Πρόκληση η απουσία του παικταρά

Δυστυχώς δεν μπορούμε να σας παραμυθιάσουμε με το ότι ο ΑΠΟΕΛ έχει ισάξιους παίκτες και πως η απουσία του Αλμέιδα δεν θα επηρεάσει την ομάδα. Ο χτεσινός τραυματισμός του Βραζιλιάνου επιθετικού στεναχώρησε τους πάντες αφού είναι γνωστή η δυναμική της ομάδας μας όταν αγωνίζεται αφού πρόκειται για τον πιο δημιουργικό και ποιοτικό παίκτη στο ρόστερ. Ο Γιοβάνοβιτς από χτες επεξεργάζεται το πλάνο με το οποίο θα παρατάξει την ομάδα και σίγουρα ο προβληματισμός του θα είναι μεγάλος αφού κάθε μια από τις τρεις επιλογές κουβαλά κάποια μεγάλα ερωτηματικά. Το ζητούμενο είναι όλη η ομάδα και όχι μόνο ο αντι Αλμέιδα να υπερβάλουν εαυτό έτσι ώστε η απουσία του Βραζιλιάνου να φανεί στο λιγότερο δυνατό βαθμό. Είναι δεδομένο ότι το αγωνιστικό στυλ της ομάδας θα είναι διαφορετικό ακόμα και αν προτιμηθεί ένα ευέλικτο σχήμα με έναν εκ των Ατόρνο ή Αλωνεύτη στην κορυφή. Όπως μαθαίνουμε το σενάριο αυτό συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες και σε περίπτωση που δεν δουλέψει θα επιστρατευτεί και ο Μπουντιμίρ.

Βασικά από πλευράς διάταξης θα θυμίζουμε κάτι από Μπαρτσελόνα και Εθνική Ισπανίας αφού θα λείπει από την εντεκάδα ο επιθετικός που θα τραβήξει πάνω του παίκτες και που αποδεδειγμένα ξέρει να στέλλει την μπάλα στα δίκτυα. Αυτό σημαίνει ότι η λειτουργία της ομάδας θα πρέπει να δουλέψει άψογα έτσι ώστε να διασπαστεί η διπλή ζώνη άμυνας που θα εφαρμόσουν οι Νορβηγοί.

Τόσο ο Μπεναχούρ από τον άξονα όσο και οι Μαντούκα – Χαραλαμπίδης από τα άκρα θα πρέπει να βρουν τους τρόπους να «ανοίξουν» την άμυνα και παράλληλα να μπαίνουν στην περιοχή για να τελειώσουν φάσεις. Στους δυο αγώνες με την Σένιτσα είδαμε τον Πίντο να προωθείται περισσότερο από ότι πέρσι κάτι το οποίο πρέπει να γίνει και σήμερα.

Επιβάλλεται το μηδέν παθητικόΗ ανάγκη να μην δεχτούμε τέρμα γίνεται ακόμα πιο μεγάλη μετά και το κενό που δημιουργήθηκε λόγω Αλμέιδα, οπότε το άλλο στοίχημα για την ομάδα μας είναι η καλή μεσοαμυντική λειτουργία. Τα κενά που παρατηρήθηκαν στον αγώνα με την Σένιτσα αναγνωρίστηκαν από τον προπονητή και τους παίκτες και το ζητούμενο είναι να μην επαναληφθούν σήμερα.

Οι Νορβηγοί δεν αναμένεται να μας πιέσουν αλλά από τη στιγμή που θεωρούνται επικίνδυνοι στις στατικές φάσεις θα χρειαστεί προσοχή για να μην μπορέσουν από το πουθενά να πετύχουν τέρμα.  

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!