Να το κάνουμε πάλι πλεονέκτημα

Η νίκη επί της Ελσίνκι στο ΓΣΠ έσπασε μια αρνητική παράδοση που πήγε να δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στις ευρωπαϊκές μας αναμετρήσεις. Αναφερόμαστε στις τρεις συνεχόμενες αποτυχημένες προσπάθειες πρόκρισης μέσα στην έδρα μας σε Ευρωπαϊκούς Ομίλους. Μετά το στραπάτσο του 2012 από την Μπακού μέσα στο ΓΣΠ όπου δεχτήκαμε 3 γκολ και χάσαμε την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα, ο ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε το 2013 μέσα στην Λευκωσία τις Μάριμπορ και Ζούλτε και έτσι η  προσπάθεια του για πρόκριση στους ομίλους του Champions League και Γιουρόπα μετρούσε μέχρι την περασμένη βδομάδα τρεις αρνητικές προσπάθειες. Το ΓΣΠ στον επαναληπτικό με την Ελσίνκι όμως έδειχνε να είναι διαφορετικό από τις προηγούμενες χρονιές. Ο κόσμος βρέθηκε στις κερκίδες, οι οργανωμένοι έδωσαν τον παλμό και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας έδωσαν παράσταση νικητή, καταφέρνοντας έτσι μετά από το 2011 να περάσουμε στα play-off του Champions League και να διεκδικούμε την τρίτη μας συμμετοχή στους χρυσοφόρους και πολυπόθητους ομίλους.

Στο άκουσμα της είδησης ότι ο επαναληπτικός με την Ααλμποργκ θα διεξαχθεί στο ΓΣΠ αμέσως ξύπνησαν οι αναμνήσεις από τις δυο προηγούμενες προκρίσεις του ΑΠΟΕΛ στους Ομίλους, με Κοπεγχάγη και Βίσλα. Η δύναμη της έδρας στις δύο προηγούμενες -αναμετρήσεις μας στα play-off του Champions League ήταν καθοριστικής σημασίας. Το γεγονός ότι η ομάδα μας και στις δύο περιπτώσεις έπαιξε μπροστά στον κόσμο της στον επαναληπτικό, είναι ένα γεγονός που σχεδόν όλοι είχαν αποδεχτεί ότι αποτελούσε ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Ακόμα και ο Δώνης δεν δίστασε να το χαρακτηρίσει ως έτσι στις πρώτες του δηλώσεις μετά την κλήρωση με τους Δανούς.

Όλοι ξέρουμε την σημασία του να αγωνίζεσαι στην έδρα σου σε ένα κρίσιμο επαναληπτικό. Οι επιτυχίες του ΑΠΟΕΛ στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις επιβεβαιώνουν το πόσο σημαντικό ρόλο μπορεί να διαδραματίσει ένα γεμάτο και παθιασμένο ΓΣΠ. Ο δικός μας ρόλος είναι να μετατρέψουμε και πάλι το ΓΣΠ σε ένα πορτοκαλί ηφαίστειο έτσι ώστε το πλεονέκτημα του να αγωνιστούμε στην έδρα μας να μην μείνει μόνο στα λόγια.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!