Οι συνέπειες της καλοκαιρινής αποχής

Οι δυο σπουδαιότερες μεταγραφικές προσθήκες του ΑΠΟΕΛ δεν μπορούν ακόμα να βοηθήσουν την ομάδα, γεγονός που δημιουργεί αρκετές συζητήσεις ανάμεσα στους οπαδούς μας. Το γεγονός ότι η ομάδα κατάφερε να πετύχει τους στόχους της την περίοδο αυτή έπαιξε καταλυτικό ρόλο για να περιοριστεί η μουρμούρα για το ότι οι Τζιμπούρ και Ρίισε δεν ήταν έτοιμοι και δείχνουν ότι χρειάζονται ακόμα χρόνο… Αν και πρόκειται για δυο διαφορετικές περιπτώσεις αφού ο Νορβηγός ενσωματώθηκε με την ομάδα πριν ένα μήνα, ενώ ο Αλγερινός προ διμήνου υπάρχει μια σημαντική ομοιότητα που φαίνεται να παίζει καταλυτικό ρόλο. Η ομοιότητα των Ρίισε και Τζιμπούρ είναι η αποχή τους το κρίσιμο και καθοριστικό διάστημα της καλοκαιρινής περιόδου.

Ο Τζιμπούρ προερχόμενος από μια χρονιά με ελάχιστες συμμετοχές με τη Νότιγχαμ Φόρεστ πρόσθεσε ένα καλοκαίρι πλήρους αποχής από οποιαδήποτε ουσιαστική μορφή προπόνησης. Είναι γνωστό ότι πρόκειται για έναν παίκτη που δεν είναι και ο πιο συνεπής σε θέματα προπόνησης, οπότε ήταν αναπόφευκτο να χρειαστεί χρόνο. Αυτό που κανένας δεν υπολόγιζε είναι ότι δυο και βάλε μήνες μετά τον ερχομό του θα ήταν ακόμα τόσο ανέτοιμος. Όσοι τον είδαν στον αγώνα με τον Οθέλλο καταλαβαίνουν τι εννοούμε.

Από την άλλη είναι η περίπτωση του Ρίισε που και πάλι επιβεβαιώνει πόσο μπορεί να κοστίσει ακόμα και στον πιο fit και συνεπή παίκτη ένα νεκρό διάστημα 3 μηνών. Ο Νορβηγός αν και προερχόμενος από πολλές συμμετοχές στο ίσως κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, δείχνει και αυτός ανέτοιμος. Αν και με τον ερχομό του δήλωνε ότι θέλει και μπορεί να προλάβει το Μπαρτσελόνα – ΑΠΟΕΛ στην πράξη επιβεβαιώθηκε, πόσο στοίχισε το ότι την τριμηνία Ιουνίου- Αυγούστου απείχε από προπονήσεις, φιλικά και όλα όσα προβλέπεται.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι εκτός από το ότι άργησαν να έρθουν στον ΑΠΟΕΛ, η ανετοιμότητα τους οφείλεται και στην αποχή που είχαν κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Γίνεται επίσης αντιληπτό ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να κάνουμε υπομονή απαιτώντας ότι και οι δυο σύντομα θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!