Προχωράμε προσγειωμένοι και αφοσιωμένοι

Ως τον πιο δύσκολο από τον αγώνα με την ανόρθωση χαρακτήρισε αυτόν με την ομόνοια ο Γιοβάνοβιτς στη σημερινή διάσκεψη του. Ο προπονητής μας δεν το λέει απλά για να μας έχει όλους στην πρίζα αλλά γιατί πραγματικά πιστεύει ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Τόνισε ότι δεν μπορούμε να παρασυρθούμε από το +6 ενώ άξια αναφοράς είναι και επισήμανση του ότι η κατάκτηση του πρωταθλήματος πλέον δεν είναι κάτι σπουδαίο αν δεν ακολουθήσει και η είσοδος σε ομίλους. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Γιοβάνοβιτς

Ποια αγωνιστικά στοιχεία βάζουν τον ΑΠΟΕΛ στην θέση οδηγού στα πλέι-οφ; Η απάντηση βρίσκεται σε όσα έλεγα όλη την περίοδο. Πάντα έλεγα ότι ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων και εμφανίσεων, είμαστε μια ομάδα που θα παλέψει μέχρι το τέλος για το πρωτάθλημα. Ήμασταν προσγειωμένοι και αφοσιωμένοι. Κανένας δεν μπορεί να προβλέπει τι μπορεί να συμβεί στο ποδόσφαιρο. Εκείνο που μπορείς είναι να δουλέψεις πολύ σκληρά. Είναι ακριβώς αυτό που είπα μετά το παιχνίδι με την Ανόρθωση, είναι σημαντικό να κρατήσουμε τον ίδιο τρόπο σκέψης. Δεν έχουμε δικαίωμα να παρασυρθούμε από το συν έξι γιατί το βιώσαμε πριν από ενάμιση μήνα, όταν οι αντίπαλοι δεν ήταν όπως αυτοί στα πλέι-οφ. Τώρα έμειναν οι τέσσερις καλύτερες ομάδες. Εκείνο που μας κράτησε είναι η πολλή δουλειά και η αφοσίωση.

Το ΑΠΟΕΛ των τελευταίων αγωνιστικών αλλάζει σύστημα εντός αγωνιστικού χώρου χωρίς να αλλάζει η συνοχή. Αυτό είναι το μυστικό; Εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε στο πως ο καθένας βλέπει από έξω την ομάδα. Ο καθένας θέλει άμεσα αποτελέσματα, όμως στο ποδόσφαιρο οι ομάδες κτίζονται και χρειάζεται χρόνος, κάτι που εμείς δεν το είχαμε. Η μόνη ικανοποίηση που αισθανόμαστε είναι ότι το τελευταίο διάστημα παρουσιάζουμε μια συμπαγή ομάδα που παλεύει με την ίδια σοβαρότητα απέναντι σε όλες τις ομάδες. Είναι βασικό συστατικό μιας ομάδας που και μελλοντικά μπορεί να αποδόσει πολύ περισσότερα πράγματα. Περάσαμε από πολλές δυσκολίες φέτος, με ατυχή αποτελέσματα και τραυματισμούς. Η ομάδα δείχνει ότι έχει την βάση να μπορείς να κτίσεις πάνω της και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί οι μισοί παίκτες του ρόστερ ήρθαν φέτος.

