Της αμύνης τα παιδιά…

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της δημοσκόπησης του apoel.net για το πώς ο κόσμος της ομάδας μας κρίνει την πρώτη εικόνα που εκπέμπουν οι συντελεστές της αμυντικής γραμμής του ΑΠΟΕΛ, φανερώνουν μια τάση. Η γενική άποψη με βάση το τι ψήφισε ο κόσμος σήμερα, είναι ότι η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας μας στα δύο πρώτα επίσημα παιχνίδια δεν είναι ικανοποιητική.  Ασφαλώς και τα κριτήρια του καθ’ενός μας είναι υποκειμενικά αλλά στο σύνολο τους τα ποσοστά του poll διαμορφώνουν την εικόνα ότι ο περισσότερος  κόσμος δεν είναι ευχαριστημένος με αυτό που είδε. Αν το αναλύσουμε ποσοτικά το θέμα θα πρέπει να αναφέρουμε ότι μια μεγάλη μερίδα του κόσμου κρίνει την εικόνα με μια ουδετερότητα στην άποψή της. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι με βάση τα δικά τους κριτήρια πιστεύουν ότι οι παίχτες μας χρειάζονται περισσότερο χρόνο προσαρμογής, μεγαλύτερη ομοιογένεια, λιγότερο άγχος, εμπιστοσύνη στον προπονητή ότι θα βρει την φόρμουλα στην πορεία και διάφορα άλλα.  

Είναι  αυτοί που εκ των πραγμάτων δίνουν πίστωση χρόνου ελπίζοντας στην βελτίωση μέσω των προπονήσεων και των παιχνιδιών. Είναι σημαντικό να υπερθεματίσουμε ότι αυτό το ποσοστό των οπαδών μας μπορεί να μην θεωρούν την αμυντική μας παρουσία κακή, αλλά δεν την θεωρούν καλή.  Αυτό τους κατατάσσει στους μη ικανοποιημένους ΑΠΟΕΛίστες αλλά με εμπιστοσύνη ότι κάτι θα αλλάξει.

Το υπόλοιπο των ψηφοφόρων χωρίζεται σε δύο κατηγορίες με εντελώς διαφορετικές εντυπώσεις όσον αφορά της αμύνης τα παιδιά, με αυτούς που έχουν αρνητική άποψη για το θέμα να είναι διπλάσιοι αυτών με θετική και ίσοι σε αριθμό με τους ουδέτερους.

Μόνο το 20% των ΑΠΟΕΛιστών έπεισε η αμυντική μας συμπεριφορά. Τα κριτήρια των οπαδών μας και πάλι είναι υποκειμενικά και η εκτίμηση μας είναι ότι βασίζονται στο γεγονός ότι η ομάδα δεν δέχτηκε γκολ, δεν κινδύνεψε σοβαρά και ότι με βάση την χρονική περίοδο που διανύουμε οι απαιτήσεις μας θα έπρεπε να είναι πιο χαμηλές.

Η τρίτη κατηγορία ψηφοφόρων είναι αυτή που έχουν διαμορφώσει αρνητική άποψη για την μέχρι σήμερα αμυντική λειτουργία του ΑΠΟΕΛ. Αποτελούν ένα μεγάλο ποσοστό (40%) των οπαδών μας το οποίο δεν μπορεί να περάσει ως αμελητέο.  Και πάλι τα κριτήρια των οπαδών  της μερίδας  αυτής είναι υποκειμενικά όμως σε αυτή την περίπτωση έχουν και μέτρο σύγκρισης.

Είναι φυσιολογικό η εντύπωση που δημιουργεί κάποιος για την φετινή άμυνα του ΑΠΟΕΛ  να αξιολογείται ή να επηρεάζεται από αυτό που θεωρεί ως «τη βάση» μιας καλής άμυνας. Η «η βάση» του οπαδού μας δεν είναι άλλη αυτή την στιγμή από την περσινή πετυχημένη αμυντική παρουσία της ομάδας μας.

Είναι λογικό να συγκρίνει και να αξιολογεί την εμφάνιση των αμυντικών συντελεστών της ομάδας στα 2 αρχικά ματς με αυτήν που έχει στο μυαλό του από την περσινή ιστορική πορεία. Τα κριτήρια μπορεί να είναι κάπως άδικα, αν για παράδειγμα δεν συγκρίνουμε όμοια πράγματα (δηλ. την ετοιμότητα της περσινής άμυνας στην ίδια χρονική περίοδο με την φετινή), αλλά όπως και να το κάνουμε η εντύπωση αυτής της μερίδας του κόσμου σήμερα που μιλάμε είναι αρνητική σύμφωνα με την ψηφοφορία.

Σημασία πλέον έχει η ομάδα να μπορέσει να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο που θέλει ο Γιοβάνοβιτς στο χρονικό σημείο το οποίο την θέλουν να βρίσκεται.  Η προετοιμασία της ομάδας συνεχίζεται ασταμάτητα και μόνο αυτοί που έχουν προγραμματίσει το επίπεδο ετοιμότητας μας την συγκεκριμένη χρονική περίοδο μπορούν να αξιολογήσουν πιο αξιοκρατικά την απόδοση της στον κάθε τομέα. 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!