Ο απολογισμός των φετινών μεταγραφών

Αν και κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι ακόμα νωρίς για να κριθούν, οι μέχρι στιγμής αγώνες σε Κύπρο και Ευρώπη είναι αρκετοί για να μας οδηγήσουν σε κάποια ασφαλή συμπεράσματα. Αναφερόμαστε στα φετινά αποκτήματα που για πολλούς και διάφορούς λόγους δυσκολεύονται να δώσουν τις βοήθειες που πρέπει. Η μέχρι στιγμής αρνητική πορεία της ομάδας μας είναι άμεσα συνυφασμένη με την αγωνιστική προσφορά των εννέα φετινών μεταγραφών. Ας κάνουμε μια περιληπτική ανάλυση της προσφοράς του κάθε ενός από τα νέα αποκτήματα του ΑΠΟΕΛ μέχρι σήμερα.

Σιέρινταν: Αγωνίστηκε σε 7 από τα 8 φετινά ματς. Σε τέσσερα από αυτά ως βασικός και στα άλλα τρία ως αλλαγή. Σε όλα τα παιχνίδια που ξεκίνησε εκτός από ένα έγινε αλλαγή.  Έχει μέσο όρο αγωνιστικού χρόνου 45.5 λεπτά ανά αγώνα. Δεν έχει καταφέρει να σκοράρει κανένα γκολ αλλά ούτε έχει σερβίρει και κάποια ασίστ.

Γκονσάλβες: Αγωνίστηκε σε όλα τα φετινά παιχνίδια πρωταθλήματος. Ξεκίνησε σε πέντε από αυτά ενώ στα υπόλοιπα μπήκε μέσα ως αλλαγή. Έχει μέσο όρο αγωνιστικού χρόνου 59.1 λεπτά ανά αγώνα. Δεν έχει ανοίξει λογαριασμό στο πρωτάθλημα και ούτε είχε συμμετοχή σε κάποιο από τα γκολ που σκοράραμε. Η παρουσία του στον πρώτο αγώνα με την Μάριμπορ στο ΓΣΠ παραμένει μακρινή ανάμνηση αφού από τότε η αγωνιστική και εξωαγωνιστική του συμπεριφορά προκαλεί.

Γκόμες: Αγωνίστηκε σε πέντε από τα οχτώ ματς εκ των οποίων τα δύο ως ολιγόλεπτη αλλαγή. Έχει μέσο όρο 38.6 αγωνιστικά λεπτά αφού τα τελευταία δύο ματς βρίσκεται εκτός πλάνων λόγο τραυματισμού. Ήταν ο ποδοσφαιριστής που συνοδευόταν με το πιο πλούσιο βιογραφικό από όλα τα φετινά μας αποκτήματα. Ήρθε για να καλύψει μια από τις πιο νευραλγικές θέσης της ομάδας μας αντικαθιστώντας τους Πίντο και Τζιόλη. Η προσφορά του ως τώρα κρίνεται ως μέτρια και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τον τίτλο της ποιοτικότερης μεταγραφής.

Αμοριν: Αγωνίστηκε σε πέντε παιχνίδια φέτος, στα τέσσερα εξ αυτών ως βασικός ενώ στο ένα έπαιξε για ένα μόνο ημίχρονο. Έχει μέσω όρο ανά ματς 50.6 λεπτά συμμετοχής. Η αγωνιστική παρουσία του δεν δικαιώνει τους υπεύθυνους προγραμματισμού που παρουσίαζαν τον παίχτη ως ιδανική λύση στην άμυνα και η προσφορά του ως τώρα έχει αρνητικό πρόσημο. Είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας μας με 2 γκολ αλλά τα πολλά αμυντικά του λάθη μας στέρησαν αρκετούς φετινούς βαθμούς.

Βινίσιους: Αγωνίστηκε σε όλους τους αγώνες του ΑΠΟΕΛ φέτος εκτός από το παιχνίδι με τον Ερμή στο Αμμόχωστος. Σε όλα τα ματς ήταν στην βασική εντεκάδα και σε μόνο δύο από αυτά αντικαταστάθηκε. Έχει τον περισσότερο μέσο όρο συμμετοχής από όλα τα φετινά μας αποκτήματα με 65.3 λεπτά ανά αγώνα. Είναι ο ποδοσφαιριστής του οποίου η παρουσία παρουσιάζει σταθερή ανοδική βελτίωση και ίσως να είναι ο μόνος που δικαιολογεί τα πολύ καλά σχόλια που τον συνόδευαν κατά την διάρκεια της προετοιμασίας. Στα θετικά μπορούμε να προσθέσουμε και την μία ασσιστ που έδωσε στο ματς με την ανόρθωση στο ΓΣΠ.

Ντα Σίλβα: Αγωνίστηκε στα πρώτα τρία μάτς της ομάδας μας καλύπτοντας το αριστερό αμυντικό άκρο. Δικαιολογημένα μεν, αποτυχημένα δε, αφού η συγκεκριμένη δεν είναι η φυσική του θέση. Στην πρώτη του έξοδο από την Βραζιλία μετρά μόλις δύο 90λεπτα και ένα ματς που βγήκε αλλαγή στο 62. Ο μέσος όρος του στο πρωτάθλημα είναι 30.2 λεπτά. Δεν μπόρεσε να δείξει κάτι το αξιόλογο αλλά δεν είχε ούτε την ευκαιρία να αγωνιστική στην φυσική του θέση. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δύσκολά θα πείσει τον Δώνη να του ανανεώσει την υποσχετική που λίγη τον Γενάρη.

Καπράλ: Ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση στην ομάδα μας για να καλύψει το πονεμένο αριστερό αμυντικό άκρο. Αγωνίστηκε σε τρία μόνο ματς, σε όλα ως βασικός,  αντικαθιστώντας τον Ντα Σίλβα, όμως στα τελευταία δύο ματς παραχώρησε και αυτός την θέση του στον Νεκτάριο. Έχει και αυτός όπως και ο Ντα Σίλβα 30.2 αγωνιστικά λεπτά μέσο όρο.

Σωτηρίου: Αγωνίστηκε σε μόνο δύο φετινά παιχνίδια. Στο ένα ως αλλαγή για 25 λεπτά και στο άλλο ως βασικός στο ντεμπούτο του Δώνη απέναντι στον Ερμή ως βασικός για 60 λεπτά. Η μηδαμινή παρουσία του δεν μπορεί να οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα. Είναι φιλότιμος και προσπαθεί αλλά θα ήταν άδικο να του φορτώσουμε το βάρος της ευθύνης για να λύσει το επιθετικό μας πρόβλημα. Τα αγωνιστικά λεπτά θα του δώσουν την ευκαιρία να δείξει αν μπορεί να προσφέρει αυτά για τα οποία τον φέραμε στον ΑΠΟΕΛ.

Αρτυματάς: Δεν έχει πάρει ακόμα την ευκαιρία να αγωνιστεί σε κάποιο από τα επίσημα ματς της ομάδας μας.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!