Να μην χαθεί ο Μάρκος

Αρχικά ο τίτλος που διαλέξαμε για το συγκεκριμένο άρθρο ήταν το κλασσικό «ένα αστέρι γεννιέται». Μετά από σκέψη κρίναμε ότι είναι πιο επίκαιρο και σημαντικό να στρέψουμε την προσοχή μας στην ανάγκη να προσεχθεί ιδιαίτερα η περίπτωση του Μάρκου Χαραλάμπους. Αφορμή για να ασχοληθούμε μαζί του ήταν η ολιγόλεπτη συμμετοχή του στον αγώνα με τη Σένιτσα, αλλά όπως γράψαμε ξανά ο μικρός άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και στα φιλικά της προετοιμασίας. Ο 18χρόνος Χαραλάμπους θεωρείται το πιο αυθεντικό ταλέντο που βγήκε από τις ακαδημίες του ΑΠΟΕΛ την τελευταία δεκαπενταετία. Όσοι ασχολούνται λένε ότι έχει από τον καιρό του Χαραλαμπίδη να δουν έναν παίκτη με τόσο μεγάλο ταλέντο και ωριμότητα. Ο Χαραλάμπους που προ μηνός κατατάγηκε στον στρατό αγωνίζεται στο κέντρο και θεωρείται επιτελικό μέσος. Ξεχωρίζει για την ικανότητα του να διαβάζει σωστά το παιχνίδι και να στέλλει την μπάλα εκεί που θέλει.

Στα φιλικά επί Αυστριακού εδάφους ο Γιοβάνοβιτς του έδωσε χρόνο συμμετοχής τον οποίο ο Χαραλάμπους εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο. Ακόμα και οι «παλιοί» σχολίασαν το ποδοσφαιρικό θράσος και ωριμότητα του νεαρού Μάρκου και η συμμετοχή του με την Σένιτσα μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι ο Μάρκος έχει τις βάσεις για να σταθεί με αξιώσεις σε μια ομάδα όπως τον ΑΠΟΕΛ, το ζητούμενο είναι να μην χαθεί όπως συνέβηκε με δεκάδες άλλα ταλέντα. Για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα από όλα ο ίδιος να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά. Ο στρατός είναι πρόβλημα που αντιμετωπίζεται αφού όλα δείχνουν ότι θα έχει τις απαιτούμενες διευκολύνσεις. Θα πρέπει επίσης η οικογένεια και οι προπονητές του να τον στηρίξουν έτσι ώστε σε λίγους μήνες να μπορέσει να αποφασίσει αν επικεντρωθεί στο ποδόσφαιρο ή αν θα το παίξει σε δύο ταμπλό αφού θα τεθεί και θέμα σπουδών.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!