Ποιο μπορεί να είναι το ταβάνι; Η φετινή ομάδα ζει στην σκιά της περσινής και πιθανόν να ζει για πολλά χρόνια, μέχρι να καταφέρει να κάνει το ίδιο ή να πλησιάσει. Θέλουμε το πρωτάθλημα όχι για να είμαστε απλώς μια ομάδα που θα πάρει το πρωτάθλημα, αλλά γιατί ο τίτλος σου ανοίγει κάποιες προοπτικές. Το ποδόσφαιρο δεν θα σταματήσει και είναι σημαντικό να έχεις μεγάλους στόχους. Σας είχα τονίσει και τα προηγούμενα χρόνια πως η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος δεν είναι κάτι σπουδαίο αν δεν μπορείς να το εμπλουτίσεις με είσοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τα δεδομένα αλλάζουν και πρέπει να είμαστε ψυχροί, είναι σημαντικό να έχεις πρόσβαση στα Ευρωπαϊκά δρώμενα. Άρα στόχος είναι η κατάκτηση του τίτλου όχι μόνο για να κάνουμε κάτι που έχει κάνει το ΑΠΟΕΛ πολλές φορές, αλλά για να ανοίξουν δεδομένα ώστε να μπορείς με μεγαλύτερη όρεξη να τα κυνηγήσεις.

Το παιχνίδι με την Ανόρθωση χαρακτηρίστηκε ως κομβικό. Εσείς τι χαρακτηρισμό δίνετε στο ντέρμπι με την Ομόνοια; Θα είναι δύσκολο γιατί η Ομόνοια είναι μια πολύ καλή ομάδα. Παίζει καλό ποδόσφαιρο και είναι σε καλή κατάσταση. Πάντα τα ντέρμπι μεταξύ μας είναι ξεχωριστά, ανεξαρτήτως θέσης της κάθε ομάδας. Δεν υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές μεταξύ των ομάδων που βρίσκονται στο πρώτο γκρουπ. Εμείς βρισκόμαστε στα τελευταία έξι παιχνίδια και σε κάθε ένα από αυτά θα ζητήσουμε τη νίκη, γιατί μόνο οι νίκες θα οδηγήσουν στο πρωτάθλημα. Άρα, όση σημασία είχε το παιχνίδι με την Ανόρθωση, ίσως περισσότερη σημασία έχει το παιχνίδι με την Ομόνοια αφού είναι το πρώτο στα πλέι-οφ.

– Η Ομόνοια έχει ένα σερί νικηφόρο, τα δεδομένα είναι διαφορετικά σε σχέση με το τελευταίο σας παιχνίδι… Η εμπειρία μου από αυτά τα παιχνίδια είναι πως αυτό είναι πάντα δευτερεύον. Αυτά τα ματς παίζονται με ενθουσιασμό και καρδιά. Οι δυο ομάδες προέρχονται από θετικά αποτελέσματα και η λογική λέει ότι θα είναι σε καλή κατάσταση.

– Πέρσι τέτοια μέρα το ΑΠΟΕΛ ήταν στην Ισπανία για το παιχνίδι με την Ρεάλ. Το σκέφτεστε ή δεν έχετε χρόνο; Σίγουρα οι αναμνήσεις είναι καλές όμως δεν έχουμε χρόνο. Με τόσα πράγματα που γίνονται φέτος, ποιος να σκεφτεί το πέρσι; Κάθε πέρσι και καλύτερα (σ.σ: γέλια).

– Το τελευταίο διάστημα δεν έχετε αγωνιστικά προβλήματα και αυτό είναι σημαντικό για τα πλέι-οφ… Εδώ και 3-4 βδομάδες έχουμε όλους τους παίκτες στην διάθεσή μας και έχουμε το δικαίωμα να ανεβάσουμε τους ρυθμούς στις προπονήσεις. Πλέον είναι προπονήσεις με μεγαλύτερη ποιότητα. Όμως, δεν είναι μόνο η φυσική παρουσία του παίκτη, είναι η δουλειά που μπορείς να κάνεις. Είναι κάτι που δεν το είχαμε από την αρχή του πρωταθλήματος.

– Στα τελευταία παιχνίδι ο Μπενασούρ είναι εκτός. Είναι θέμα τακτικής; Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον Μπενασούρ. Ανάλογα με τα παιχνίδια, κάποιοι μένουν έξω. Για μένα αυτές οι μέρες είναι οι πιο δύσκολες γιατί βλέπεις την προσπάθεια των παικτών στις προπονήσεις όμως κάποιοι πρέπει να μείνουν εκτός αποστολής.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!