Νίκη η μαγική λέξη

Ένας από τους πολλούς λόγους που η ομάδα μας πρέπει να χτίσει πάνω στη νίκη επί του Άρη και να «ξεχάσει» την ήττα στο κύπελλο είναι η ανάγκη να επαναφέρει τη διαφορά από την κορυφή στο -1. Κάποιος μπορεί να επικαλεστεί δεκάδες λόγους όπως το να σταματήσει η μουρμούρα που έφερε το αποτέλεσμα στο κύπελλο αλλά και η γενικότερη αντίληψη κάποιων ότι ο ΑΠΟΕΛ άρχισε στραβά τη νέα χρονιά. Παρόλο που η ομάδα αντέχει και πιο μεγάλη διαφορά από αυτή του ενός βαθμού, όλοι γνωρίζουν ότι δεν αντέχουμε νέες απώλειες, ιδίως μέσα έδρα μας και απέναντι στο φετινό Απόλλωνα που πρακτικά θεωρείται μια μέτριας δυναμικότητας ομάδα. Έχει γίνει πολύς λόγος από όλους μας τις τελευταίες μέρες για τη ψυχολογία της ομάδας, για τις επιλογές του προπονητή, την απόδοση των παικτών και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κάποιος. Όλα πηγάζουν από την έννοια και πίστη ότι παρά την υπερπροσπάθεια στην Ευρώπη η ομάδα μπορεί να ανταποκριθεί και στο πρωτάθλημα. Ο ορισμός του να ανταποκριθεί για τον ΑΠΟΕΛ σημαίνει back 2 back. Η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών μας το πιστεύει και θα πρέπει να το αποδυκνύει στα δύσκολα.

Η σημερινή μέρα είναι δύσκολη και μόνο αν οι παίκτες με τη στήριξη του κόσμου παρουσιαστούν έτοιμοι θα μπορέσουμε να κερδίσουμε. Ο Απόλλωνας θα παραταχθεί στο ΓΣΠ με το γνωστό αμυντικογενές πλάνο που επιλέγουν όλες οι ομάδες. Ζητούμενο για τον ΑΠΟΕΛ να βρει τους τρόπου να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα και να εξασκήσει την πίεση που θα φέρει το λάθος. Αν περιορίσουμε και τον Μπαγκούρα που είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Λεμεσιανής ομάδας θα γίνει αυτό που θέλουμε όλοι.

Το αγωνιστικό πλάνο

Όποιος ισχυριστεί ότι γνωρίζει τις προθέσεις του Γιοβάνοβιτς ονειροβατεί. Τα δυο καυτά ερωτήματα αφορούν τον τερματοφύλακα που θα προτιμηθεί αλλά και αυτόν που θα πάρει θέση στην κορυφή της επίθεσης σε περίπτωση που προτιμηθεί το 4-5-1.

Πάρντο ή ΧιώτηςΟ πρώτος δεν βρίσκεται στην καλύτερα κατάσταση τον τελευταίο καιρό για αυτό και στους αγώνες κυπέλλου προτιμήθηκε ο Χιώτης που προέρχεται όμως από αποχή. Θεωρούμε επικρατέστερο τον Έλληνα τερματοφύλακα ο οποίος βρίσκεται σε καλή ψυχολογική κατάσταση κάτι που λείπει αυτή τη στιγμή από την ομάδα.

Ατόρνο, Τρίσκφσκι, Σολάρι ή ένας συνδυασμός

Εννέα στους δέκα οπαδούς κρίνουν ότι ο Ατόρνο δεν μπορεί να βοηθήσει ως προωθημένος αλλά ο Γιοβάνοβιτς μέχρι και την Τετάρτη επέμενε στο συγκεκριμένο πλάνο. Η οπαδική και όχι μόνο εξήγηση έχει να κάνει με το πείσμα του Σέρβου αλλά είμαστε σίγουροι ότι ο ίδιος έχει κάτι στο μυαλό του. Προφανώς αυτό το κάτι δεν του βγαίνει όσες φορές και αν τα δοκίμασε οπότε δεν θα ήταν έκπληξη αν προτιμήσει κάτι άλλο σήμερα.

Εναλλακτικές επιλογές είναι το δίδυμο Τρισκόφκσι-Ατόρνο κάτι όμως που επίσης δεν λειτούργησε καλά στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Ομόνοια. Ο Σκοπιανός μπορεί να παίξει στην κορυφή αλλά είναι πιο αποτελεσματικός στα άκρα εκεί που υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές.

Ο Σολάρι όπως είδαμε στους τελευταίους 4-5 αγώνες δεν είναι μέσα στις βασικές επιλογές. Το κατά πόσο θα τον ρίξει και πάλι στη φωτιά είναι άγνωστο και ίσως παρακινδυνευμένο αλλά μόνο με ένα ισχυρό «ηλεκτροσόκ» μπορεί να γίνει ένα νέο ξεκίνημα για τον Αργεντινό.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!