Πήγαν όλα στραβά

Δεν μπορούσαμε να ξεκινήσουμε με χειρότερο τρόπο το 2011 και τώρα μπήκαμε όλοι στη γνωστή διαδικασία των αναλύσεων για το τι πήγε στραβά. Δεν ήταν μόνο η ήττα το πρόβλημα του ΑΠΟΕΛ αλλά και η κάκιστη εμφάνιση που έκανε όσους είδαν τον αγώνα να προβληματιστούν έντονα. Δικαιωματικά μπορεί να χαρακτηριστεί η χειρότερη στη φετινή αγωνιστική χρονιά αφού ούτε με το Παραλίμνι στις αρχές του πρωταθλήματος δεν ήμασταν τόσο ακίνδυνοι και πολλά άλλα επίθετα που ξεκινούν με στερητικό α. Διοίκηση και προπονητής έσπευσαν στις δηλώσεις τους μετά τον αγώνα να υπερτονίσουν την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών λέγοντας παράλληλα ότι δεν βρήκαμε λύσεις στον επιθετικό τομέα. Στο υπεραπλουστευμένο μυαλό και κρίση των οπαδών μας το ΑΠΟΕΛ έχασε ένα σημαντικό αγώνα γιατί παρουσιάστηκε ανέτοιμο. Η νωθρότητα ήταν εμφανής στις κινήσεις των περισσοτέρων ποδοσφαιριστών μας κάτι που έγινε πιο έντονο κάνοντας τη σύγκριση με τους αντίστοιχους της Ανόρθωσης. Το όποιο αγωνιστικό πλάνο υπήρχε δεν λειτούργησε και το ότι δημιουργήσαμε την πρώτη πραγματική ευκαιρία στο 85’ δεν πρέπει να κάνει τους υπεύθυνους να νιώθουν άνετα. Μονάδες που έπρεπε να πάρουν την ομάδα πάνω τους υστέρησαν για να μην πούμε κάτι χειρότερο.

Ο Μαρσίνιο χωρίς στηρίγματα χάθηκε κυριολεκτικά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Η επιλογή του προπονητή να βάλει τον Αλμέιδα στο αριστερό άκρο δεν του βγήκε ενώ ούτε όταν άλλαξε τη διάταξη σε 4-4-2, δεν μπόρεσε να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο. Ο Μαντούκα πάλεψε αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό όπως επίσης και η ηρωική προσπάθεια του Πουρσαϊτίδη. Δεν είναι ο πρώτος αγώνας που η μεσοεπιθετική μας γραμμή δεν μπορεί να πάρει μπρος και δεν θα μπούμε στη διαδικασία να παρελθοντολογήσουμε.

Δυστυχώς ήταν ένας αγώνας όπου φάνηκαν σε συγκεκριμένες φάσεις και οι αδυναμίες της αμυντικής γραμμής. Αδυναμίες που στο συγκεκριμένο αγώνα στοίχησαν αφού σε όσες φάσεις οι κεντρικοί αμυντικοί έχασαν τους ποιο ταχείς αντιπάλους δεχτήκαμε γκολ. Ο Χιώτης με τη σειρά του έκανε αγώνα δρόμου για να προλάβει αλλά στις φάσεις των γκολ μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα.

Σε ένα αγώνα που πήγαν όλα στραβά το πιο εύκολο πράγμα να πει κάποιος είναι πως βρεθήκαμε σε κακή μέρα και πως ήταν μια παρένθεση στην αξιοζήλευτη πορεία που κάνουμε μέχρι στιγμής. Κάποια από τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν όμως είναι επαναλαμβανόμενα και θα πρέπει να μην επαναληφθούν. Ο Γιοβάνοβιτς παρουσίασε μια ομάδα ανέτοιμη για τις ανάγκες του συγκεκριμένου αγώνα ενώ ούτε οι διορθωτικές του κινήσεις από το πάγκο και οι εσωτερικές αλλαγές, βοήθησαν στο να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας.

Η μείωση της διαφοράς από την ομόνοια στους τέσσερις βαθμούς είναι γεγονός. Το τυπικό μέρος θα επιβεβαιωθεί το βράδυ της Δευτέρας. Ο δύσκολος Ιανουάριος γίνεται ακόμα δυσκολότερος αλλά το ΑΠΟΕΛ έχει τις ψυχικές και αγωνιστικές δυνάμεις να παραμείνει στην κορυφή και να μεγαλώσει τη διαφορά. Τίποτα δεν θα έρθει εύκολα και αυτό επιβεβαιώθηκε στο Αντώνης Παπαδόπουλος. Όσοι νόμιζαν ότι το σερί της Ανόρθωσης θα μεγάλωνε αυτόματα έφυγαν με σκυμμένα τα κεφάλια.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!