Οι παραδοχές και το ενδεχόμενο ανάκαμψης

Έχουμε τονίσει αρκετές φορές ότι ο Γιοβάνοβιτς είναι κάτι παραπάνω από προπονητής στον ΑΠΟΕΛ και ίσως και για αυτό να μην είναι αρεστός σε κάποιους. Είναι επίσης αυτός του οποίου ο λόγος και οι επισημάνσεις έχουν την μεγαλύτερη βαρύτητα οπότε δεν μπορούμε να μην ασχοληθούμε με τις χτεσινές του παραδοχές. Έστω και αν κατά καιρούς η τεχνική ηγεσία αρνείται ότι υπάρχει θέμα κόπωσης. ο προπονητής «πέταξε» χτες και το ότι η ομάδα έδωσε 39-40 αγώνες. Δεν θυμόμαστε ξανά να γίνεται έστω και έμμεση αναφορά για το συγκεκριμένο θέμα και ότι έγινε αυτό για πρώτη φορά χτες δεν είναι τυχαίο. Η ατάκα του Γιοβάνοβιτς ότι υποφέρουμε σαν ομάδα ήταν αυτή που έκανε μεγαλύτερη αίσθηση. Μπορεί να φρόντισε στην ίδια πρόταση να στείλει και ένα μήνυμα αισιοδοξίας λέγοντας πως σαν μεγάλη ομάδα θα βρούμε τους τρόπους να αντιδράσουμε σωστά αλλά επισήμανση του δείχνει και το μέγεθος του προβλήματος. Είναι πλέον τόσο έντονη η αδυναμία όλων στον Αρχάγγελο να κάνουν κάποια πράγματα που έφτασαν στο σημείο να υποφέρουν που δεν γίνονται. Υποφέρουν γιατί θέλουν αλλά δεν μπορούν. Μαζί τους υποφέρουν και δεκάδες χιλιάδες οπαδοί μας που βλέπουν την ομάδα να ακολουθεί στις εγχώριες διοργανώσεις παρόμοια πορεία με αυτήν που είχαμε προ διετίας.

Ότι λύσεις και αν επιχείρησε να βρει ο Γιοβάνοβιτς τους τελευταίους μήνες δεν είχαν ουσιαστικό αποτέλεσμα αφού οι παίκτες είναι προσανατολισμένοι ψυχή και σώματι στο Champions League που λόγω της απίστευτης πορείας έφερε σε όλους δόξα, αναγνωρισημότητα, χρήμα και προοπτικές. Ο αποκλεισμός από το κύπελλο θεωρειταί έχει και τα θετικά αφού ίσως βοηθήσει τους παίκτες να δώσουν την απαιτούμενη σημασία στο πρωτάθλημα και στην τεχνική ηγεσία να προσπαθήσει εκ νέου να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας.

Τα αγωνιστικά, βαθμολογικά και εξωαγωνιστικά δεδομένα δεν είναι υπέρ μας αλλά υπάρχει ακόμα ελπίδα. Προπονητής και παίκτες πρέπει να βρουν τους τρόπους για να επανέλθει ο ΑΠΟΕΛ στις επιτυχίες και παραμείνει πραγματικός διεκδικητής στην μάχη του πρωταθλήματος μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Αν δεν τα καταφέρουμε τα προβλήματα θα αποκτήσουν μορφή χιονοστιβάδας και τα εκατομμύρια στους τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας δεν θα μπορούν να τα περιορίσουν.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!