αυτά φυσικά με την προϋπόθεση ότι δεν βγαίνουν από την εντεκάδα οι Μοραις και Πίντο με ότι και αν συνεπάγεται αυτό. Οι ενδείξεις είναι ότι ο Απόλλωνας θα ακολουθήσει και αύριο μια αμυντικογενή τακτική με σκοπό να διαφυλάξει το μηδέν παθητικό. Στον τελευταίο της αγώνας η ομάδα της Λεμεσού έφτασε στο σημείο να παραταχθεί με τρεις κεντρικούς αμυντικούς προκειμένου να αποφύγει την ήττα.

Και αν ακόμα δεν δούμε τόσο ακραία πράγματα το ζητούμενο για την ομάδα μας θα είναι να μπορέσει να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Άμυνα που θα είναι προσανατολισμένη στην εξουδετέρωση του Αλμέιδα και είναι για αυτό που ο Βραζιλιάνος θα χρειαστεί στηρίγματα. Η απόδοση του Μαρσίνιο θα είναι βαρόμετρο αφού ο Βραζιλιάνος είναι ο παίκτης που μπορεί να «τρυπήσει» την αντίπαλη άμυνα. 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!