Οι αδυναμίες του 4-5-1 με «βαρετά» φορ

Όπως γράφει και ο Μικαέλο Παπαδάκης στο Analyse this εναντίον του Εθνικού, η ομάδα υστέρησε από πλευράς απόδοσης σε δεύτερο συνεχόμενο αγώνα, στοιχείο που πρέπει να μας προβληματίσει. Αυτό αποτυπώνεται και στο κομμάτι δημιουργίας ευκαιριών αφού κάναμε τις λιγότερες στη φετινή χρονιά. Μπορεί η ομάδα να κέρδισε με το γκολ του Μπόρδα αλλά το 4-5-1 δεν λειτούργησε σωστά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.  Όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι το πρόβλημα έγινε μεγαλύτερο στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο του Μπουντιμίρ οποίος ήταν σε όλη της διάρκεια του αγώνα ακόμα πιο ξεκομμένος από ότι ο Ατόρνο στο πρώτο μισό.

Η εικόνα αυτή προβληματίζει την τεχνική ηγεσία και το ερώτημα που τίθεται είναι πως θα προσαρμοστεί το αγωνιστικό πλάνο στους αγώνες που έρχονται από τους οποίους θα απουσιάσει ο Ατόρνο. Το 4-5-1 και οι όποιες παραλλαγές του κάνουν δύσκολη τη ζωή στον Μπουντιμίρ όπως και στον Σολάρι. Πρόκειται για δυο «βαρετά» φορ που έχουν ανάγκη από ουσιαστικά στηρίγματα τα οποία φαίνεται ότι δεν μπορούν να τους τα δώσουν οι ακραίοι επιθετικοί.

Ρόλο στη δυσκολία της ομάδας να οργανωθεί σωστά και να φτιάξει ευκαιρίες έπαιξε και η απουσία του Μπεναχούρ που είναι το μόνο καθαρόαιμο «δεκάρι». Ο Πίντο που κλήθηκε να παίξει αυτό το ρόλο δεν ανταποκρίθηκε στον απαιτούμενο βαθμό, γεγονός που επηρέασε όλη την ομάδα.

Με αυτά τα δεδομένα ο Γιοβάνοβιτς πρέπει να αποφασίσει πως θα παραβιάσει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Θα προτιμήσει το 4-5-1 με τον Μπουντιμίρ στην κορυφή ελπίζοντας ότι η επιστροφή Μπεναχούρ θα παίξει καταλυτικό ρόλο ή θα επιστρατεύσει τον Αλωνεύτη σε ρόλο δεύτερου επιθετικού δίπλα από τον Κροάτη;

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!