Ο αγανακτισμένος Δώνης

Ο προπονητής μας ήταν από αυτούς που αντέδρασαν εντονότερα με το που έσκασε η κροτίδα μπροστά από τον πάγκο της ομάδας μας. Αργά το βράδυ του Σαββάτου έκανε δηλώσεις σε ελλαδικό site και μίλησε για τη δυσάρεστη εμπειρία και το σοκ που προκάλεσε. «Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι όλοι μας, γιατί κοιτάμε τι γίνεται με τον παίκτη μας και πως είναι η υγεία του. Να κινδυνεύεις για το ποδόσφαιρο; Δεν υπάρχει λογική! Η βλακεία είναι ανίκητη, δεν έχει να κάνει με τα χρώματα… Φοβηθήκαμε όλοι πάρα πολύ, το παιδί έχει χτυπηθεί άσχημα. Δεν είναι μόνο ο Κακά, πριν την έναρξη του αγώνα με το ίδιο όπλο χτυπήθηκαν και δύο άτομα της τηλεόρασης…».

Ο ποδοσφαιριστής σε τι κατάσταση βρίσκεται;

«Έχει κάνει αξονική, αλλά θα γίνει και επανέλεγχος την Κυριακή. Είναι καλύτερα πλέον, απ’ ότι όταν πήγε στο νοσοκομείο, αλλά θα χρειαστεί να μείνει μέσα σίγουρα 24 ώρες».

Έχετε δεχτεί και εσείς μια επίθεση με πέτρα τον προηγούμενο καιρό. Σκεφτήκατε εκείνη την στιγμή, σας ήρθε στο μυαλό η κατάσταση στην Ελλάδα;

«Δεν ήταν το ίδιο πράγμα, το γήπεδο είναι μεγάλο, αλλά με αυτά τα πιστόλια που είχαν περάσει μέσα ήταν πολύ επικίνδυνο, έσπασαν τα πλέξι γκλας και μετά πέρναγαν τα πάντα προς τον πάγκο μας. Ήταν πολύ χειρότερο από το δικό μου περιστατικό, γιατί αυτά τα πιστόλια με τις κροτίδες είναι πιο επικίνδυνα… Πρέπει επιτέλους να βρεθεί μια λύση, καλύτερη αστυνόμευση, δεν ξέρω τι. Το έχουμε δει πολύ λάθος το ποδόσφαιρο και στην Ελλάδα και στην Κύπρο, υπάρχει η ίδια νοοτροπία, παντού υπάρχουν οι λίγοι που τους αρέσει η βία. Όπως στην Ελλάδα, έτσι και εδώ, απλά επειδή η Κύπρος είναι πιο μικρή χώρα, είναι σε μικρότερη έκταση».

Διαβάζουμε ότι υπήρξαν ρίψεις αντικειμένων και από την πλευρά των φίλων του ΑΠΟΕΛ. Ισχύει;

«Όλα άρχισαν πριν τον αγώνα όπως προείπα, όταν οπαδοί της ΑΕΛ με το ίδιο όπλο που χτύπησαν τον Κακά, τραυμάτισαν δύο ανθρώπους της τηλεόρασης. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι οπαδοί μας που μας είχαν ακολουθήσει πέταξαν κάποια μπουκάλια μέσα στο γήπεδο, αλλά μέχρι εκεί, μετά ακολούθησε το περιστατικό με την κροτίδα πάνω στον Κακά».

 

Εκτός από όλα αυτά που τα καταδικάζουμε όλοι, κρινόταν και ένα πρωτάθλημα από αυτό το παιχνίδι. Το έχετε σκεφτεί καθόλου, ξέρουμε πλέον τι γίνεται;

«Απ’ ότι αντιλαμβάνομαι θα κριθεί στα δικαστήρια. Ανάλογα τι έχει γράψει ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα, θα παρθεί και η απόφαση για το πρωτάθλημα. Οι ομάδες δεν το έχουν πάρει στα χέρια τους, την Κυριακή θα το έχουμε και θα ξέρουμε τι έχει γραφτεί. Κανένας στην ομάδα όμως αυτή τη στιγμή δεν σκέφτεται το αγωνιστικό μέρος. Όλοι είναι στεναχωρημένοι με αυτό που έγινε στον Κακά και αγωνιούν για την κατάστασή του, όπως και σκέφτονται και την οικογένεια του ποδοσφαιριστή. Από εκεί και πέρα οι νόμοι είναι νόμοι και αυτοί που πρέπει θα αποφασίσουν…»

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!